Emília
18 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hamarosan bemutatják a Mindenki című rövidfilmmel Oscar-díjat nyert Deák Kristóf új kisfilmjét, A legjobb játékot az RTL Klubon. A többszörös díjnyertes kisfilmet július 28-án szombaton 12:10-kor láthatják először a magyar tévénézők. A film két biztonsági őrről szól (Rétfalvi Tamás, Szabó Irén) akik rájönnek, hogy munkahelyüket egy forradalmi mesterséges intelligencia szoftver fenyegeti. Az őrök pedig elhatározzák, hogy szokatlan módon, a tánc segítségével veszik fel a harcot a mesterséges intelligenciával. (A filmet mi már láttuk, itt írtunk róla bővebben.) 

 • Skarlát íbiszek keltek ki a tojásokból a Szegedi Vadasparkban, a vörös színű, kifejlett egyedek között a látogatók már megfigyelhetik a sötét tollú utódokat - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

  skarlatibisz 2018 03
  Fotó: Endrédi Lajos / zooszeged.hu

  A szegedi állatkertben már évek óta sikeresen költenek az íbiszek, a nekik kihelyezett fészkekben idén nyolc fióka kelt ki. Tolluk, hogy ne legyenek feltűnők a ragadozók számára, sötét, csak két-három évesen válik élénk színűvé. 

  skarlatibisz 2018 01
  Fotó: Endrédi Lajos / zooszeged.hu

  A skarlát íbisz (Eudocimus ruber) a Magyarországon is élő batla (Plegadis falcinellus) dél-amerikai rokona, a Karib-tenger partvidékén, valamint Brazília keleti-délkeleti partjai mentén él. A sekélyebb tengerrészeket és a mocsarakat kedveli, ahol főleg vízi gerincteleneket fogyaszt. Tollazata színét az elfogyasztott apró rákokból nyeri, ezért az állatkertekben csak ott őrzi meg jellegzetes skarlátvörösét, ahol speciális étrenden él.

 • Ha van juventusos termék, amit a Napoli-szurkolók megvásárolnak majd, akkor ez a ronaldós wc-papír lesz az:

 • A Washingtonban élő macskák számát akarja megállapítani egy nagyszabású, három évig tartó felmérés, amely kedden kezdődött meg az amerikai fővárosban - írja az MTI.

  A felmérés egy olyan módszer kidolgozásának ágyaz meg, amelyek segítségével országszerte számon lehet tartani a macskapopulációt.

  A macskaszámlálásban többek között a Smithsonian Természetvédelmi Intézet és a Human Society is részt vesz. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzet felmérést és egyéb technikákat használnak. 

  A macskaszámlálás támogatói szerint a vállalkozás azért is hasznos, mivel jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak.

  A számlálás a tervek szerint 2021 júniusára fejeződik be.

  Nem akarok ünneprontó lenni, de a kertünkben sátrat vert egy macska pár évre. Azon túl, hogy ő volt a környék bringája, és talán még pepita macskát is szült, szinte folyamatosan állapotos volt, és akadt, hogy pár hónapon belül kétszer is telepakolta utódokkal a kertet. Én ezt az egy macskát nem tudnám követni, de mondjuk nem is vagyok washingtoni tudós.