Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tavaly októberben még csak a 480 eurós (ez nagyjából 149 200 forint) ígéretről írtunk, amit Robert Fico miniszterelnök akkoriban jelentett be, azonban most az Új Szó arról ír, hogy Fico 2019 utánra már 600 eurós minimálbért (kb. 187 ezer forint) ígért be. Ez a jelenleg nagyjából 1000 euró (312 ezer forint) körüli szlovák átlagbér hatvan százaléka lenne. A munkaadók a cikk szerint teljesen eléggé ki voltak akadva már az első emeléstől is, a 600 eurós tervről a Munkaadók Szervezeteinek Szövetsége (AZZZ) viszont egyelőre nem akart véleményt mondani a tervről. (Új Szó)

 • Hirtelen valamiért a fideszes nagyágyúk, többek közt Fazekas Sándornak rájött, hogyha nem a Fidesz nyer, akkor szürkemarha helyett skorpiót kell enni estebédre, és Németh Szilárd meg azzal riogatott, hogy a magyar gasztronómiának is eljöhet a vége, ha bejönnek azok.

  Na de mi lesz, ha tényleg vége mindennek és mostantól húsimádó pizzán csak kabóca és sáska lesz, a hortobágyi palacsintát pedig csótánypüré fogja kitölteni? Hát mi ezt már három éve kipróbáltuk, készüljön fel egy gyomorforgató videóra:

 • A szegedi GEMMA Központ országos adománygyűjtést indított a város első speciális, integráló, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóteréhez. A fogyatékossággal élőket nevelő és fejlesztő szervezet jótékonysági kampányáról a honlapjukon lehet többet olvasni.

 • A csíkszeredai Gabriela Isadora beleszeretett a kerekeken guruló házakba, amik nem tévesztendőek össze a lakókocsikkal. A tiny house néven ismert házikó ugyanis pont olyan, mint egy családi ház, csak sokkal kisebb - na meg mobilis. Mindössze 20 ezer euróból építtette meg egy marosvásárhelyi mesteremberrel, most pedig oda gurul lakni, ahová csak akar.

  24774793 1695210293834132 5978858239403876249 n
  Fotó: Facebook/Gabriela Isadora

  Olvassák irigykedve Önök is a szavait:

  ha az ember kis helyen is elfér és szereti a szabadságot, akkor hamar meg lehet szeretni ezt az életformát. Hihetetlen szabadságot ad. Télen olyan helyen lakhatsz, ahol sízni lehet, míg nyáron leköltözhetsz a tengerpartra. Ha munkahelyet váltasz és költöznöd kell, nem kell eladnod a hűtőt, sőt semmit, hiszen mindent vihetsz magaddal.

  A guruló házról még több képeta Transindexen talál.