Timót, Xénia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Országos Közegészségügyi Központ szerint az ország keleti felében magas a légszennyezettség.

  A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt:

  • Szolnokon és Putnokon veszélyes
  • Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Nyíregyházán egészségtelen
  • Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, valamint Székesfehérváron kifogásolt a levegő minősége.
 • Összesen öt érmet – egy aranyat és négy ezüstöt – szerzett a magyar csapat az első jég-sárkányhajó világbajnokságon a kínai Duolunban. Az összesen 27 ország részvételével tartott január közepi vb-n 4, 5 és 12 fős csapatok vettek részt, a magyar csapat alapját a váci Dunai Sárkányok Klub adta.

  A magyarok a 12 fős hajók mezőnyében 100 méteren első, 200 méteren a második helyen végeztek. Az ötfős hajók mezőnyében 100-on és 200-on is ezüstérmet szereztek, akárcsak a négyfős egységek 200 m-es versenyében.

  jegsarkany
  Fotó: NVESZ

  A versenyen plusz nehezítést jelentett a mínusz 28-38 fok közötti különbség, illetve a 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasság, áll a Nemzeti Versenysport Szövetség hírlevelében.

 • Az alábbi videóban ugyanis a Sno-Go Bike nevű járművel csodálhatja meg, ami gyakorlatilag egy sílécekre szerelt bicikli, illetőleg egy pár biciklire szerelt síléc. Elég menőn néz ki, az biztos, és állítólag  a használata is könnyű: 

  dgdg

 • A massachusettsi Suttonban kedd hajnalban nem volt épp problémamentes az iskolakezdés: az iskolabusz 20 gyerekkel együtt elkezdett megállíthatatlanul lefelé csúszni a tükörjégen, elkapott egy autót, majd egy postaládát letarolva állt meg:

  A korábbi hetek extrém hidege után egyébként a keleti-parti államban enyhe, nulla fok körüli nappali átlaghőmérséklet uralkodik.