Diána
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy éve írtam az Urbanistán, hogy bontani kezdték a híres Brunovszky vendéglő egykori épületét Újpesten, melynek akkor a történetét is összeszedtem.

  Azóta a blog több olvasója is jelezte, hogy a haladnak a munkák, és visszakerültek azok a falrészek, amelyek eltűntek a tető alól. Sőt, képet is kaptam, az egyiket a kerület polgármesterétől, akinek annak idején a Facebook-posztjából kipattant az ügy.

  Reméljük hamarosan újra régi fényében tündökölhet az épület, mely az egykori villanegyed fontos központja volt.

 • Erik Singer egy hivatásos dialect coach, ami azt jelenti, hogy az a foglalkozása, hogy segít színészeknek az angol nyelv különböző dialektusait-akcentusait elsajátítani. Aki beszél angolul, az jól tudja, hogy a nyelvnek mennyi változata van, és Singer többször is hangsúlyozza, hogy rettentően nehéz ezeket tökéletesen elsajátítani egy-egy filmszerep kedvéért.

  Így fordulhat elő, hogy Jennifer Lawrence-nek nem túl meggyőző az orosz akcentusa a Vörös verébben, és hogy az egyébként amerikai állampolgársággal is rendelkező, és az USA területén született Nicole Kidmannek is be-becsúszik egy-egy ausztrálosan ejtett szó akkor is, amikor kaliforniai nőt játszik a Hatalmas kis hazugságokban.

  A fenti videó egy sorozat része, amit a Wired készített, valamennyi részt itt találja meg. A Vanity Fair ezzel szemben a különböző országok szlengjéről készít sorozatot hírességekkel, a múltkor például Henry Cavill magyarázta el, hogy mire mondják az angolok, hogy kutyahere.

 • A kiadó közleménye szerint a megjelenés első hetében 1,1 millió példány fogyott el Bob Woodward könyvéből, a Fearből, amit Donald Trump elnökségéről írt. 

  Egyelőre kisebb fennakadások vannak a rendelések kiszolgálásában. A könyvről ebben a cikkünkben olvashat részletesebben. 

 • A Kőrös és a Tisza találkozása Csongrádnál. Rögtön kitalálható, hogy melyik a Tisza és melyik a Kőrös, nem?

  Hát, nem. A szőke Tisza lebukott, pont nem szőke, ellentétben a képen tényleg szőke Kőrössel.