Nyomasztották a Michelin-csillagok, megszabadult mindháromtól
Sébastien Bras sztárséf, a három Michelin-csillagos délnyugat-franciaországi Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a gasztrovilág legmagasabb minősítéséről, mert nem bírta tovább a rá nehezedő nyomást.
A Le Suquet 1999-ben kapta meg a legjobb minősítést, egyike volt Franciaország 27 három Michelin-csillagos éttermének, a Michelin-kalauz szerkesztői azonban tiszteletben tartva a döntést a 2018-as kiadványban már nem szerepeltetik a vendéglátóhelyet, írja az MTI.
"Miközben elégedettséggel tölt el, hogy megnyered a hőn óhajtott elismerést, hatalmas nyomás alatt vagy, hogy mindig megfelelj pontos előírásainak. Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor.
Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják.
Ez azt jelenti, hogy naponta a konyhádat elhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak" – mondta Bras, aki inkább a vendégeit szeretné elkápráztatni, és azt sem bánja, ha a döntése miatt a jövőben kevésbé lesz ismert.