Erik, Alexandra
8 °C
18 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Lőrincz Viktor, a BHSE Európa-bajnok és vb-ezüstérmes birkózója a tokiói olimpia előtti utolsó pihenőjét kihasználva pecázott egyet, de a horgászat felért egy erőnléti edzéssel. A sportoló egy gigantikus méretű pontyot akasztott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányi horgásztóban. 

  A Magyar Birkózószövetség Facebook-oldalán megtippeltette a ponty súlyát, amelyet a hozzászólók 20 és 42 kiló közé lőttek be. A hivatalos számot egyelőre nem közölték.

 • Összeomlott a Galápagos-szigeteknél álló Darwin-boltív, az ecuadori környezetvédelmi minisztérium a természetes eróziót nevezte meg okként – írja a BBC. Az egykor hídra emlékeztető szikla környéke a népszerű merülőhely a búvárok körében, és egy kilométerre található a Darwin-szigettől.

  Az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek 234 tagja közül csak négy lakott, körülbelül 30 ezer ember otthona. Az UNESCO Világörökség részét képező szigetcsoport élővilágának sokszínűsége inspirálta Charles Darwint az evolúciós elmélet megalkotására.

 • Jaden Smith 2019-ben döntött úgy, hogy jobb hellyé teszi a világot. A megbízásából ugyanis egy büfékocsi járta Los Angelest, amiből vegán ételeket osztottak hajléktalanoknak. Az I Love You nevű kezdeményezés most rendes falakat, asztalokat és székeket kap, hamarosan már az étterem is megnyílik.

  Tegyük hozzáférhetővé a vegán ételeket az alacsony jövedelmű közösségek számára!

  – olvasható Instagramjukon a szlogen.

  Az énekes a Variety-nek elmondta, hogy ugyan azok előtt is nyitva áll a kapujuk, akik nem hontalanok, de nekik természetesen fizetni kell az ételért.

  Ha nem vagy hajléktalan, nem csak, hogy fizetned kell az ételért, hanem még azon felül is meg kell térítened egy bizonyos összeget, így támogathatod azt, akinek nem telik rá

  – mondta Jaden.

  Azoknak tehát, akik kíváncsiak Will Smith fiának fogásaira, de nem hátrányos körülmények közül érkeznek, inkább egyfajta jótékonykodás ez, mintsem gasztrokaland.

 • Már csak egy napot kell várni a válasszal, és kiderül a Stenk podcast adásából. Réti Nóra és Nagy Szabolcs műsorvezető a magyar dalszövegek témakörét járja körbe Tariska Szabolcs dalszövegíróval és Kocza Borival, a zeneszöveg.hu operatív vezetőjével.

  stenk 4
  Fotó: Index

  Kiderül, melyik a legnépszerűbb dalszöveg-téma, melyik a leggyakoribb szó a szerzeményekben, mi volt az a trash alkotás, amitől kiakadt a Zeneszöveg.hu kattintásszámlálója, és milyen kérésekkel fordulnak a magyar popipar nagyjai az egyik legfoglalkoztatottabb magyar szövegíróhoz.

  Holnap készüljön és hangoljon, hallgassa a Stenk podcastot!