Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • lkélk

  A norvég vasúttársaságnál néha élőben közvetítik az utakat a mozdonyból. Pláne, amikor ilyen lenyűgözően békés tájakon haladnak keresztül. A felvételeket bármikor vissza lehet nézni youtube-on, úgyhogy, ha nincs jobb dolguk: 

 • Idén is lehet szavazni 2017 legkreatívabb projektjeire a Highlights of Hungary keretében: kategóriák nincsenek, összesen 55 jelölt van, a nyertest február 1-jén hirdetik ki a Katona József Színházban: lesz egy közönségdíjas és a kurátorok is díjaznak majd. 

  HoH2017 jelöltek

  Az 55 jelöltet ide kattintva lehet megnézni és végigböngészni, az Index ezekről írt már korábban, én az Indexes cikkeket linkeltem. 

  A Woman Captured - a magyar film a Sundance Filmfesztivál programjában

  Andrasev Nadja: A nyalintás nesze - a Cannes-ban díjazott animációs film 

  Gemenc film / Árterek világa - Márpedig cuki állataink nekünk is vannak

  Tabukról tabuk nélkül / Spektrum sorozat - Thuróczy mindenféle bizarr helyzettel szembesült

  Testről és Lélekről - Enyedi Ildikó Berlinalén, EFÁ-n elismert filmje

  Tipton  - a menő napszemüveget mi már 2013-ban felfedeztük

  Őrfi József // “Meseház” a Pilisben - amelyet az Index-olvasói is a kedvenc házuknak szavaztak tavaly

  REFORM500 - ilyennek kell lennie egy 21. századi emlékműnek

  Szavazni úgy lehet, hogy a Highlights of Hungary oldalán rámegyünk a projekt leírására, és a lájkgombnak látszó, "Erre szavazok" feliratra kell nyomni. 

 • 2307340

  A Rampage című videójátékadaptáció nem a magaskultúrára vágyó közönség filmje lesz, de aki ki akarja kapcsolni az agyát két órára, az nem jár vele rosszul, hiszen lesz benne

  • Dwayne Johnson, aki nagyobb, mint valaha
  • egy King Kong méretű albínó gorilla
  • repülő farkasmutáns
  • még több mutáns
  • helikopter
  • beszóláshegyek
  • Negan a The Walking Deadből

  A sztori nagyjából annyi, hogy valakik kísérleteznek az állatokon, azok mutálódnak, nagyon nagyok lesznek, és ez egészen addig megy, míg Dwayne Johnson meg nem unja, és rendet nem tesz. Bemutató: április 20.

 • VrChat-seizure

  Remélem, nem végzem Német Tamás videós sorozatában ezután a cím után, de én tényleg kikerekedett szemekkel néztem végig ezt a videót.

  A VR-chat egyik résztvevője, egy piros robot, hirtelen összeesett a csetszobában (mármint: a virtuális avatar esett össze, követve a gazdája mozgását), miután az esetet bemutató Kotaku szerint a játékosnak rohama támadt játék közben. A Drunkenunicyclis néven csetelő férfi mozgáskövető szenzorokat is viselt a VR-sisakhoz, az avatarja így pontosan utánozta a mozgását, miközben a földön fekve rángatózott és levegőért kapkodott.

  A szoba többi szereplője: a villogó kislány, a pokemonok, a csontváz, a meztelenül táncoló férfi, a törpe és a többiek köréje gyűltek, és próbálták kitalálni, mi lehet a baja. És ha baja van, mihez kezdhetnének vele, azon kívül, hogy végignézik, hogy talán meg is hal előttük.

  Tényleg, teljesen szürreális ez az egész. Esküszöm, ha ez egy Black Mirror-epizód lenne, már adnám is rá a 10 pontos értékelést.

  Szerencsére a roham nem tartott sokáig és a játékos felkelt. A videó többi részében pedig azt hallhatják, ahogy az egész közösség a játékos körül állva próbál tanácsokat adni neki, hogy vegye le a sisakot, és pihenjen egy kicsit.