Eszter, Eliza
15 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombatig tart a város különböző pontjain – naponta más helyszínen – az Utánam Srácok Fesztivál, amit az Észak-Keleti Átjáró Egyesület idén már hatodszor szervezett meg. Én elfogult vagyok azzal a környékkel és magával Miskolccal is, nem is azért, hogy Edda, hogy vasgyár/LKM vagy hogy borsodi sör, hanem az, hogy avasi kilátó, hogy Szinva-part, hogy egykori, úgynevezett fiatalságom.

  Mondjuk ha nem lennék, ezt akkor is érdekes programnak tartanám, ma például többek között a kevesek által ismert miskolci, vagyis avasi borutat lehet megismerni, de az obligát koncertek, kötet- és folyóirat-bemutatók között több városi túra is szerepel a programban. Amiből azt is megtudtam (ennyi év után!), hogy a városban amfiteátrum is van – de semmi disszidens rómaiak, ez valamikor a hatvanas években épült, és úgy képzelem, hogy azonnal elhanyagolt állapotba került. No, de nem is sorolom a választékot, tessék, ha arrafelé jár vagy él, ezekből válogathat (és itt van egy Facebook-oldal is).

  USF flyer web 0522-min
 • Untitled-1

  Kedden egy második világháborús bombát találtak Drezda belvárosában, ami ott elég gyakran előfordul, tekintve, hogy 1945-ben a brit és az amerikai légierő nagyon durván megbombázta a várost. A drezdai tűzszerészeknek elég nagy gyakorlatuk van az újra és újra felbukkanó háborús bombák hatástalanításában, de ez most kifogott rajtuk.

  A drezdai pályaudvar közeléből 9 ezer embert kellett evakuálni, de a tűzszerészek nem tudták eltávolítani a gyújtószerkezetet a bombából. Ezután újra próbálkoztak. Szerda este tíz órakor egy robot segítségével ki tudták csavarni a gyújtószerkezetet, ekkor azonban a bomba egy része felrobbant. Szerencsére senki nem sérült meg és nem keletkezett kár. A bomba még ott van, újra próbálkoznak. 


 • Van a Bad Lip Reading, aminek az a lényege, hogy egy adott videón beszélő ember valódi szövege helyett orbitális hülyeségeket szinkronizálnak alá - de úgy, hogy a hangokkal tökéletesen imitálják a szájmozgását, mintha csak félreolvasnák a száját. Volt már ilyen Áder Jánossal is, de az egész dolog azért már kissé idejétmúlt.

  Most viszont a Meghan Markle-Harry herceg esküvő grandiozitásának és bájának tökéletes ellenpontja ez a rengeteg blődség, ami a videóban elhangzik, például amikor a pap arról kérdezi őket, hogy ki is a kedvenc Harry Potter-karakterük.

  Jó szórakozást:

 • A Fehér Ház kommunikációs stábja nem bírt magával, és idő előtt bemutatták a nagy Trump - Kim Dzsongun találkozó emlékére tervezett érmét, amivel több gond is van.

  1. Még nem is biztos, hogy ez a találkozó egyáltalán meg fog valósulni valaha is. Napról napra mást nyilatkozik róla Trump.

  2. Csak nézzenek rá. :D 

  3. A két vezető egyforma méretben szerepel, mintha egyenrangú játékosok lennének a sakktáblán.

  4. Ennek ellenére Trump mintha pitbull-módjára készülne lefejelni a tőle hátráló Kim Dzsongunt.

  5. Akit egyébként 'supreme leader-nek' azaz legfőbb vezetőnek neveznek az érme szerint. Kim Dzsongunnak ez nem hivatalos titulusa, de ezzel a megnevezéssel a Fehér Ház gyakorlatilag elismeri a csak az észak-koreai kommunista diktatúra propagandájában harsogott vezetői felsőbbrendűséget.  ¯\_(ツ)_/¯