Klaudia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több százezer műanyag lemezt mosott partra a víz az olasz partoknál. A szakértők egyelőre nem tudják, honnan származik a szemét és hogy került a tengerbe, de jó eséllyel egy víztisztító üzemből moshatták ki valahogy a heves esőzések, esetleg szállítás közben landolhattak a vízben. Mindenesetre nem túl szép látvány:

  (Via)

 • 1,5 milliárd hamburgert adtak el Franciaországban tavaly, míg a hazai klasszikus jambon-beurre szendvicsből (sonkás baguette) csak 1,2 milliárdot. Nagy pofon ez a gasztronómiájukra annyi büszke franciáknak, főleg úgy, hogy a rengeteg McDonald's és a többi gyorsétterem csak az eladott hamburgerek 30 százalékáért felelősek. A többi burgert beülős éttermekben, étlapról vásároltak meg a népek.

  (Via)

 • "Bármikor vehetünk egy másikat Ebay-en, és itt lesz már keddre." - nyilatkozta a virginiai Tudományos Múzeum igazgatója a lopásról. Nagyjából 1500 dollárt ért az a teniszlabda-nagyságú vas-nikkel meterorit, amit még (valamikor) az elmúlt héten lopott el valaki(k) a múzeumból.

  A rendőrség, azért, keresi a tettes(eke)t.

  saxs97llhuetaz1fjhem
 • xdf

  Minden mesterséges intelligencia csak annyit tud, amennyit tanítunk neki. Egy gépi képfelismeréssel kísérletező művész három dolgot mutatott meg a képalkotó AI-nak: a virágokat, a hullámokat és a tüzet. Aztán, egy webkamerával kísérletezve arra volt kíváncsi, hogyan értelmezi a gép a látottakat, ha azoknak semmi közük a fent említett három fogalomhoz.

  A gépnek ilyenkor az a feladata, megpróbálja a saját ismeretei alapján rekonstruálni a látottakat, ebben az esetben tehát hullámokkal, tűzzel és virágokkal leutánozni, ahogy kábeleket rakosgat a gazdája az asztalon, vagy törölközőt hajtogat.

  Az eredmény: lenyűgöző.