Jácint
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hát, volt már jobb is a portfólióban, Jim.

 • Egy svéd fegyvercsempész busszal szeretett volna eljutni Albániából Németországba. Bizonyára nem számított arra, hogy útközben lesz egy-két határátkelőhely, így nagyon magabiztosan rejtett el  19 lőfegyvert a bőröndjében. Erre mit hoz a sors: egy rutin ellenőrzésen lebukott a macedón-albán határon. Ki gondolta volna?

  (Via)

 • A BBC Leading Lady Parts című rövidfilmje a szexista filmipart jellemző nemi egyenlőtlenségekre hívja fel a figyelmet. A tízperces videó parodizálva mutatja be, hogy egy castingon milyen emberfeletti elvárásokkal kell szembenézniük a színésznőknek ahhoz, hogy egy női főszerephez jussanak. 

  via GIPHY

  A sárkányok anyja (Emilia Clarke) mellett más brit hírességek is szerepelnek a Jessica Swale által rendezett rövidfilmben, többek között feltűnik egy másik GoT-sztár, a Cersei  Lannistert alakító Lena Headey, illetve a Zsivány Egyes-egy Star Wars-történet női főszereplője, Felicity Jones is. 

  A hölgyek nem igazán vágják, hogy mennek a dolgok a filmiparban, ahol egy női főszereplős meghallgatásra nem lehet smink nélkül eljönni, de túlöltözni sem tanácsos, mert egy pulóverben nehéz meglátni az “igazi tehetséget”, meg hát azért nem ártana vékonyabbnak se lenni. Említettük, hogy a sárkányok anyjának ajánlatos lenne többet mosolyognia, Lena Headey pedig - úgy tűnik -, már túl öreg...

  Itt megnézheti a teljes videót:

  Ez az egész egyébként a Time’s Up (Itt az idő) elnevezésű  óriáskampány része, amit Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya hívott életre. A hollywoodi központú projekt idén januárban alakult, azzal a céllal, hogy változást hozzon a szórakoztatóiparban dolgozó nők helyzetében.

 • 76 éves korában, 2018. augusztus 16-án meghalt a soul királynője, Aretha Franklin. Ez a nap, mármint augusztus 16-a a híres halálesetek napja.

  1948-ban a baseball-legenda Babe Ruth is ezen a napon halt meg, a Bambino becenév mellett gyakran hívták The Sultan of Swatnak, vagyis az Ütés Szultánjának, de 1977-ben Elvis Presley, a Király is augusztus 16-án vesztette életét.

  Így lett augusztus 16. a Szultán, a Király és a Királynő gyásznapja.