Ágnes
-1 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egész világ tele lesz kínai turistákkal, 2021-re ugyanis 200 millió lehet a külföldre utazó kínaiak száma. Ez a szám hússzor akkora, mint Magyarország teljes lakossága, de az egész világon is mindössze öt darab ország van Kínát leszámítva (India, Pakisztán, USA, Indonézia, Brazília), ahol ennél több ember él.

  A kínai turisták száma 2010-től kezdett látványosan nőni, 2016-ban azonban még mindig "csak" 135 millió kínai látogatott külföldre. Ráadásul a kínai turisták nem garasoskodnak, a britekhez képest például ötször többet hagynak külföldön. 

  (MTI)

 • Egy 33 éves férfi leesett a mászófalról a Svájci St Gallenben és 10 métert zuhant. Az esés miatt váll és fejsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani, de az egész az ő hibája volt.

  Az még hagyján, hogy elnézte a kapaszkodót, a legjobbakkal is megesik, az viszont már elég fura, hogy nem volt rendesen biztosítva,. A mászófal üzemeltetője szerint ráadásul ez egyedül a férfi hibája, ugyanis:

  • a) ez veszélyes sport, ezzel jár, az edzőterem pedig nem vállal felelősséget a sérülésekért,
  • b) a személyzetnek pedig amúgy sem kötelessége ellenőrizni azt, hogy mindenki betartja-e a biztonsági szabályokat.

  Nem kellett leesni, foglalhatnánk össze röviden. (Via)

 • Szombat (január 20.) este Budapest IV. kerületében a Görgey Artúr utcában egy autó az útpadkára hajtott, majd a szembejövő villamosnak ütközött. És felborult.

  Olvasónk küldött pár képet az eredményről:

  gepekocsi2
  Fotó: Olvasónk, István
  gepekocsi1
  Fotó: Olvasónk, István
 • Rendőrök vezették el egy gép pilótáját a Gatwick repülőtéren, miután felmerült, hogy a férfi ittasan állt munkába. A BBC szerint az eset még csütörtökön történt, a 49 éves pilótát őrizetbe vették. A Mauritiusra induló British Airways járat az eset miatt néhány óra késéssel szállt csak fel.