Valter
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • mkkp
  Fotó: Olvasónk, Máté

  Új díszítést kapott az Andrássy út egyik, használaton kívüli újságos bódéja. Olvasónk, Máté osztotta meg a képeket Twitteren, amin látszik, hogy az egyik bódén több, képzeletbeli címlap jelent meg, amik egy alternatív 2022-ből származnak.

  A Figyelő címlapján a "Legbefolyásosabb Soros-bérenc óvodásokat" gyűjtik össze, a Nők Lapja 2022 legszebb bajszait gyűjti össze, a Buci Maci pedig azt mutatja meg, hogy "Hogyan ismerd fel a migránsbácsikat".

  Nem tudni, hogy az akció mögött ki áll, de ha tippelni kellene, akkor a Kétfarkú Kutya Pártra esne a választásunk, az egyik címlapon ugyanis Kotkodács szerepel, aki a kampányban lett ismert, mert ő ment be a köztévébe, ahol percekig kotkodácsolt, a műsorvezető legnagyobb örömére. 

 • landscape-1531671678-doctor-who-series-11-trailer-jodie-whittake
  Fotó: BBC

  A Ki vagy doki? című BBC sorozat 11. évada történelmet ír, mert először fogja a kultikus karaktert egy női színész játszani. A foci-vb döntőjének szünetében a BBC leadta az első teasert az új évadhoz, amiben először látható Jodie Whittaker a szerepben. 

  Az előzetes három másik új karaktert is bemutat: Bradley Walsh, Tosin Cole és Mandip Gill csatlakozik új karakterként a sorozathoz. 

   A 11. évad első része extra hosszú lesz, amit 9 darab 50 perces epizód követ, amit idén ősszel mutat be a BBC.

 • Vagy nem is a sebesség számít? Hanem mondjuk az, hogy olyanok legyenek az útviszonyok (egy nagyobb kátyú vagy éppen pukli az aszfalt tükörsimaságú testén)? Vagy az időjárási viszonyok – mondjuk ütközés közben egy erős szélroham belekapjon a kocsiba?

  Nem, ezek nem költői kérdések. Olvasónk küldte ezt a képet, azzal a megjegyzéssel, hogy érthetelen baleset. És valóban az, amit a katasztrófavédelem közleménye sem tett könnyebben megérthetővé, az ugyanis csak annyit árul el, hogy

  Két gépkocsi karambolozott a VIII. kerületben, a József körút és a József utca sarkánál. Az ütközés következtében az egyik autó felborult. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.

  Szóval kedves közlekedési szakemberek, vagy olyanok, akiknek már borult fel autójuk. Mi kell ahhoz, hogy így, városi körülmények között autózva valaki csak úgy fejre álljon?

  Frissítés: Egyáltalán nem kell gyorsan, ez derül ki az olvasóim tömegétől érkezett levelekből. Már akár 15 km/órás sebesség is elég ahhoz, hogy ha az autó megpördül, és valami akadály kerül az útjába (akár csak egy pár centis járdaszegély), akkor felboruljon.

 • A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megrendelésére az Emnid közvélemény-kutató kérdezte meg a németeket arról, hogy szerintük melyek a legfontosabb megoldandó kérdések Németországban, írja az MTI. 

  • A legtöbb válaszadó, 79 százalék az időskori szegénység problémáját nevezte meg.
  • 76 százalék szerint a második nagyon fontos kérdés, hogy minden gyerek azonos esélyekkel indulhasson az oktatásban.
  • 74 százalék pedig az egészségbiztosítás javítását emelte ki fontos ügyként.
  • A negyedik helyre a megfizethető lakhatás került 69 százalékkal,
  • ötödikre pedig a bűnözés elleni fellépés.
  • A bevándorlás korlátozása a 13. helyen végzett 38 százalékkal.