Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több svédországi számi falu is segítséget kért a hatóságoktól, mert éheznek a rénszarvasaik. A problémát az okozza, hogy a 60-80 centis hó alatt már jégréteg alakult ki, így az állatok nem jutnak hozzá a hó alatt található élelemhez.

  A finnugor nyelvű számik az egyetlen bennszülött népcsoport Skandináviában. Alig 100 ezren vannak és szétszórtan élnek, a legfőbb bevételi forrásukat pedig a rénszarvasaik jelentik. Van egyébként parlamentjük is, ami a helyzet súlyosságára való tekintettel meg is ígérte, hogy állni fogja a rénszarvasok etetésének költségének a felét.

  (Via)

 • Ha másért nem is, ezért már biztosan megérte Törökország elnökének Szudánba utazni: Omar el-Basír szudáni államfő ugyanis négy oroszlánkölyköt ajándékozott a kollégájának.

  Az állatokat a Gaziantepi Állatkertben fogják elhelyezni, ami a legnagyobb Törökországban, de még európai viszonylatban is harmadik. 

  (Via)

 • Helen Mirren, A királynő Oscar-díjas színésznője Ellen DeGeneres talk show-jában járt, ahol a beszélgetés egy pontján elejtette, hogy hetvenhárom éves. Mire a műsorvezető kijavította, hogy csak 72. Ezen kialakult egy kisebb vita köztük, de aztán Mirren végül csak elhitte, hogy egy évvel fiatalabb, mint amit eddig hitt magáról. "Épp most nyertem egy egész évet!" - kiáltott fel, épp olyan cukin örülve a nyereségnek, mint ha nem egy, hanem hatvanegy évvel lenne fiatalabb 73 évesnél.

  (via Neverordinary)

 • Volt ez a posztunk nemrég, azt kértük önöktől, hogy szavazzák meg, milyen hülyeséget csinált egy brit úriember. Merthogy olyasmit sikerült elkövetnie, ami tényleg csak a kitalált hülyeségekkel mérhető össze. Ha a linkre kattintanak, megnézhetik a szavazás eredményét.

  Az a helyzet, hogy a valóság csak második helyen végzett.

  A megoldás ugyanis a következő (és akkor jöjjön az MTI-hír):

  Közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítéltek egy vezető brit sebészt, aki betegei májába égette a szignóját műtét közben. 

  Az 53 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban egy májátültetésen átesett férfi és egy női páciense májába égette bele elektromos tűvel nevének kezdőbetűit, az SB-t.

  A szignó idővel begyógyult és eltűnt volna, ám a nő mája nem javult megfelelően, ezért ismét műteni kellett és az orvosok megtalálták Bramhall kézjegyét.

  Egy birminghami bíró pénteken 10 ezer font (3,47 millió forint) pénzbüntetésre és 120 óra közhasznú munkára ítélte a magáról megfeledkező sebészt, aki az indoklás szerint "olyan mérvű szakmai arroganciát tanúsított, amely már bűncselekménnyel ér fel".

  Egy decemberi tárgyaláson az ügyész, Tony Badenoch olyan szokatlan és bonyolult esetként értékelte a történteket, amelyre még nem volt jogi precedens. Kiemelte azt is, hogy a sebész az első eset után megismételte tettét és mindkét esetben több kollégája szeme láttára.

  Bramhall 12 évig dolgozott máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészként a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban, ahonnét 2014-ben távozott.

 • A Tchibo Share néven indít netes szolgáltatás január 23-tól: a honlapon legalább egy hónapra lehet majd ruhát bérbevenni. A visszaküldött termékeket a Tchibo kitisztíttatja és csak ezután kínálja fel ismét kölcsönzésre.

  Az online kereskedelemmel és kávéárusítással is foglalkozó Tchibo a Share-rel a sharing economyba száll be, ami a PricewaterhouseCoopers becslése szerint 2025-re 335 milliárdos piac lesz (2016-ban 15 milliárdos volt).

  "A bérlés időt, helyet és pénzt spórol meg, és több féle ruha kipróbálását teszi lehetővé. A legfontosabb ugyanakkor az, hogy fenntartható, ugyanis spórol az erőforrásokkal" - írta a Tchibo közleményben. (Reuters).

 • Itt ez a brit úriember, és egy elég méretes baromság miatt ítélték 10 ezer font pénzbírságra és közmunkára. Vajon a sok kitalált hülyeség mellett Ön eltalálja, hogy melyik igazi hülyeséget csinálta ő? (Eredmény hamarosan egy új posztban.)

  Nos?

  • 3982
   Ő a brit könyvelők egyesületének alelnöke, aki az egyik ügyfele adóbevallását azzal a megjegyzéssel küldte el online, hogy "a kibaszott hercegi esküvőre"
  • 3262
   Ő egy orvos, aki beleégette a szignóját a páciensei májába
  • 1680
   Ő egy pilóta, és bekapcsolva hagyta véletlen a mikrofont, amikor a légiutas-kísérők melleiről beszélt
  • 1407
   Ő egy könyvtáros, aki unalmában azzal riogatta a vallási könyvek kikölcsönzőit, hogy ő Lucifer
  • 1305
   Ő a BBC egy műsorvezetője, aki a francia tengerparton egy játékfegyverrel viccelődött terrortámadással, de senki nem értékelte

  Frissítés: Itt a megoldás.

 • A Facebookra tette fel egy szegedi csoportba Jani Hegedűs. Itt a poszt, sajnos a videó nem beágyazható.

  Reméljük, senki nem sérült meg, a kárt pedig téríti a biztosító. autoeg

  autoeg
  Fotó: newsroom
 • Kiderült, hogy az EU csalás elleni hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Ez a cég Tiborcz István, a miniszterelnök vejének tulajdonában volt a vizsgált időszakban, és egy csomó vidéki városban ők újították meg a közvilágítást. Ezeket vizsgálta és találta szabálytalannak az OLAF.

  Nem fogják kitalálni, hogy ki ezért a felelős a kormány szerint: Gyurcsány és Bajnai, mert ők indították el a közvilágítást megújító programokat. :DDDDDDDDD

  Az a miniszterelnök vejének nevét kínosan kerülő kormánysajtót és a kormányszóvivőt sem zavarja, hogy az OLAF vizsgálata a 2011 és 2015 között elnyert és megvalósult eliosos pályázatokat találta szabálytalannak. (2010 óta a Fidesz van kormányon.)

  De a legjobb az origo, ami szerint az ügy egyértelműen politikai célokat szolgál, hiszen 

  ürügyet szolgáltathat majd arra, hogy az ellenzék sorozatosan ebben az ügyben tartson sajtótájékoztatókat.

  :DDDDDDDDD

 • Igen, a kormányközeli bulvárlapot, a Lokált, amit a Habony Árpád résztulajdonában lévő Modern Media Group Zrt. ad ki.

  IMG 6867
  Fotó: Olvasónk / Index
 • Csütörtök óta szépet fut az interneteken a Family Guy című sorozat élőszereplős főcímének videója, most megmutatjuk, hogy milyen is ez, ha az eredetivel hasonlítjuk össze:

 • Ha nem lenne a rendőrség által dokumentálva, tutira azt hinném, hogy egy vígjátékból származik az a sztori, ami szerdán történt  Japánban, Szapporo városában, annyira groteszk az egész.

  Este 9 körül betért az egyik női fürdőbe egy kisminkelt, parókás, 180 centis alak és majdnem egy óráig áztatta magát a vízben. A fürdőházban lévő több nőnek aztán egy idő után gyanús lett, hogy különös figyelemmel takargatja az altestét, úgyhogy szóltak a személyzetnek, akik kihívták a rendőröket.

  A személyzet és a rendőrök is azzal szembesítették a „nőt”, hogy ő valójában egy férfi, ő azonban több alkalommal is 

  magas hangon bizonygatta, hogy ő egy nő.

  Sajnos a rendőröket ez nem hatotta meg és letartóztatták a férfit, aki később beismerte, tényleg férfi, és azt is elmondta, azért ment a női fürdőbe, mert a férfiakét túl mocskosnak tartja. (JapanKyo)

 • Az utóbbi időben a sok szexuális zaklatási botrány miatt elég gyakran merült fel, hogy az embereknek lassan szerződésekkel kell járkálniuk, hogy be tudják bizonyítani, mindkét fél beleegyezett a szexbe.

  LegalFling nevű alkalmazás most egy csapásra megoldhatja ezt a problémát, ez ugyanis pontosan ezt tudja, csak sokkal kényelmesebben és még testre is szabható. Röviden annyi a lényege, hogy egy egyéjszakás kaland előtt küldetünk vele egy felkérést a leendő partnerünknek, akinek azt el kell fogadnia, ha pedig ezt megtette, akkor az egy jogilag kötelező erejű beleegyezésnek számít, azaz később nem hátrálhat ki belőle.

  Az elfogadás után persze még vissza lehet vonni a beleegyezést, ami alapvetően arra szolgál, hogy ha a másik fél az előre lefektetett pontok közül valamelyiket megszegte, akkor kapjon érte büntetést, de így felmerül a kérdés, hogy mi tart vissza bárkit attól, hogy csak úgy nyomkodja ezt a gombot, erre pedig az alkalmazás oldalán sem kapunk választ.

  Mindenesetre alapvetően nem tűnik rossz ötletnek a dolog, de így első blikkre nem tűnik valószínűnek, hogy el is terjed majd. Bővebben az alkalmazásról itt olvashat.

 • Az orr pedig beteríti Hollandia és Németország egy részét.

  De az is lehet, hogy túl sok rajzfilmet néztem mostanában.

  sandor1-269059701845297135482501787907629o.png-2018-01-12-12-05-

  (Időkép)

 • clk

  A felvétel szerdán készült Kaliforniában, ahol katasztrofális állapotok vannak a heves esőzések miatt. 

  (Severe Weather Europe / Facebook)

 • Sziasztok, január van és nyílik a hóvirág. Gondoltam, elküldöm, egészen hírértékű

  – írta olvasónk, Vivien, és igaza van.

  A tavaszias időjárás nemcsak a budai hóvirágokat zavarta meg, nemrég írtuk meg, hogy virágzik a repce és az ibolya is.

 • Ezentúl garantáltan önök is másként fognak majd tekinteni a véres hurkára, egy 70 éves brit hentes ugyanis bebizonyította, egy nagyobb darab tökéletesen működik faltörő kosként is.

  Történt ugyanis, hogy Chris McCabe éppen bement a hűtőkamrába, mikor annak ajtaja rázáródott, a mínusz 20 fokos hőmérséklet miatt pedig a belső vészgomb is be volt fagyva, így nem maradt más lehetősége, mint hogy egy másfél kilós véres hurkával próbáljon meg kitörni a szobából.

  Elmondása szerint a rendőrségi faltörő kosokhoz hasonlatos módon használta a hurkát és végül sikerült is kitörnie vele, emellett pedig azt is megjegyezte, szerencse, hogy volt még náluk belőle, mert hetente két-három darabot adnak el és ez volt bent az utolsó. (BBC)

 • Én azt hittem magamról, hogy az vagyok, de ezek szerint

  • vagy nem vagyok az,
  • vagy nem jól hallok,
  • vagy kicsit túlértékelte ennek a két videónak a készítője a grafitceruza hangjának zeneiségét.

  Hogy mi történt? Annyi, hogy valaki leírt egy kellően jól megkomponált matematikai képletet, vagyis kettőt.

  swceruza

  És a megkomponáltat értsük szó szerint: a ceruza hangja írás közben állítólag a SW 4.-ből a legendás kantinzenét, illetve a másik videón a birodalmi menetelést, a Darth Vader-zenét játssza el. Oké, ez utóbbi még csak-csak átjött

  De ebbe

  tényleg ezt kellett volna belehallani?

   És ha tényleg igen, tudnak egy jó fülészt?

 • Sidenote: a nő, akit a faszija TUTI nem mer megcsalni.

  pLYanH8 - Imgur.gif
 • Csütörtökön a londoni O2 Arénában játszott egymással a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers csapata. Ez volt a nyolcadik londoni NBA-meccs, ami sok európai rajongó számára a legegyszerűbb (vagy az egyetlen) mód arra, hogy eljusson egy ilyenre, így értelemszerűen mindig elég hamar elkelnek a jegyek.

  Most is telt ház volt természetesen, így pedig különösen kínos estéje lehetett annak a rajongónak, akit a 76ers felkért arra, hogy bekötött szemmel dobjon kosarat a hárompontos vonaláról.

  Az történt ugyanis, hogy szegény el sem dobott a gyűrűig, a philadelphiaiak stábja azonban úgy tett, mintha bedobta volna, és elkezdték ünnepelni a srácot, aki aztán a visszajátszásból szembesült a csúf valósággal.

 • A hétvégén tölti be tizedik életévét a fővárosi jazzélet epicentrumaként működő Budapest Jazz Club, és természetesen  ennek megfelelően egymást váltják majd azok az előadók, akik szinte otthonukként tekintenek a Hollán Ernő utcai klubra, beleértve a klub saját bigbandjét is. A koncertek után pedig hajnalig tartó jam session lesz.

  A teljes programot itt nézhetik meg, ahol részletesen olvashatnak a klub történetéről, illetve csipegethetnek a tíz év alatt fellépők illusztris listájából is. 

  Mi ezzel a videóval köszöntjük a klubot, ami az egyetlen mozgóképes felvétel a jazztörténet talán legfontosabb nagybőgőséről, Scott LaFaroról. 

 • A Comedy Central élőszereplős videóval tiszteleg a Family Guy új évada előtt. A kultikus rajzfilmsorozat karaktereink szinkronhangjai beöltöztek a szereplőknek, és magyarul énekelték el a sorozat főcímdalát. Íme:

 • Indiában a köztársaság napját ünneplik (arrafelé van még olyasféle liberális polgári csökevény, a gyarmati múlt máig cipelt átka, mint a köztársasági államforma), amin a fegyveres erők is parádéznak. Méghozzá nem is akárhogy. A motoros felvonuláson néhány különösen extravagáns megoldást is bemutattak – a lenti képen egyébként a határőrök dolgoznak, nekik még akár munka közben is jól jöhetne egy ilyen megoldás a tiltott határátlépőkre vadászva.

 • Több évtizedes munkakapcsolatát vesztette el a királyi családdal a londoni, rendkívül elegáns Rigby & Peller fehérneműszalon. A cég vezetője, June Kenton tavaly márciusban jelentette meg önéletrajzát a rendkívül beszédes Storm in a D Cup (kb. Vihar a D kosárban) cím alatt, amelyben a királyi család több női tagjával való munkakapcsolatára is kitért.

  Ez nem tetszett Erzsébet királynőnek, sőt, a Buckingham-palota már fél évvel ezelőtt jelezte Kentonnak, hogy nem tetszett nekik a könyve. A 82 éves Kentont mélyen elszomorította a döntés, szerinte az életrajzában semmi olyan nem szerepel, ami felzaklathatna bárkit is, nem ment bele ugyanis a fehérneműpróbák részleteibe. Hihetetlennek nevezte, ami történt, és jelezte, hogy semmi kedve a Buckingham-palotával viaskodni, de nagyon elkeserítették a történtek, különösen azért, mert már több mint hatvan éve a szakmában dolgozik. (via BBC)

 • Aki próbált már biciklizni jeges úton, azt tudja, hogy nem épp egy életképes megoldás, durván nagyokat lehet esni. De ez mégiscsak bicikli, az ember mer kockáztatni. A motor azonban nyilván más kategória és azt hihetnénk, hogy mindenkinek egyértelmű, hogy jeges úton nem jó ötlet motorozni. Tévednénk.