Vince, Artúr
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valami celebeseményen sodorta a sors egymás mellé Mariah Carey énekesnőt és a Trónok harca egyik főszereplőjét. Előbbi hatalmas rajongója a sorozatnak, és szeretett volna valami exkluzív infót kiszedni Harringtonból, aki állítólag nagyon jól állta a sarat, és a beszélgetés alatt mindvégig Carey arcán tartotta a szemét. (The Sun)

 • Elég nagy dilemma lehetett, hogy Sorosra vagy Simicskára kenjék azt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége ellen uniós nyomásra nyomozás indult. Persze volt már ezért Bajnai is felelős. 

  elios.png
 • Körbejárták az ország néhány egészségügyi intézményét - írják, és lefotózták a közismert állapotokat (a képek tényleg olyanok, mintha mindenkórházban készültek volna,  de egy kicsit talán túlságosan is olyanok, mintha egy helyről származnának), a fotókból pedig egy galériányit az Emmi elé vitt a Momentum hétfőn délelőtt. Így adnak nyomatékot a saját programbemutatójuknak, ami alapján az egészségügy reformjának állnának neki, ha lehetőséget kapnak. 

  Itt lehet megnézni a képeiket:

  Ez pedig egy egészen aktuális cikkünk, ami a munkaerő oldaláról mutatja be a hazai egészségügy bajait, európai statisztikák alapján. 

 • Átlagosan 50 másodpercenként követnek el valamilyen higiéniai hibát a német főzőműsorok főszereplői - állapította meg a német kockázatértékelési intézet (BfR) az MTI híre alapján. A szakértők különböző televíziós sorozatok 100 epizódját elemezték, figyelve a nem megfelelő konyhai higiéniára. Problémák:

  • a szakácsok a főzés során bepiszkított kezüket gyakran csak megtörlik a konyharuhában,
  • ezzel a koszos kézzel sózzák vagy fűszerezik meg az ételt,
  • két munkafolyamat között nem tisztítják meg alaposan a vágódeszkát,
  • a szakácsok vakarózás, tüsszentés vagy köhögés után nem mosnak kezet.

  A BfR szerint a televízióban látott nem megfelelő konyhai higiénia nyomot hagy a nézőkben.

  Azok, akik kifogástalan higiéniát mutató főzővideókat néznek, a recept elkészítésekor maguk is kevesebb hibát vétenek, mint azok, akik kevésbé higiénikus műsort láttak

  - áll az intézet jelentésében. Az intézet szerint Németországban évente több mint 100 ezer olyan megbetegedést jelentenek, amelyek valószínűleg baktériumokhoz, vírusokhoz vagy parazitákhoz köthető élelmiszerfertőzésekre vezethetők vissza.