Gerzson
-3 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na jó, kicsit finomítok: öt fellépő, öt minikoncert. De az 1000 forint, az komoly. Ennél csak két komolyabb van:

  • a fellépők névsora és
  • az, hogy a rendezvény jótékony célú.

  Előbbi persze elsősorban azoknak, akiket nem a Despacito-remixek világa hoz lázba, hanem mondjuk az Indexen tavaly az év magyar lemezének választott Óriás frontemberének, Egyedi Péternek a fellépése. Vagy Jónás Vera, Czutor Zoltán, Kardos Horváth János, netán a metálvonalról Apey.

  orias.png

  Ők öten lépnek fel ugyanis azon a március 1-jei jótékonysági rendezvényen, aminek a jegyenként 1000 forintos bevételét az Utcáról Lakásba! Egyesület kapja, amely célja, hogy a hajléktalanok életét ne csak átmeneti intézkedésekkel segítse, hanem az otthontalanok legnagyobb problémáját, a lakáshoz jutást oldja meg. A szervezet a bérlakásba költözést támogatja, eddig már több mint negyven hajléktalannak segítettek. De nem folytatom, az esemény Facebook-oldalán minden fontos infót megtalálni.

 • John Conway brit tűzoltó elutazott Balira pihenni egy kicsit. Épp túrázott, a Mount Batur vulkánra sétált fel, amikor látta, ahogy egy másik turista lezuhan a hegyi kilátóból, bele az aktív vulkán kráterébe. Odasietett a sérült nőhöz és a ruháival bekötözte a sebeit, nehogy elvérezzen.

  Ezután más túrázókkal és helyiekkel 5 órán keresztül cipelte a nőt, mire leértek a hegyről.

  Utána még egy 2 órás autóút következett a legközelebbi kórházig. A sérült nő végül túlélte az utazást, törött csontokkal, repedt bordákkal és gerinccel, plusz súlyos fejsérüléssel ápolják. A tűzoltót az otthoni parancsnoka megdicsérte az életmentő cselekedet miatt. (Sky News)

 • A Fortepan egy aranybánya, ezzel egy ideje tisztában vagyok, használjuk is rendesen, hiszen minden hétvégén adunk egy-egy összeállítást a Kedves Olvasónak nagykép formájában. Nem is tudom már, hogy pontosan mit kerestem ma reggel az oldalon, amikor ez a csodás kordokumentum megmutatkozott előttem. Nem tudom nem megosztani az élményt, ezért most ideteszem:

  Sajnos azon kívül, hogy 1985-ben készült, nincs egyéb információ a kép mellett. Kedves Olvasó, ha esetleg magára ismer, vagy tudja, hogy mit látunk pontosan a képen, hol és miért készült, írja meg nekem!

 • Tavaly októberben még csak a 480 eurós (ez nagyjából 149 200 forint) ígéretről írtunk, amit Robert Fico miniszterelnök akkoriban jelentett be, azonban most az Új Szó arról ír, hogy Fico 2019 utánra már 600 eurós minimálbért (kb. 187 ezer forint) ígért be. Ez a jelenleg nagyjából 1000 euró (312 ezer forint) körüli szlovák átlagbér hatvan százaléka lenne. A munkaadók a cikk szerint teljesen eléggé ki voltak akadva már az első emeléstől is, a 600 eurós tervről a Munkaadók Szervezeteinek Szövetsége (AZZZ) viszont egyelőre nem akart véleményt mondani a tervről. (Új Szó)