Rafael
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy harcos republikánus az I 40-es országút mentén, valahol Albuquerque és Amarillo között állította fel ezt az óriásplakátot az Oklahoma felé tartó oldalon:

  Liberálisok! Kérünk, haladjatok tovább az I-40-esen egészen addig, amíg el nem hagyjátok nagyszerű államunkat, Texast!

  Az óriásplakátról készített kép nagyot ment a Facebookon, felkapta a legfontosabb országos republikánus média, a Fox News is (én is ott láttam). Egyébként a magánkezdeményezésből fakadó politikai üzengetésnek szép hagyománya van a Tengerentúlon, nagy karriert futott be például a Tea Party egyik vezéralakja, Michelle Bachmann ájtatosságát megtrollkodó "Isten" üzenete.

  35646198 2049980871918239 5255835957826945024 n
  Fotó: Kyle Mccalie / Facebook
 • Szombaton, június 16-án új sörényes hangyászkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülőknek, Isabellának és Williamnek ez már a második utódja, az első még 2016-ban született, azóta ő felnőtt, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.

  A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Azt nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, a hangyászok akkor szoktak enni kapni.

  A kölyök már nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, az ő neve Flódni lett.

  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com
  Ő Bejgli, az előző gyerek Fotó: Zoobudapest.com

  Itt pedig videón megnézheti Bejgli nagy utazását:

 • Bizonyára sokan emlékeznek még a nagy budapesti kacsacsalád-mentésre, amikor a rendőrök leállították a forgalmat, hogy a madarak nyugodtan átkelhessenek a folyón. Virginiai rendőrök is hasonlóan jártak el, csak ők nem cuki madarakat, hanem egy kígyót segítettek ki:

 • erdei fules bp 2018 0620 001 moharos zsolt
  Fotó: Moharos Zsolt / MME

  A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot arról értesítették ismeretlenek, hogy a XVII. kerületben a bagolyfiókákat nem etetik a szüleik, írja az MME. Kiérkezésükkor egy fiókát élve, egy testvérét és egyik szülőjét halva találták meg. A még élő fiókát az őrszolgálat vette gondozásba. Mint kiderült, az ismeretlen okból elpusztult erdei fülesbaglyot 2007 augusztusában fiókaként gyűrűzték Csehországban, Vlcnov mellett.