Aladár, Álmos
0 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Spártai Gladiátorok Éjszakája - április 28-ig még valószínűleg hallani fogjuk néhányszor ezt a megjelölést, mert ez egy olyan küzdősport gála lesz, ahol nincs pontozásos győzelem. A földharcot sem igazán szeretnének a szervezők, 10 másodperc után felállítják a versenyzőket, ha padlóra viszik egymást.

  50247454 577643215996031 1225947588000219136 n? nc cat=104& nc h
  Fotó: Facebook

  Három súlycsoport (75 kg, 90 kg, plusz 90 kg) győztese fejenként hárommillió forintot kap, normál méretű szorítóban fognak összecsapni. Magyarok, külföldiek egyaránt, de csak olyanok, akik valamilyen küzdősportban (ökölvívás, kick-box, thai box stb) Európa- vagy világbajnoki dobogón álltak.

 • Florida Keys közelében kapcsoltak le egy húszéves férfit a helyi hatóságok, aki nem bírta kivárni, hogy pornóhoz jusson, és mutogatni kezdte magát. 

  A Miami Herald cikke szerint a férfi elhatározta, hogy pornót szerez, el is indult egy ilyen igényeket kielégítő üzletbe, de aztán odafelé inkább maszturbálni kezdett, és mutogatta magát egy nőnek, aki meg rögtön szólt a rendőröknek. 

  Guare mug

  A járőrök nem sokkal később meg is találták egy parkolóban a férfit, aki elismerte a történteket, azt mondta, hogy türelmetlenné vált út közben. Ráadásként egy kisebb adag marihuánát is találták nála, szóval mindezek egy őrizetbe vételt értek és egy utat a megyei börtönbe. 

 • Volt ez a kicsit nevetséges, pár napig tartó hiszti az Oscar-díjak körül: az Akadémia kijelentette, hogy időt akarnak spórolni, és inkább egyes díjakat nem a rendes közvetítés idején, hanem reklámszünetben adnának át, amin elég érthető módon mindenki felháborodott, mert hát ki tudna megalázóbb dolgot kitalálni, mint közölni valakivel, hogy "Persze, nagyon fontos a te díjad is, semmivel nem ér kevesebbet, mint mondjuk a legjobb férfiszínészé, de azért majd addig adjuk át neked, amik a kedves nézők könnyítenek magukon a reklám alatt, okés?" Szóval az Akadémia gyorsan visszavonta az egészet.

  De Alfonso Cuarón, a 10 Oscarra jelölt Roma rendezője már vérszemet kapott: a Varietynek adott interjújában elmondta, kész, most már végre kimondhatjuk, a technikai díjazottak eleve meg vannak alázva, és erre egyetlen gyógyír lenne: 

  ha a technikai díjakat nem hívnák többé technikai díjaknak.

  Most azt hagyjuk is, vajon tényleg a technikai szó sértő eleve, vagy csak akkor válik lekicsinylővé, ha egyes rendezők azt kezdik terjeszteni róla, hogy szerintük ez lekicsinylő.

  Kíváncsian várjuk az Akadémia válaszát erre a kemény szembesítésre!

 • Hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a korallszirti mozaikfarkú patkányt - ez az első emlős, amely az ember okozta klímaváltozás áldozata lett, írja az MTI. Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium szerint az 1845-ben felfedezett rágcsálót egy évtizede nem látták már egyetlen élőhelyén, az Észak-Ausztrália külső területein lévő Bramble Cay szigeten. 

  Melomys rubicola
  Melomys rubicola

  A kutatók szerint

  a korallszirti mozaikfarkú patkány a klímaváltozás miatt megemelkedett tengerszintnek esett áldozatául. A korallzátonyon elhelyezkedő szigetet ugyanis az elmúlt évtizedben többször is elárasztotta a víz.

  A kutatók 2009 óta többször jártak a szigeten és kamerákat állítottak fel, de az állatokat nem látták, sem nyomaikat, sem ürüléküket nem találták, holott az IUCN természetvédelmi szervezet adatai szerint 2008-ban még ötven példány élt a szigeten. A hatóságok egyszer megkíséreltek elhozni néhány példányt a szigetről és tenyészteni, a kísérlet azonban kudarcba fulladt. Ráadásul sem állatkertekben, sem tenyészállomásokon nem él egyetlen példány sem.