Gyárfás
16 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jimmy Kimmel éjszakai beszélgetős műsorában hol durvábban, hol finomabban, de azért folyamatosan kritizálni szokta az amerikai politikai élet fontos szereplőit. Ted Cruz amerikai szenátoron különösen sokat csattan az ostor, tekintettel arra, hogy az ország egyik legnépszerűtlenebb politikusáról van szó, aki sokszor magát hozza roppant kínos helyzetbe. 

  Mikor részt vett az NBA nyugati főcsoportdöntőjén, akkor kirakott egy képet Twitterre, amin Kimmel szerint Cruz úgy néz ki, mint az egyik legrondább állat a Földön, a Psychrolutes marcidus vagyis a bluggyhal. Cruz ezt akarta valahogy megbosszulni, amiből az lett, hogy összehoztak egy jótékonysági kosármeccset, ahol eldöntötték, hogy ki az fasza gyerek, közben pedig még kórházaknak is gyűjtöttek adományokat.

  A meccset végül kisebb meglepetésre Ted Cruz nyerte meg, itt lehet megnézni:

  De az egész azért érdekes, mert jól látni rajta, hogy milyen messze van ettől a politikai, illetve popkultúra Magyarországon. Itt ha valaki viccel és kritizál azzal elképzelhetetlen valamilyen békés megegyezésre jutni, a hatalom tagjai pedig csak olyan tévébe mennek bulvár eseményeken részt venni, ahol ismerik a tulajdonost.

 • Száz éve született Leonard Bernstein, akinek a tiszteletére 21-én, csütörtökön adnak koncertet a Zsinagógában. A zeneszerző egyik legismertebb és legkülönlegesebb darabját, a Kaddisht fogják előadni, amit John F. Kennedy tiszteletére írt, és az elnök halálának évében, 1963-ban mutatták be.

  A Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Dohány utcai Zsinagógában lesz, ahol egyébként soha ekkora zenekar nem adott még koncertet.

 • Két sün túl sok tojáslikőrt lefetyelt, a helyi állatkertben kellett őket kijózanítani, adta hírül a Local a Thüringer Allgemeine Zeitung cikke alapján.

  Több furcsaság is akad a történetben.

  A cikk szerint vasárnap egy játszótér közelében egy üveg tojáslikőr társaságában találtak a zavarosan mozgó sünökre Erfurtban. A megtalálók értesítették a rendőrséget, akik a közeli, thüringiai állatkertbe vitték a tüskés részegeket, ahol vigyáznak rájuk, amíg kiheverik a másnapot.

  D0R0025008595

  Egyelőre arról nincs hír, hogy

  • hogy került a játszótér közelébe egy üveg tojáslikőr?
  • valamint, hogy miért hívtak rendőrt két sün miatt?
 • Pontosabban ez a vers, Szálinger Balázs Bodzaforduló című verse, ami először a 2000 folyóiratban jelent meg (tudtommal), még 2015-ben, és aminek olyan erős sorai vannak, hogy

  A fátlan ember az halott ember

  és hogy

  Múltam helyére ipar telepszik

  balatonifak

  A versnek egyébként nemcsak a most épp Normafánál folyó fairtás ad aktualitást (adhatna akár a címben felsorolt többi eset is, vagy az M76-os építése), hanem az is, hogy azt nemrég meg is zenésítették. Aki olvasná a verset, az ide kattintson (kis görgetés után, a második lesz az), aki a zenés változatra kíváncsi, csak indítsa el a videót.