Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Eddig csak az Airbus Helicopters németországi gyárában mutatták be a sajtónak a Honvédség legújabb helikopterét, a cég H145M modelljét. Erről akkor kollégánk be is számolt kellő alapossággal itt. Most azonban bemutatták hazai terepen, a Budaörsi repülőtéren tartott bemutatót a Magyar Honvédség. 

 • Facebookon lavina módjára tarol minden útjába kerülő tartalmat az a videó, amit egy Dél-Tirolban lezúduló lavináról késztettek. Mivel a Youtube-ra felkerült verzióban rémisztően idegesítő a zene (ebben a kommentelők is egyetértettek, ezért megkerestem a Facebookon fellelhető eredeti hangos verziót, amiben még egész szórakoztató is, amikor az operatőr megdöbbenten felkiált, hogy: "Mein Gott! Scheisse!" Hogy ezt hogy lehetett bárgyú zenére lecserélni, számomra is rejtély.

  2019-11-18 18 58 55-Index - Mindeközben - Oh Gott! Scheisse! E
  Fotó: facebook
 • Azonnal kudarcba fulladt egy fickó ötlete, miszerint majd szörfözés közben kéri meg barátnője kezét Hawaiion, ugyanis a nagy pillanat közben kicsit megingott, és az ujjai között tartott gyűrű az óceánba pottyant – írja a Time.

  A férfi, Chris Garth bevallása szerint tisztában volt a vállalt kockázattal, ezért csak egy pótgyűrűt használt, és az igazit a parton tartotta, de hát nyilván mindenki ezt mondaná hasonló helyzetben.

  A lényegen viszont ez sem változtat: a kiválasztott Lauren Oiye igent mondott.

  SX4FDY55XNHBPKBQRYWA2CLSKI.bmp
  Fotó: Twitter
 • Úgy próbálják visszaszorítani a vécépapír-fogyasztást a cardiffi Kitchener Általános Iskolában, hogy a vécéfülkékbe külön-külön nem, csak a mosdó közös területére helyeznek papíradagolót. A módszer hatékonynak tűnik, csakhogy azzal is együtt jár, hogy ha valamelyik gyerek nem tép elég papírt, akkor félkészen újra ki kell mennie a közös helyiségbe. Márpedig ez annyira nyomasztott egy négyéves kislányt (itt az iskola már négy-ötévesen is elkezdődhet), hogy inkább visszatartotta a székletét. Emiatt olyan székrekedése lett a múlt hónapban, hogy három napot a walesi kórházban töltött. 

  A cardiffi Kitchener Általános Iskola
  A cardiffi Kitchener Általános Iskola
  Fotó: GoogleMaps

  Édesanyja, a 32 éves Fahmin Khanum a Wales Online-nak elmondta: lánya két és féléves kora óta szobatiszta, korábban sosem volt széklet-visszatartási problémája. Khanum csak nemrég szembesült a problémával, amikor egy szülői értekezlet után a vécében járt, a közelmúltban pedig arról tájékoztatta a lánya egyik tanára: a gyerek ruhája székletmaradékos lett. Erről a kislánynak az osztály előtt kellett tájékoztatnia tanárát. A történtek után az iskolában azt ígérték: változtatnak a helyzeten, és a jövőben minden fülkébe szerelnek fel papíradagolót.