Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

  Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

  Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

  Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.

 • Screenshot 2018-10-15 at 11.19.41.png

  Fontos üzenet a magyar népnek címmel posztolt videót a holland köztévé egyik műsora a Youtube-ra. A magyar kormány új propagandakampányára válaszoló klip az NPO 3 csatorna Zondag met Lubach című szatirikus műsorának Magyarországgal foglalkozó blokkjának végén ment le, az egész adás negyed órás részlete itt tekinthető meg.

 • A 40 győzelemmel álló Deontay Wilder bocsánatot kért, miután kiütött egy kabalafigurát a Nacion ESPN műsorában, amiben a WBC világbajnoka a december 1-jén Tyson Fury ellen közelgő meccsét promotálta. A hírek szerint a jelmezben elterülő férfinak eltört az állkapcsa.

  Wilder tagadta, hogy azért ütött volna ekkorát, mert nem gondolta, hogy egy élő ember van a jelmezben. Azt írta az Instagramján, hogy őszintén bocsánatot kér, és ha valóban megsérült a plüssember, akkor személyesen szeretné meghívni a decemberi meccsre. (BBC)

  DeontayWilder.gif
  Fotó: newcol / Twitter
 • Clickbait.png

  Német Tamás kolléga videós sorozata előtti tisztelgésül itt egy közel sem teljes válogatás a Blikk és a Bors mai online címlapjairól:

  Képernyőfelvétel (22).png

  Harminc évvel ezelőtt.

  Képernyőfelvétel (18).png

  Áll egy fehér blúzban.

  Képernyőfelvétel (20).png

  1966-ban.

  Képernyőfelvétel (19).png

  Valami főzőműsorban összetévesztette az édesburgonyát a krumplival.

  Szívesen.