Viola
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Lett neki ugyanis saját szócikke, amelyből kiderül, hogy az O1G egy 2018-ban indult mozgalom, a szimbóluma pedig 2018 decemberében tűnt fel először, és azóta a tüntetésekkel terjed.

  o1g.PNG
  Fotó: Wikipedia

  A cikk írásakor éppen 7 változtatás várt ellenőrzésre, úgyhogy kíváncsian várom, hogy mennyire lesz bő lére eresztve mondjuk egy hét múlva az O1G-saga. Ha addig nem törlik. 

  Lazán kapcsolódik, hogy az orbanegygeci.hu-t amúgy nem engedték bejegyeztetni a napokban, az o1g.hu viszont már tavaly december óta regisztrálva van, csak egyelőre még nem él.

 • Sőt egyből két útvonalon is, az egyik Pestszentimrét, a másik Pestszentlőrincet mutatja be, a kerületi helytörténeti gyűjteménynek, vagyis a Tomory Lajos Múzeumnak köszönhetően. És hogy mikor? Bármikor! Ugyanis a guide@hand applikációba lehet letölteni őket, és aztán egy sima okostelefonnal végigjárható velük a kerület.

  Minden tudnivaló, útvonal, információ itt van a sétákról, sőt még pár videó is akad az applikáció használatához. Jó sétákat!

 • Valószínűleg ők is eléggé meglepődtek amúgy azon, hogy miután síelés után a GPS-re bízták magukat, hamarosan ismét a sípályán kötöttek ki, ahol amúgy 80 métert haladtak, mielőtt a mély hóban végleg megfeneklettek volna.

  A két magyar amúgy a kapruni szállására igyekezett eljutni, a végzetes hóba ragadás után pedig telefonon hívtak segítséget, ami hamarosan meg is jött, a helyi tűzoltók képében. Az autót egy csörlővel sikerült is kihúzni a pályáról, a tűzoltók pedig utána még a helyes utat is elmagyarázták, így pedig már sikerült is hazakeverednie a síelőknek.

  piste.5833774
  Fotó: FF-Mühlbach

  Ez se lehetett túl jó élmény, de legalább nem jártak úgy mint három amerikai januárban, akik a Waze miatt hajtottak rá egy befagyott tóra.

  (via)