új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1100 eurót (360 ezer forintot) fizetett négy japán diák egy velencei étteremben 4 steakért és egy sült halért. A polgármester, Luigi Brugrano a Twitteren fakadt ki, és megígérte, hogy azonnal kivizsgálják az esetet. A baráti társaság másik fele egy másik éttermet választott, és ők se úszták meg olcsón. 350 eurót (közel 115 ezer forintot) hagytak ott fejenként egy tányér tengeri herkentyűs tésztáért. 

    A japán diákok Bolognában tettek panaszt, ahol tanulóként hosszabb ideje tartózkodnak. A sajtó nem hozta nyilvánosságra az étterem nevét, de azt lehet tudni, hogy egy kínai nő nevén van az üzlet, és egy egyiptomi férfi üzemelteti. A BBC cikkéből kiderül többek között, hogy a főtér körüli részen található éttermek 1.1 százaléka van helyi tulajdonban, de egész Velence belvárosában se nagyobb az arány 50 százaléknál. 

  • Ki hitte volna, hogy a festményekhez hasonlóan a fotókhoz is közel lehet hajolni, és teljes mást láthatunk, mintha csak távolról nézzük. Például, ha rákattint a képre, csak akkor látszik, hogy a két szélső fiúnak csillognak a szemei a sötétben. Az apró fényes pontokat megeszi a kép tömörítése, amikor itt a cikkben ilyen kicsiben látják.

    Nem annyira festményszerű, hogy véletlen reneszánsz plecsnit kapjon a kép, de emiatt az apró részlet miatt azért mégis belefér a sorozatba.

  • Valami celebeseményen sodorta a sors egymás mellé Mariah Carey énekesnőt és a Trónok harca egyik főszereplőjét. Előbbi hatalmas rajongója a sorozatnak, és szeretett volna valami exkluzív infót kiszedni Harringtonból, aki állítólag nagyon jól állta a sarat, és a beszélgetés alatt mindvégig Carey arcán tartotta a szemét. (The Sun)

  • Elég nagy dilemma lehetett, hogy Sorosra vagy Simicskára kenjék azt, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége ellen uniós nyomásra nyomozás indult. Persze volt már ezért Bajnai is felelős. 

    elios.png
  • Valószínűleg a világ első mobiletelfon-függőséget (nomofóbiát) kezelő szettjét szeretné létrehozni közösségi finanszírozásból egy magyar páros. Egy felnőtt ember naponta átlagosan 3-4 órát tölt a mobilozással, ami őrült sok, ennyit a párunkkal vagy gyerekünkkel nem töltünk. 

    Ráadásul ha folyton lefoglaljuk az agyunkat digitális tartalommal,

    • akkor sokkal kevesebbet pihen az agyunk, csökken a kreativitásunk,
    • egyre kevésbé tudunk koncentrálni, már most is szinte az aranyhalakkal versenyez az átlagos koncentrációképességünk, képtelenek leszünk úgy elolvasni egy könyvet vagy akár csak egy hosszabb cikket, hogy pontosan fel is fogjuk a mondatok értelmét,
    • ha állandóan a közösségi médián pörgünk, az könnyen pont ellentétes hatással járhat, azaz magányossá tehet

    Itt megnézheti, elolvashatja angolul, hogy pontosan milyen csomagot talált ki Eszter és Bori a téma áttanulmányozása után. Akik egyébként a leírásuk alapján imádják a technológiát, és biztosan nem antitelefon-kampányt akarnak, csak azt látták, hogy a riasztóan sok felesleges telefonos szarakodás már a személyes kapcsolatok rovására megy. Olyasféleképp lehet felfogni ezt, mint egy étkezési zavart. 

    Szóval szerintük nekünk kéne irányítanunk az életünket, nem a telefonos játékainknak vagy a közösségi médiás profilunknak. Ugyanakkor a megoldásukat nem akarták se iszonyatosan technológiafüggővé tenni, se túl hippivé, olyanok már vannak.

  • Na jó, annyira nem lett eredeti, mert gyakorlatilag pontosan ugyanolyan lett, mint Ellen DeGeneres Oscar-szelfije, meg kicsit kevésbé menő is, mert igazából csak May és Macron érdekesek rajta, de ettől függetlenül elég szórakoztató, hogy a két vezető a "le selfie" névre keresztelt képpel zárta le a kétnapos angol-francia csúcstalálkozót.

    (Sky News)

  • A Budapest School diákjai rakták össze a bullying ellen küzdő videót, a szöveget is ők írták.