új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Részletes cikket írt a BBC a vákumcsőben közlekedő Hyperloopról, amit most még csak Nevadában tesztelnek egy 500 méteres szakaszon. Azzal a meglepő felvetéssel állnak elő, hogy akár a London melletti Heathrow és Gatwick reptereket is összeköthetnék Hyperlooppal, és akkor az utóbbi reptér gyakorlatilag úgy működne, mintha csak a Heathrow egyik terminálja lenne.

    A vákumvonat ugyanis 4 perc alatt átérne a másik reptérre

    Ennél sokkal több idő kell ma ahhoz, hogy a Heathrow 2-es termináljáról átgyalogoljunk az 5-ösre.

    A magyar célról feltett kérdésünk teljesen elméleti, hiszen senki sem tervez hazai Hyperloopot indítani, de van pár jó ötletünk.

    Hová menjen magyar Hyperloop?

  • Az orosz ortodox vízkereszti hagyományoknak megfelelően megmártózott a jeges vízben Jon Huntsman amerikai nagykövet vasárnap, majd kijelentette, hogy

    új és felejthetetlen élményt szerzett.

    Szerinte fontos egymás hagyományainak megismerése, ami hozzájárul az emberek közötti kapcsolatok fejlődéséhez. A mormon vallású diplomata példáját egyébként az amerikai diplomáciai képviselet hét munkatársa követte.

    Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Szeliger tó jeges vizében mártózott meg. Kár, hogy Donald Trump nem akart vele ilyen módon kapcsolatot építeni, pedig biztos szórakoztató lett volna. 

  • A Vecsey utcából nyíló szervizúton, a boltok mellett történt a kellemetlen incidens, amiről olvasónk küldött fotót. (Itt, a Google Térkép szerint)

    A lyukba belógó autóból a sofőr séreltetlenül kiszállt, nyugtatott meg minket a szemtanú, a katasztrófavédelem pedig kiemelte az autót.

    Az úton jó ideje látható mélyedést eddig is kerülgetni kellett - tudtuk meg olvasónktól.

  • Egy Facebook-bejegyzés alapján ő itt Diane, a tehén. És odáig van a hótól:

    Nem állítom, hogy van olyan menő, mint egy panda a hóban, de azért nem rossz.

  • Az egyik legizgalmasabbnak tartott MMA-tehetség, Aaron Pico a hajnali Bellator 192 gáláján ritkán látható testütéssel intézte el ellenfelét, a veterán Shane Kruchtent - a meccs 38. másodpercében. Egy ilyen direkt test-KO még akkor is ritkaságszámba megy, ha Pico szépen szorította az oktagon falához Krutchent, és még szebben készítette elő a gyilkos balhorgot.

  • A Bullfrogból kivált fejlesztők Mark Webley hörcsögének nevét adták maguknak, pusztán azért, mert remekül hangzik – és amikor szegény jószág a cégalapítást megelőző héten megdöglött, azt mindannyian borzalmas ómenként élték meg.

    Ez csak egy a rengeteg sztori közül, ami a Retroland videojátékos oldal igen alapos cikkében olvasható. A fenti éppen a Lionhead nevű cégről szól, de a cikk szépen végigjárja A-tól Z-ig (egészen pontosan 1C Companytól Zyngáig), hogy melyik játékfejlesztő cég hogyan választott nevet.

    Akad pár meglepő megoldás, azt például nem tudtam, hogy a legenda szerint a Bungie egy disznó vicc után keresztelete el magát (magyar verziója is van) vagy hogy a Nintendo milyen kandzsikból áll össze. A teljes cikk itt olvasható, illetve az egész Retroland oldalt ajánlom, hasonlóan alapos cikkek sorakoznak rajta mindenféle videojátékos témában.

    (Disclaimer: az oldal készítője jó barátom, de ez mit sem von le annak érdemeiből.)

  • Az 67 éves Frank Rothwell egy brit nyugdíjas, akinek viszonylag sok pénze és szabadideje van. Így hát úgy döntött, hogy cirka 24 ezer fontot (8,4 millió forint) ráfordítva átépít egy 50 éves Land Rovert gőzhajtásúvá. Tessék, íme 400 óra kemény munka gyümölcse:

  • Észak-Koreának le kellene állnia az atomfegyverek gyártásával és helyette megpróbálni kitenyészteni egy a földön is mozogni képes cápát, majd azt ráküldeni Donald Trumpra. Az amerikai elnök ugyanis szemlátomást nem ijedt meg az atombombától, azonban bevallottan fél a cápáktól.

    A TheGuardian szúrta ki Trump egyik 2013-as tweetjét, amiben az elnök azt írja, hogy a cápák az utolsó helyen vannak a listáján. A pornószínésznő Stephanie Clifford (akinek állítólag volt egy afférja a jelenlegi elnökkel 2006-ban) azt állította egy pénteki interjúban, hogy Trump már-már megszállottan gyűlöli őket.

    Hogy az amerikai elnök miért retteg ennyire a cápáktól, nem tudni, az viszont biztos, hogy ok nélkül teszi. Ugyanis nagyobb esély van rá, hogy valaki egy 

    • bicikli-balesetbe,
    • villámcsapásba,
    • aligátor vagy medvetámadásba,
    • kutyaharapásba,
    • méhcsípésbe

    haljon bele, minthogy egy cápatámadásba. Sőt, nagyobb esély van még arra is, hogy az ágyból kiesve vagy egy földbe csapódó meteorit öljön meg, mint egy cápa.

    (Via)

  • Az egész világ tele lesz kínai turistákkal, 2021-re ugyanis 200 millió lehet a külföldre utazó kínaiak száma. Ez a szám hússzor akkora, mint Magyarország teljes lakossága, de az egész világon is mindössze öt darab ország van Kínát leszámítva (India, Pakisztán, USA, Indonézia, Brazília), ahol ennél több ember él.

    A kínai turisták száma 2010-től kezdett látványosan nőni, 2016-ban azonban még mindig "csak" 135 millió kínai látogatott külföldre. Ráadásul a kínai turisták nem garasoskodnak, a britekhez képest például ötször többet hagynak külföldön. 

    (MTI)

  • Egy 33 éves férfi leesett a mászófalról a Svájci St Gallenben és 10 métert zuhant. Az esés miatt váll és fejsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani, de az egész az ő hibája volt.

    Az még hagyján, hogy elnézte a kapaszkodót, a legjobbakkal is megesik, az viszont már elég fura, hogy nem volt rendesen biztosítva,. A mászófal üzemeltetője szerint ráadásul ez egyedül a férfi hibája, ugyanis:

    • a) ez veszélyes sport, ezzel jár, az edzőterem pedig nem vállal felelősséget a sérülésekért,
    • b) a személyzetnek pedig amúgy sem kötelessége ellenőrizni azt, hogy mindenki betartja-e a biztonsági szabályokat.

    Nem kellett leesni, foglalhatnánk össze röviden. (Via)

  • Szombat (január 20.) este Budapest IV. kerületében a Görgey Artúr utcában egy autó az útpadkára hajtott, majd a szembejövő villamosnak ütközött. És felborult.

    Olvasónk küldött pár képet az eredményről:

    gepekocsi2
    Fotó: Olvasónk, István
    gepekocsi1
    Fotó: Olvasónk, István
  • Rendőrök vezették el egy gép pilótáját a Gatwick repülőtéren, miután felmerült, hogy a férfi ittasan állt munkába. A BBC szerint az eset még csütörtökön történt, a 49 éves pilótát őrizetbe vették. A Mauritiusra induló British Airways járat az eset miatt néhány óra késéssel szállt csak fel.