Timót, Xénia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az alábbi videóban ugyanis a Sno-Go Bike nevű járművel csodálhatja meg, ami gyakorlatilag egy sílécekre szerelt bicikli, illetőleg egy pár biciklire szerelt síléc. Elég menőn néz ki, az biztos, és állítólag  a használata is könnyű: 

  dgdg

 • A massachusettsi Suttonban kedd hajnalban nem volt épp problémamentes az iskolakezdés: az iskolabusz 20 gyerekkel együtt elkezdett megállíthatatlanul lefelé csúszni a tükörjégen, elkapott egy autót, majd egy postaládát letarolva állt meg:

  A korábbi hetek extrém hidege után egyébként a keleti-parti államban enyhe, nulla fok körüli nappali átlaghőmérséklet uralkodik.

 • A robotok élete nem csak játék és mese.

  Fabio egy Pepper típusú emberszabású robot. Az utóbbi időben a Margiotta nevű skót szupermarketben vette el az emberek munkáját a Heriot-Watt Egyetem kísérletének keretében, de úgy tűnik, ennek most vége.

  Fabio ugyanis bolti asszisztensként dolgozott az üzletben, de nem végezte valami jól a dolgát. Az egy dolog, hogy nem tudott elég hatékonyan segíteni a vásárlóknak, de a vesztét éppen az okozta, hogy túl emberi próbált lenni, amivel a frászt hozta az emberekre. Nem díjazták például, amikor "Helló, gyönyörű!" felkiáltással üdvözölt idegeneket, vagy amikor kéretlenül ölelgetni kezdte őket.

  Nagy baj azért nincs, mármint a robotok szemszögéből: a Pepper-robotok gyártója, a japán Softbank szerint már most is több mint 10 ezer Fabióhoz hasonló kreálmányuk dolgozik világszerte, és egyre többet terveznek csatasorba állítani.

 • Szomorú epizódhoz érkezett a Stilton sajtról híres angliai Stilton városa, nem rendezik meg ugyanis idén az 50 éve létező éves sajtgurító versenyt, mert az érdeklődés hiánya arra enged következtetni, hogy az már sajnos nem menő.

  Az elmúlt években állítólag alig néhányan jelentkeztek a versenyre, ennél is nagyobb probléma azonban, hogy senki nem akarja megrendezni azt, az előző csapat ugyanis 2017-ben otthagyta az eseményt, a helyükre pedig nem érkezett senki. Emellett persze az is fontos adalék, hogy sokba került a rendezés, a takarítás és a rendfenntartás sem ment egyszerűen.

  A helyiek szomorúan fogadták a hírt, egyikük még azt is megjegyezte, hogy minek van akkor sajtgurítós tábla a város határában, ha ennyire nem érdekli még őket sem az egész. Persze nincs kizárva, hogy valami csoda folytán mégis lesz verseny, ha nem is idén, de jövőre, de egyelőre elég rossznak tűnik a helyzet.

  (BBC)