új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Röhejesen hangzik, pedig tényleg, Guido Grolle házához az elmúlt két és fél hét alatt több mint 100 pizzát szállítottak ki, szerencsétlen így annak ellenére kap éjszaka, meg fürdés közben sms-eket a megérkezett futároktól, hogy nem is ő rendelte oda őket.

    Néhány pizzéria már tud is róla, hogy nem ő rendeli folyamatosan a pizzákat, a zaklatót azonban ez sem zavarja, azóta szusit, kolbászt és görög kaját rendel Grollének, aki egyelőre hiába próbálkozott bármivel, nem sikerült megállítania a kajabűnözést.

    A férfi egyébként nem hiszi, hogy egy konkurens ügyvéd küldözgeti neki a kaját, de egyelőre senki nem tudja, hogy akkor mégis ki lehet az. Olyan elmélet is született már, hogy a zaklató azt hiszi, hogy egy behajtócégnél dolgozik, ami ugyanabban az épületben van, ahol az ő irodája is.

    A nyomozás jelenleg is tart, egyelőre zaklatás ügyében, mivel a tettesnek nem származik anyagi haszna a pizzák küldözgetéséből.

    (Metro

  • viz.gif

    Montenegróban, egy Dinosa nevű faluban egy eperfa törzséből víz tört elő, írja, a Gardenista.hu. Ez a meglepő jelenség azonban nem egy égi csoda miatt történt, hanem egyszerűen annak a következménye, hogy a föld alatti források megáradása miatt a gyökerek pumpaként felszívják a vizet és a fa üregén keresztül kibocsátják. Ráadásul ezzel az eperfával ez nem is először fordul elő. 

  • Pontosabban az év leghülyébb betörőpárosa. Tessék figyelni a két észlény és a tégla közös akcióját:

    Igen, jól látja: az egyik delikvens konkrétan fejbe vágta a kollégáját egy téglával. A felvételt a sanghaji rendőrségnek köszönhetjük.

    (Via)

  • 27972533 1950081401673546 3236041704466076618 n
    Fotó: N'joy Service

    Csütörtök délután-este összegyűlt pár haver, hogy a Normafánál építsenek egy ugratót, és kicsit szórakozzanak a snowboardjaikkal és síléceikkel. Ez lett az I. NBA, azaz Normafa Big Air. A videó most készült el róla, íme:

  • Az Oscar-jelölt Három óriásplakát Ebbing határában című filmből vett ötlettel akarják nagyobb aktivitásra ösztönözni a rendőrséget a londoni Grenfell toronyházban keletkezett tűz áldozatai - írja az MTI. A filmben ugyanis úgy indít véres háborút a tohonya rendőrség ellen a főszereplő, hogy kiragaszt három óriásplakátot, ezzel a szöveggel: "Miközben haldoklott, megerőszakolták, de még mindig nem tartóztattak le senkit. Hogy lehet ez, Willoughby rendőrfőnök úr?"

    A film hatására szervezett esemény szereplői csütörtökön három mobil óriásplakátot vittek végig a brit fővároson az Igazságot Grenfellnek elnevezésű kampányban. A csoport a tavaly júniusban a Grenfell toronyházban pusztító tüzet követően szerveződött. A katasztrófának 71 halálos áldozata volt. Az óriásplakátokon a következő felirat szerepel: "71 halott. És még senkit nem tartóztattak le? Hogy van ez?"

    Az Igazságot Grenfellnek csoport közölte: azt remélik, hogy plakátjaik ébren tartják "a tragédiával kapcsolatban a nemzet lelkiismeretét". A rendőrség korábban közölte, hogy az emberölés miatti vádemelést fontolgat, de még senkit sem vádolt meg.

  • A horgaszokert.kormany.hu lapon 6 kérdés támogatását vagy elutasítását lehet jelezni, köztük egyebek mellett azt, hogy induljon-e program a magyarországi vizek halgazdagságának visszanyerésére, kapjanak-e kiemelt állami támogatást a horgász szervezetek, vagy vezessék-e be az egységes "magyar horgászkártyát".

    Ezt a stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Nyitrai Zsolt, a 25. fegyver, horgász, vadász szakkiállításon a Hungexpo vásárközpontban a több mint 400 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) közösen elért sikerek között említette például az új halgazdálkodási törvényt, és megjegyezte, hogy a közös munka és az együttgondolkodás teremtett alapot a párbeszéd folytatására. (MTI)

  • A pekingi hatóságok nem engedélyezték a péntekre virradóan bekövetkező kínai újév alkalmából a tűzijátékot. Az ok egyszerű, a tavalyi újév első napján a levegőben lévő, 2,5 mikronnál kisebb - vagyis a tüdőben mélyen elraktározódó - finomszemcsés anyagok mennyisége 647 mikrogramm volt köbméterenként. Ez több mint 25-szöröse az Egészségügyi Világszervezet által maximumként meghatározott értéknek. Márpedig Pekingben amúgy is nagy a légszennyezettség, szóval valóban semmi szükség rá, hogy ezt a tűzijátékokkal fokozzák.

    A babonás kínaiak azonban úgy hiszik, hogy miután kitakarították a házukat, megették a bőséges lakomát, és megnézték az újévi gálát a tévében, feltétlenül ki kell menniük tűzijátékozni és robbantgatni az utcákra, különben nem tudják elűzni a gonosz szellemeket. Valószínűleg őket pont nem érdekli a légszennyezettség mértéke.

  • A Facebookon tette közzé Szigetvári Viktor, az Együtt kormányfő-jelöltje, hogy Polt Péter legfőbb ügyész visszaküldte neki a Tiborcz István letartóztatásához küldött bilincset.

    „Küldeményét visszaszármaztatjuk, figyelemmel arra, hogy az ügyészségnek a bűnüldözéshez szükséges tárgyakat csak a költségvetésből eredő forrás biztosíthat”, írta a hatóság.

    Ezt Szigetvári azzal kommentálta, hogy "Legyen úgy! Csak használják!"

    Óriási a dili, vajon mi lesz a következő GEG?

  • A Hvg.hu-nak olvasók jelezték, hogy érdekes szórólapokat kaptak Érden, a Budapest 1-es választókörzetben induló LMP-s Csárdi Antal szórólapjait. Érd, ahogy Diósd, Tárnok és Törökbálint is a Pest megyei 1-es választókörzethez tartozik, ahol viszont Turcsán Szabolcs indul a pártból.

    image.jpg

    A lapnak Csárdi kampánycsapatából azt mondták, tudnak a hibáról, azt a posta követte el, de egy nap után leállították a szórást. A Magyar Posta szerint viszont az LMP a ludas, ők csak a szerződésben foglaltak szerint jártak el. A Pest megyei 1-es körzetbe kétezer kiadványt juttattak el, de leállították a terjesztést, és hamarosan Budapesten folytatják.

    A fák meg közben sírnak.

  • A 17 áldozattal járó floridai iskolai lövöldözés után néhány amerikaiban felmerült, hogy valami probléma lehet a dolgok szabályozásával, ha a tettesnek úgy lehetett tök legális módon egy AR-15-ös félautomata gépkarabélya, hogy:

    • Egyébként az életkoránál fogva egy doboz sört például nem vásárolhatna legálisan
    • Korábban erőszakos viselkedés miatt rúgták ki az iskolából
    • Kezelésekre járt a mentálhigénés problémái miatt
    • A YouTube-on azzal kérkedett előre, hogy szét fog lőni egy iskolát

    Szerencsére Kentucky kormányzója, a republikánus Matt Bevin most megmondta a tutit:

    Valójában az egész az erőszakos videojátékok miatt van. 

    Akkor jó, nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak kérem.

  • via GIPHY

    Az enyém az, amiben a nap 24 órájában Fodor Zsóka hét énekessel közös potemkintársasházban lakik, és virágmintás házmesterhacukába mossa a díszletpadlót büdös felmosóronggyal. És baszki, valaki ezt megsejtette, és színre viszi, eszem megáll.

    Összeköltözik a Seven tagjaival Fodor Zsóka

    A sajtóközleményből csak a releváns részeket emelném ki, nem akarom reklámozni az Armageddont. 

    • Gáspár Laci, Oláh Gergő, Kökény Attila, Emilio, Gitano, Takács Nikolas és Freddie közös koncertet ad.
    • A közös duettek mellett egymás legnagyobb slágereit adják majd elő.
    • És alakítanak egy szupergroupot.
    • Ott a helyszínen.
    • Egymást fogják kísérni.
    • És ez még nem minden.
    • Mert valamiért, DE MIÉRT, KÖNYÖRGÖM, VALAKI MONDJA MÁR EL NEKEM, MIÉRT a díszlet egy kétszintes, tízlakásos társasház lesz.
    • Minden énekesnek saját lakrésze lesz, itt zajlik majd a koncert, ebben énekelnek, zenélnek, figyelik egymás produkcióját.
    • És lesz házmester is, aki" árgus szemmel figyeli majd a ház rendjét, és egyúttal ellátja a koncert műsorvezetői feladatát is".
    • Sírok bazdmeg, sírok.
  • Norvégiában esik a hó. Sokat. Ez alól a főváros sem kivétel, ahol olyan sok hó esett, hogy extra 53 millió koronával (1,6 milliárd forint) többet kell a hóeltakarításra költeni, mint előzetesen tervezték. Eddig már 5000 teherautónyi havat szállítottak el a városból, és hol van még a vége. Mindez pedig 180 millió koronájába (5,7 milliárd forint) fog kerülni a helyi önkormányzatnak. 

    (Via)

  • A Gucci gang című számmal befutott 17 éves, kaliforniai rappert szerda este letartóztatták otthonában, mert lakott területen lövöldözött - írj a TMZ. A hatóságok szerint Pump (eredeti nevén Gazzy Garcia) menedzsere korábban jelentette a rendőrségen, hogy szerda délután három férfi feszítővassal próbálta feltörni a bejárati ajtaját a San Fernando Valley-i házánál, és közben belelőttek az ajtóba. Amikor a rendőrök kiértek a házhoz, találtak egy golyónyomot az ajtóban, de rablókat nem, ráadásul Lil Pump be is volt szívva, ezért gyanús lett nekik a dolog.

    A helyszíni szemlén úgy ítélték meg, hogy a golyó nem kívülről, hanem a házból ütötte át a bejárati ajtót, ezért hamarosan visszatértek egy házkutatási paranccsal, és találtak a Lil Pump erkélye alatti bokorban egy pisztolyt, ami ugyan nem volt megtöltve, de a házban találtak olyan töltényeket, amik illettek a pisztolyba. A rendőrök szerint a rapper lőtt az ajtóba, ezért letartóztatták. A fiatalkorúak javítóintézetébe vitték, de csütörtökön kiengedték onnan, házi őrizetbe került, és jeladót szereltek rá.     

    A házban a rendőrök marihuánát is találtak, Lil Pump édesanyja pedig nem volt otthon. A TMZ szerint az anyja ellen is indult eljárás fiatalkorú veszélyeztetése miatt. Pump ügyvédei ragaszkodnak ahhoz a verzióhoz, hogy a rapper azért lőtt, mert félt, hogy betörnek a házába, és szerintük az egyiküket el is találhatta a golyó. 

    Ez pedig Lil Pump utolsó képe az Instagramján, amit három napja rakott ki:

    pump

    pump
    Fotó: Instagram
  • Az EPA fotósa a ciszjordániai Nábluszban lőtte ezt a képet, ahol a palesztin tüntetők csütörtökön összecsaptak az izraeli katonákkal, miközben az izraeli telepesek ellen tiltakoztak. A katonaság könnygázzal próbálta leszerelni a tiltakozást, de valószínűleg eléggé túltolták, öt ember megsérült. 

  • Egy Eli Martinez nevű búvár elég lazára vette a figurát, amikor megtáncoltatott egy Jenn nevű, féltonnás tigriscápát. Ez még akkor is elég merész, ha a férfi amúgy 2003 óta foglalkozik tigriscápákkal:

    A tigriscápa nem egy szelíd állat, a fehér cápa után hozzá köthető a legtöbb ember elleni támadás. Ötméteresre és akár 900 kilósra is megnőhetnek, hozzá rendkívül agresszívek, de mindezek ellenére tök aranyosan tudnak forogni.

  • A neve crokinole, és meg is mutatjuk a tavalyi világbajnoki döntőt:

    Hát nem veti szét az arénát tízezres ultraseregek harci üvöltése, de nagyon kellemes, nyugis kis sportnak látszik. Gyorsan ki is kéne nevezni valami helyettes államtitkárt a magyar szövetség élére, és építeni hozzá úgy 17-18 stadiont első körben. Aztán majd meglátjuk.

    UPDATE: Mint időközben kiderült, a játékot Magyarországon is ismerik, és lelkesen űzik is, sőt, április végén Európa-bajnokságot  rendezünk. Egyre sürgetőbbnek tűnik az a stadionépítési program, csak mondom.

  • 50 eurós (15 ezer forint értékű) benzinutalványokat osztogat a francia rendőrség Dordonge régióban azoknak az sofőröknek, akik jól és biztonságosan vezetnek. Vagyis nemcsak büntetik a szabálytalan sofőröket, hanem jutalmazzák is a jókat. 

    A dolog lényege, hogy a rendőrök jelöletlen kocsikat használva rátapadnak egy véletlenszerűen kiválasztott autóra, majd 15 percig követik. Ha a sofőr betartja a szabályokat, megáll a zebránál, nem hajt túl gyorsan, és mindig indexel, akkor a rendőrök félreállítják. Ha a jogsijával minden rendben van és nincs büntetőpontja, akkor megajándékozzák egy üzemanyagkuponnal. 

    A jutalmakat (összesen négyet) egy helyi rádióállomás újságírója finanszírozza. Nem egy tömegcucc, de azért tök jó kezdeményezés.

    Franciaországban egyébként rengeteg a halálos autóbaleset, tavaly 3500-an haltak meg az utakon, kétszer annyian, mint például az Egyesült Királyságban.

    (Via)

  • Aki a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején nem egy kő alatt élt, annak minden bizonnyal ismerősen cseng a Furby név, a szőrös, beszélő bagolyszerű állatkák ugyanis elég népszerűek voltak akkoriban, még a McDonald's-os Happy Meal menühöz is lehetett Furbyt kérne egy darabig.

    Én alapvetően sosem értettem meg mi is tulajdonképpen az értelme ezeknek a játékoknak, de ezidáig nem is rettegtem tőlük, azonban mióta megnéztem a Look Mum No Computer nevű youtubecsatornán megjelent videót egy hadseregnyi modifikált, orgonává alakított Furbyről, azóta egy kicsit tartok tőlük, az egész ugyanis olyan, mintha a legvadabb sci-fi disztópiák egyikéből lépett volna elő.

    gyj
  • Miközben nálunk csak úgy szemerkél a hó, más országokban szinte lehetetlen mennyiségben esett:

    Igen, ez itt egy busz Katalóniában, ahogy négy méter magas hófalak között manőverezik. Már csak a Mások hiányoznak.

    (Via)

  • Európa legritkább vadlibája, a rövidcsőrű lúd egy példánya jelent meg a kardoskúti Fehér-tónál, és azóta is ott bandázik a nagy lilikekkel, írja a Turista Magazin az MME-re hivatkozva. A dél-alföldi madarászok utoljára 2003-ban látták a rövidcsőrű ludak egy példányát, akkor a pusztaszeri Büdösszék-tónál lehetett megfigyelni egy példányt.

    1024px-Anser brachyrhynchus
    Fotó: Wikipedia

    A ritka madár könnyen összekeverhető a vetési lúddal, de valamivel kisebb, a feje sötétebb, pisze csőrű, rózsaszín lábú, a háta pedig feltűnően világos. Izlandon, a Spitzbergákon és Grönland keleti részén költ, Nyugat-Európa tengerpartjain telel, leginkább Skóciában és Hollandiában, Belgiumban látható nagyobb csapatokban, a kontinens belsejébe nagyon ritkán vetődik. Hazánkban védettnek számít, természetvédelmi értéke 25 000 Ft.

  • Nemrég arról írtam posztot, hogy a rendőrök leállítottak egy autót az M1-esen, mert a kocsi rendszámát szigszalaggal írták át, hogy ne kelljen útdíjat fizetni. Erre kaptam azt a levelet, amiben egy olvasó saját fotóját küldte el nekem egy előtte álló autóról.

    Adatvédelmi okokból sajnos az egész rendszámot nem mutathatjuk meg, pedig igazán magas színvonalú népművészeti alkotásról van szó, amelyen a teljes rendszámot átírták szigetelőszalagos technikával. Olvasónk ezt írta: 

    Az úriember teljesen új szintre emelte a rendszámfabrikálás művészetét. Fehér és fekete szigszalagot használt vegyesen. A műremeket kemény vonalvezetés és erős ecsetcsapások jellemzik. Itt-ott megtalálni rajta Rembrandt hatását.

    Annyit még érdemes tudni, hogy a Btk. 347. §-a szerint aki

    a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,

    b) olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,

    bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.