Alfréd
-2 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az IMAX és a Warner Brother Studios filmet készít a pandabocsokról:

  Elsősorban azt mutatják be, hogy sikerült kínai és amerikai szakértőknek visszaszoktatni a vadonba a fogságban született Qian Qiant. A filmet majd áprilisban mutatják be Pandas címen, bár nálunk jó eséllyel nem lesz látható.

 • Négy is van belőlük Budapesten, kettő az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában, egy-egy a CEU-n és az ELTE-n. A négy kutatócsoport közösen dolgozik azon, hogy minél többet megtudjon a csecsemők és kisgyermekek gondolkodásáról, a programban önkéntes alapon vehetnek részt a kisgyerekes szülők. Mi is jártunk egy ideig, míg a kisgyerekesség kategóriájából ki nem öregedtek a gyerekek, hasznos is, érdekes is.

  Aki még nem ismeri a munkájukat, az szombat délután a CEU-n nyílt napon nézheti meg, milyen módszerekkel milyen kutatásokat csinálnak, de a szervezők szerint úgy általában a fejlődéslélektanról is megtudhatnak egy csomó mindent, akik elmennek. A programok ingyenesek, csak regisztrálni kell, amit itt lehet megtenni.

 • A csoport tagjai egyelőre nem nuncsakus hatalomátvételre készülnek, csupán a japán turisztikai kamunindzsa-biznisz iránti támogatásuk jeléül vitték be az ősi mesterséget a parlament falai közé.

  Korábban részletesen is írtunk róla, hogy Japánban bár elfogytak a nindzsák, a legendát mégis sikerült fenntartani, és manapság elég népszerű turisztikai látványossággá vált a nindzsáskodás. A szórakoztatóipar pedig olyannyira beindult, hogy van már országos nindzsaszövetség, nindzsakutató-központ, egyetemi nindzsaoktatás, nindzsafalu, nindzsás éttermek, nindzsabemutatók, nindzsamúzeum, de terveznek nindzsanagykövet-képzőt és nindzsa-körutazásokat is. 

  oossssz

  A kormányzó Liberális Demokrata Párt húsz képviselője pedig úgy gondolta, hogy a 2020-as tokiói olimpia közeledtével politikailag is meg kell támogatni a dolgot, hiszen ahogy elmondták, a külföldi turisták elsősorban a mangát és a nindzsákat kapcsolják össze Japánnal, ezért a nindzsabiznisz fejlesztése fontos nemzetgazdasági érdek. Mondjuk a politikai támogatás részleteiről még nem tudni, eddig a dolog kimerült annyiban, hogy néhány öltönyös képviselő feszeng egy fényképhez pár nindzsának öltözött figura gyűrűjében.

 • Szerdán, a Copa Libertadores U20-as elődöntőjén ez be is bizonyosodott, miután az Independiente del Valle ecuadori védője, Angelo Preciado annak használta a meccs után kitörő csetepatéban. 

  Az urugayi River Plate játékosai közül öten is nekimentek a játékosnak, ő azonban gyorsan kirántotta a földből a szögletzászlót és elkergette támadóit. Emlékezzenek erre, ha legközelebb egy focipálya közelében éri önöket atrocitás, tuti lesz ott egy jó szögletzászló.

  (FTW)