Benedek
-2 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tayla Harris éppen az első gólt szerzi a Carlton-Western Bulldogs ausztrálfutball-meccsen
  Tayla Harris éppen az első gólt szerzi a Carlton-Western Bulldogs ausztrálfutball-meccsen
  Fotó: 7AFL / Twitter

  A 21 éves Tayla Harris az ausztrálfutball egyik legcsillogóbb sztárja (az ausztrálfutball nem labdarúgás és nem is rögbi, hanem egy fura, szinte kizárólag Ausztráliában játszott labdajáték). Néhány napja a fenti képet tette ki róla a közösségimédia-felületeire az ausztrálfoci-bajnokság (AFL) meccseit közvetítő tévécsatorna, a 7 Network.

  A tévétársaság és Harris legnagyobb meglepetésére a trollok nem a sportemberi teljesítményt emelték ki kommentjeikben, hanem erősen explicit, sőt szexuális zaklatással felérő megjegyzéseket fűztek a fotóhoz. A szexista kommentek áradata odáig fajult, hogy

  a tévétársaság moderátorai a fotó eltávolítása mellett döntöttek.

  Az ausztrálfoci jelentőségét mutatja az országban, hogy még a miniszterelnök, Scott Morrison is megszólalt az ügyben, és a trollokat

  gyáva férgeknek

  nevezte. Viszont a népharag csakhamar a tévétársaság ellen fordult, hiszen a vádak szerint meghátráltak, és a fotó eltávolításával engedték, hogy a névtelen zaklatók győzedelmeskedjenek. 

  A 7 Network így nem tehetett mást, minthogy egy bocsánatkérő üzenet kíséretében visszatette a képet:

  Sajnáljuk, a fotó eltávolítása rossz üzenetet közvetített. A poszthoz fűzött számos megjegyzés kifogásolható volt, de még keményebben fogunk dolgozni azon, hogy kitiltsuk a trollokat az oldalainkról. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet Tayla Harris hihetetlen atletikusságára, és továbbra is ünnepelni fogjuk a női futballt.

  Forrás: CNN

 • Az Amazon és az Apple után a Magyar Rendőrség sem akar lemaradni a sorozatgyártásban. Ők legendás Twitter-csatornájukon mutatták be a Kresz Menők című sorozatuk legelső epizódját. 

  Maga a téma arról, hogy érdemes láthatósági mellényben biciklizni annyira nem új, remélhetőleg a későbbi epizódokban több lesz az izgalom.

 • A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége közleményben jelentette be, hogy 500 kiló kecsegét telepítettek a Dunába.

  A kecsege a Duna egyik legősibb halfaja, azonban a 19. századi folyószabályozások, vízlépcsők, ipari és kommunális szennyezések révén az őshonos tokfélék nagy része eltűnt a Dunából. A kecsege az egyetlen tokfajunk, amely még ma is viszonylag nagyobb állománnyal bír, de a populáció mérete meg sem közelíti az 50-100 évvel ezelőtti nagyságot.

  A horgászok az elmúlt három évben közel 5000 kiló, egy éves kecsegét telepített a Dunába, és az idén még további 1500-2000 kilónyi kis tokot engednek a folyóba. Azt azonban nem árt tudni, hogy a kecsegét még ha ki is fogják a dunai horgászok, vissza kell engedniük a vízbe.

 • Korábban beszámoltunk róla, hogy szombaton a Budafokon élők egy részének el kell majd hagynia az otthonát, míg második világháborús bombákat emelnek ki a Dunából. A bombák kiemeléséhez egy katonai hajót használnak majd, ha minden igaz, akkor ez a hajó már meg is jelent a folyón. Olvasónktól kaptunk egy képet egy katonai hajóról, ami körül nagyon sok katonát is lehetett látni, ebből következtetünk arra, hogy már a szombati események előkészítése zajlik.

  54521047 284930129096169 1166724030552604672 n
  Fotó: Olvasónk

  A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton két, egyenként egytonnás robbanótestet emelnek ki a Dunából, a helyszínen pedig az Index munkatársai is ott lesznek, hogy beszámoljanak az eseményről.

  Frissítés: Olvasónk, Fülöp, jelezte, hogy a képen egy akna kereső naszád látható, ami keresi és bizonyos esetekben fel is robbantja az aknát, így a kiemelést biztosan nem ez fogja végezni.