Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Időkép tette közzé a magyarszéki önkormányzat által készített timelapse videót, amely bemutatja, hogyan lesz intenzív zivatar szinte a semmiből.

  A felvétel vasárnap készült, amikor a szikrázóan napsütéses időn után szinte semmiből alakultak ki a nap első zivatarai a Mecsek térségében, ezeket erős szél, néhol apró szemű jégeső is kísérte – olvasható a videót kísérő szövegben, amely arra ad magyarázatot, hogyan történhetett ez, hogy mennyire meghatározóak tudnak lenni a helyi adottságok a zivatarok szempontjából.

 • A zsidó állam nagyon sokat köszönhet a szombaton meghalt volt ENSZ-főtitkárnak, Kofi Annan például még idén februárban is arról beszélt, hogy a Hamásznak el kell ismernie Izrael jogát a létezésre, és halálakor a zsidó állam médiájában általános volt az a hangvétel, hogy Annanra mint a barátjára emlékezik Izrael.

  És, amint ebből a tweetből kiderül, az izraeli Mount Bentalnál – ez egy 1171 méteres csúcs, az egyik legkedveltebb izraeli kirándulóhely – egy kávézóban kihozták a nevéből is, amit lehetett. (Az annan a poszt szerint héberül felhőt jelent.)

  koffe annan
 • Az elmúlt négy napban a rendőrök

  • 192 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos volt. Utóbbiakban összesen öt ember halt meg, 62-en súlyosan, 125-en könnyebben sérültek meg;
  • összesen 596 embert fogtak el, ebből 94-et köröztek;
  • 410 embert akkor fogtak el, amikor éppen bűncselekményt követett el.