Sára, Márió
-6 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 2018-as év egyik legcukibb kutyája, a pomerániai Boo meghalt.

  Gazdái Facebook-posztban számoltak be a szomorú hírről, amelyben arról írnak, hogy Boo szívproblémákkal küszködött már 2017 óta, mióta meghalt a a család másik kutyája, Buddy, akivel nagyon jóban voltak.

  Boo nagyon népszerű volt a közösségi oldalakon, több mint 16 millió követővel rendelkezik.

 • Az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején készülhettek az alábbi képsorok a szombathelyi és nyíregyházi villamosról. Néhány helyszín ma is felismerhető  (a nyíregyházi múzeum és a Takarékpalota), de az elmúlt ötven évben a város teljesen megváltozott, beleértve a lovaskocsikat, amiket mára beszántott a motorizáció.

   Via

 • Nem mindennapi vita miatt került szembe egymással Kanada és Norvégia. 1984 óta a kanadai Moose Jaw város büszkén hirdethette, hogy náluk látható a világ legnagyobb jávorszarvas szobra, Mac, a maga 9,75 méterével.

  Csakhogy néhány éve jött Norvégia, és képes volt felállítani a 30 cm-rel magasabb Storelgent az Oslót Trondheim városával összekötő autópálya mentén. Ennek célja egyébként az, hogy kevesebb állatot gázoljanak el az úton a sötétben. Az is kiderült, hogy a magasság sem véletlen, a jávorszarvast tervező művésznek, Lina Bakke-nak célja volt, hogy teremtménye körözze le Mac-et.

  105183465 faceoff

  105183465 faceoff
  Fotó: David S Troyer / instagram

  Moose Jaw polgármestere csak most januárban értesült a trónfosztásról, és azonnal intézkedni kezdett. „Ne kezdj ki Mac-kel!" – üzente. A városban már számos ötlet összegyűlt, mit kellene tenni a fenntarthatatlan helyzet ellen: a legegyszerűbb ezek közül talán az, hogy a jávorszarvas kapjon a mostaninál nagyobb agancsokat.

  Mindenesetre a jávorszarvast (moose) a nevében is őrző város nem lett kevésbé kedvelt turistacélpont az elmúlt években, hiába a norvég vetélytárs. (BBC)

 • Megy Kínában egy reality műsor, "I, Actor" (Én, a színész) címmel. Annak van egy szereplője, Jing Boran, akinek olyan apró alkalmatosság van a hallószervében, amit valamiért nem akarnak, hogy a nézők meglássanak:

  a rettegett fülbevaló egy férfi fülében.

  Ezért aztán rendesen kiblőrözik Jingnek azt a bizonyos fülcimpáját. 

  190118111832-china-earring-blur-1-exlarge-169

  De nemcsak a botrányos fülbevalók nem mehetnek le néhány kínai tévéadón. Tavaly a kínai médiahatóság például azt nem engedte, hogy tetovált színészek jelenjenek meg néhány helyi tévécsatornán, de a homoszexualitás témája sem illik a kínai tévé arculatába. Így például a 2018-as Eurovízión szabályosan kitakarták az LGBT-közösség egyik jelképét, a szivárványszínű zászlót az adásból.

  Egy helyi egyetem professzora szerint a kormány áll a fültakaró-döntés mögött, mert így akarják lecsökkenteni a nyugat befolyását a kínai popkultúrára. A helyi rajongók persze rögtön kikeltek magukból, hogy hol van itt a nemegyenlőség, ha csak a nőknek lehet fülbevalója. (CNN)