Piroska
3 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elég ütős reklámot talált ki magának az AeroMexico repülőtársaság: mivel sokkal kevesebb észak-amerikai utazik Mexikóba, mint fordítva, így mindenki, akiben csörgedezik némi mexikói vér, kedvezménnyel repülhet át hozzájuk.

  Ahány százalékban mexikói az ember, pontosan annyi százalék a kedvezmény is.

  A reklámban megkérdeznek párt embert, hogy átutazna-e Mexikóba, mire a válasz - nem nagy meglepetésre - az, hogy nem, pedig a burrito meg a tequila az jöhet ezerrel. Aztán nagyokat döbbennek, mikor megtudják, hány százaléknyi mexikói DNS-ük is van. A kedvezményes repülőjegyre pedig természetesen még a szemük is felcsillan.

  A reklám tavalyi, de az egyre forrongóbb trumpi politikai hangulatban még mindig elég aktuális. 

  (CNN)

 • Farkas Zsófia szobrászművész a Nagy halak emlékezete című, lebegő óriásszobrai tavaly nyáron kerültek ki ideiglenesen a Dunára, aztán gyorsan el is tűntek onnan, ahogy idejük lejárt. Nem is hallottam róluk azóta, ám most egy kedves olvasónk, Zoltán küldött róluk pár képet: köszönik, megvannak, mégcsak a folyótól sem kerültek messze. A Graphisoft Parkban fekszenek partra vetetten.

 • Van akinek a világ pénze sem elég, szokták mondani, de nem igaz ez arra az iowai férfire, aki 1 dollárt nyert kaparós sorsjegyen. Tyler Heep miután meglátta, hogy jogosult a minimum nyereményre, nem az csinálta, mint minden normális ember, hogy addig kért volna új sorsjegyeket, amíg végül nem nyer semmit. 

  DxIvebBU0AAw LT
  Fotó: JhonEdw73756588 / Twitter

  Helyette az amerikai férfi autóba ült és elment a iowai szerencsejáték vállalat székhelyére,

  majd követelte, hogy adjanak neki is egy olyan óriási csekket, mint a főnyeremény nyerteseinek szokás.

  Magyarországon talán csak az amerikai filmekből ismertek, azok a nagy táblaméretű díszcsekkek, amit jelképesen átadnak a nagy pénzek nyerteseinek, de az Egyesült Államokban ez bevett dolog.

  A boldog nyertes azt mondta a helyi újságnak, hogy:

  Úgy döntöttek, hogy igazi nyertesként bánnak velem. Jött az egyik fickó és elvittek abba a szobába, ahol kamera van a lottótársaság lógójával. Majd megírták nekem a csekket egy dollárról, és lefényképeztek.

  A férfi a pénzt benzinre költötte. 

  (Global News)

 • TOTO-FOREVER1-1024x683

  Egy német művész, Max Siedentopf installációja a Toto Forever, amit egy titkos helyen állított fel Namíbia végeláthatatlan homoksivatagában. Napelem hajtja, így a világ végéig fog szólni belőle az internet kedvenc száma. Vagy amíg egy homokvihar be nem temeti az egészet. De mivel senki nem tudja, pontosan hol is van, nem tudjuk, ez mikor következik be, vagy esetleg már bekövetkezett-e. Vagyis ez maga Schrödinger zenegépe, amiből egyszerre jön is, hogy I bless the rains down in Africa, meg nem is.

  (via)