új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz ellenzéki politikus őrizetbevétele után rögtön szelfizett egyet a rendőrségi buszban, majd a képet posztolta is a Twitteren. A posztból kiderül, hogy a fogorvosától távozott, amikor őrizetbe vették. Miután bevitték a rendőrségre, egy jegyzőkönyvet adtak át neki, amely szerint közigazgatási jogsértést követett el a tüntetések szervezésével, majd egy óra elteltével szabadon engedték - írja az MTI.

  • Nem lehet sokat tudni arról a videóról, amit a Sky tett közzé. Az eset Egyiptom fővárosában, Kairóban történt. Ha önnek gyereke van, akkor nem biztos, hogy érdemes végignéznie, de legalább "happy enddel" végződik, még ha nem is úszták meg sérülés nélkül az érintettek.

    A felvételt itt lehet megnézni

  • 20 év után búcsúturnéra indult az olasz heavy metal együttes, a Rhapsody. A rajongók korábban is kapkodhatták már a fejüket, amikor a "Hollywood metalnak" vagy "filmzene metalnak" is nevezett műfajban erős banda egyik feléből Rhapsody of Fire, a másikból meg Luca Turilli's Rhapsody lett, de a búcsúturné most megint a régi szép időket idéző, egyszerű Rhapsody néven jut el március 8-án is Budapestre, a Barba Negrába. Hogy aztán várhatóan soha többet ne lehessen látni őket sehol, pláne Budapesten, úgyhogy aki az elmúlt húsz évben hallgatta őket valaha, az most legyen résen. Az együttes még külön videót is készített a magyar rajongóknak, amit valamiért nem lehet beágyazni, de ide kattintva elérhető.

  • 28168771 10155006014981114 6111679829741494187 n

    Kedden fotózták ezeket a szép példányokat a szigeten. Min a fotó készítője írta: 

    Az a 2 barna izé az 2 óriási vaddisznó. Állítólag ott élnek egy ideje és kicsik is vannak, szóval mindenki óvatosan kutyázzon.

    A posztot a Westie kutyamentés oldal osztotta meg.

  • Többek között ez is kiderül Nyáry Krisztián író Facebook-posztjából, amiben a magyar korcsolya arany kapcsán értekezik a hazai korcsolyasport megteremtéséről.

    Eszerint minden úgy kezdődött, hogy a Bécset megjárt medikus hallgató, Kresz Géza hirdetésben toborzott vállalkozó kedvű ifjakat 1869-ben, akikkel aztán meg is alapította a Pesti Korcsolyázó Egyletet. A korcsolyázást azonban a pestiek inkább bolondériának tartották, az orvosok tiltakoztak ellene, sőt a betiltása is felmerült. A történet folytatását a posztban olvashatja:

  • Tényleg, a Queen of the South FC-nél van egy kis para a kapusokkal, miután a 19 éves tartalékkapusukon átgázolt egy tehén, az incidens során pedig megsérült a válla.

    Alapvetően amúgy nem lenne probléma, hogy átgázolt egy tehén szegény Sam Hendersonon (legalábbis a csapatnak nem), csakhogy a kezdő kapusuk combsérüléssel bajlódik és még hetekig nem térhet vissza, ezzel a sérüléssel azonban nincs kizárva, hogy csak a cserekapus maradt bevethető, úgy viszont a csapat nem szívesen akar játszani.

    A csapat megerősítette, hogy a játékos megsérült, valamint hogy egyelőre nem tudni, hogy játszhat-e majd, szóval nem tudtnak mást tenni, mint reménykedni, hogy Henderson felépül szombatig.

    (BBC)

  • Megnéztük a legutóbbi két Csepeli Hírmondót (múlt heti itt, mai itt), óriási olvasmány, benne van minden, amit a Fidesz-propaganda tol mostanában Juhász Pétertől Soroson át a migránsbetelepítésekig, viszont van benne Németh Szilárd-recept is. A műfajtitt kezdte, most ugyan nem támad ultranehéz-kajákkal a politikus, ellenben rácsavarodott a csirkeszárnyakra. A múlt heti számban csirkeszárny-levest javasolt, a mostaniban főfogásként csirkeszárnyat barnamártással. A két recept összefügg, a levesnek való húsból lesz a második fogás. Némi hólapátolás után. Mutatjuk is mindjárt, csak még annyi, hogy a politikus előbb azt mondja, hogy a böjti időszakban átvált húsmentes kajákra, aztán meg - már a böjti időszakban - ajánl egy csirkeszárnyas főételt. Ki érti ezt? Mindez képekben:

    1.

    recept1.PNG

    2.

    recept2.PNG
  • A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság koordinálja a kanalasgémek színes gyűrűs jelölését Magyarországon. A jelölések alapján ebben a téli szezonban 51 kanalasgémet azonosítottak eddig az ornitológusok a telelőhelyeken, tájékoztatott az igazgatóság.

    kanalasgem utvonal 201718tel cr

    A legtávolabbra egy szegedi példány jutott : Hichem Azafzaf tunéziai ornitológus a szudáni fővárostól, Kartúmtól délre, a Fehér-Nílus melletti vizes élőhelyeken egy 2013-ban, a szegedi Fehér-tavon fiókaként jelölt egyed azonosítóját olvasta le. Az adat azért is jelentős, mert a Szaharától délre fekvő területekről ritkán futnak be hírek telelő kanalasgémekről. 

    Napjainkban a hazai kelésű kanalasgémek többsége a délnyugati vonulási utat választja, és az Adriai-tengert átrepülve érnek el legfontosabb ismert telelőhelyeikre, Olaszországba és Tunéziába. Kis számban a Szahara középső területeit is átrepülik, hogy a Szaharától délre fekvő vizes élőhelyeken teleljenek Nigerben, Nigériában vagy Maliban.

  • Hihetetlen, hogy ilyen egyáltalán létezik, pedig vidéken elég gyakori Kínában, hogy temetéseken, esküvőkön és újévi ünnepléseken sztriptíztáncosok is vannak, ráadásul elég régóta létező jelenségről van szó, a kínai hatóságok először 2006-ban próbáltak meg véget vetni neki, aztán 2015-ben újra nekiugrottak, így az idei akció már a harmadik lesz a sorban.

    A három eshetőségből a temetés a legérthetetlenebb, de van rá magyarázat, rögtön több is. Az egyik szerint ezzel lehet bevonzani az embereket a temetésekre, a nagy létszám pedig jószerencsét hoz a halottnak a túlvilágon, a másik szerint meg az erotikus előadásokkal a termékenységnek tisztelegnek.

    Ezt még talán el is lehetne fogadni, de a média általában ezeket a performanszokat is okolja a vidéki családok hanyatlásáért és növekvő materalizmusáért, ami korábban annyira nem volt jellemző az országban, a hiúság és a sznobizmus pedig lassan felváltja a tradíciókat.

    A mostani prevenciós kampányban állítólag pénzzel ösztönzik majd az embereket arra, hogy jelentsék be az ilyen eseteket, az meg, hogy mennyire lesz ez eredményes, majd idővel kiderül.

    (Telegraph)

  • Dennis (87) és Shirley Banfield (83) elég régóta lottóznak. A lányaikkal mindig azon viccelődtek, hogy csak idő kérdése, hogy egyszer elvigyék a jackpotot és megnyíljon az út az új kocsik, a nemzetközi sporteseményekre való utazgatás és a stresszmentes élet felé. Hát most összejött. Február 17-én ugyanis kihúzták Shirley számait és ezzel 18 139 352 fontot (ami mai árfolyamon 6 218 895 400 forint) nyertek. Ezzel ők lettek Anglia eddigi legidősebb lottónyertesei. 

  • A Fishing on Orfű fesztiválon, valamint a Kobuci kertben adja két exkluzív koncertjét idén az Erik Sumo Band, amit egy rövid hipnotikus videóval jelentettek be. A koncerteken a klasszikus frontvonalat alkotó Harcsa Veronika és Kiss Erzsi páros is fel fog lépni a zenekarral. A budapesti koncertre majd március 5-étől lehet jegyeket kapni. A zenekar vezetőjével, Tövisházi Ambrussal készült podcastunk itt hallható, a Liza,a rókatündér filmzenéje kapcsán készült interjú pedig itt olvasható

    Erik Sumo - két exkluzív koncert 2018-ban! from eriksumo on Vimeo.

  • Szerdán mutatta be a Gucci-divatház a 2018/19-es őszi-téli, férfi-női kollekcióját Milánóban. Az olasz divatcég régóta ráállt a sokkoló vonalra, most sem hazudtolta meg önmagát.   

    A kollekciót egy stilizált, agyonvilágított műtőben mutatták be Alessandro Michele rendezésében, a vizuális effektusokat, bábokat a Makinarium nevű cég szállította. Ahogy a Gucci az Instagramján írta, azért műtő lett a kifutó, mert ez azt az alkotómunkát jelképezi, amikor egy tervező összevág, és újra összeilleszt anyagokat, hogy azok valami új identitást kapjanak. A galériában a képaláírásokban még fűztünk némelyik alkotáshoz magyarázatot is, úgy talán egyszerűbb lesz megérteni.  

    Az egyik legnagyobb és legdrágább divatmárka az egyik elöljáró abban a trendben, hogy ha az ember minél hülyébben néz ki, annál divatosabb, csak tegye ezt méregdrága ruhákkal és kellő önbizalommal. Pro tipp: minden ruhadarabot keverjenek minden nem hozzáillővel, legyen túlméretes a zakó, húzzák fel a nyakukba a gatyát, ne érjen le a nadrág szára a cipőig se, lehetőleg a színek egyáltalán ne passzoljanak, kockásat vegyenek fel virágossal, tyúklábmintásat a pepitával, és tulajdonképpen mindegy, mit vesznek fel, csak legyen benne Gucci. 

  • Várható volt, hogy fel fogja gyújtani az internetet Donald Trump legújabb zseniális ötlete az amerikai iskolai lövöldözésekkel kapcsolatban (miszerint fel kéne fegyverezni a tanárokat), és ennek kapcsán elő is került egy 2008-as kutatás, amit a New York-i rendőrség hatékonyságával kapcsolatban végeztek, és 8 év adatait foglalta össze. Ebből kiderült többek között az, hogy ha a rendőrök elsütötték a fegyverüket, milyen eséllyel találták el a célpontot:

    • Tűzharcban 18%
    • Ha a célpont nem lőtt vissza, 30%

    És ezek a fegyverhasználatra alaposan kiképzett, az extrém stresszes szituációkhoz hozzászokott, lőtéren rendszeresen gyakorló, és hát alapvetően, rendőri pályát választott, tehát a fegyverhasználatra pszichológiailag alkalmasnak talált, és utána az ilyesmire még alaposan felkészített emberek.

    Ja, szóval tök jó ötlet lenne a tanároknak fegyvert adni.

  • Na jó, kicsit finomítok: öt fellépő, öt minikoncert. De az 1000 forint, az komoly. Ennél csak két komolyabb van:

    • a fellépők névsora és
    • az, hogy a rendezvény jótékony célú.

    Előbbi persze elsősorban azoknak, akiket nem a Despacito-remixek világa hoz lázba, hanem mondjuk az Indexen tavaly az év magyar lemezének választott Óriás frontemberének, Egyedi Péternek a fellépése. Vagy Jónás Vera, Czutor Zoltán, Kardos Horváth János, netán a metálvonalról Apey.

    orias.png

    Ők öten lépnek fel ugyanis azon a március 1-jei jótékonysági rendezvényen, aminek a jegyenként 1000 forintos bevételét az Utcáról Lakásba! Egyesület kapja, amely célja, hogy a hajléktalanok életét ne csak átmeneti intézkedésekkel segítse, hanem az otthontalanok legnagyobb problémáját, a lakáshoz jutást oldja meg. A szervezet a bérlakásba költözést támogatja, eddig már több mint negyven hajléktalannak segítettek. De nem folytatom, az esemény Facebook-oldalán minden fontos infót megtalálni.

  • John Conway brit tűzoltó elutazott Balira pihenni egy kicsit. Épp túrázott, a Mount Batur vulkánra sétált fel, amikor látta, ahogy egy másik turista lezuhan a hegyi kilátóból, bele az aktív vulkán kráterébe. Odasietett a sérült nőhöz és a ruháival bekötözte a sebeit, nehogy elvérezzen.

    Ezután más túrázókkal és helyiekkel 5 órán keresztül cipelte a nőt, mire leértek a hegyről.

    Utána még egy 2 órás autóút következett a legközelebbi kórházig. A sérült nő végül túlélte az utazást, törött csontokkal, repedt bordákkal és gerinccel, plusz súlyos fejsérüléssel ápolják. A tűzoltót az otthoni parancsnoka megdicsérte az életmentő cselekedet miatt. (Sky News)

  • A Fortepan egy aranybánya, ezzel egy ideje tisztában vagyok, használjuk is rendesen, hiszen minden hétvégén adunk egy-egy összeállítást a Kedves Olvasónak nagykép formájában. Nem is tudom már, hogy pontosan mit kerestem ma reggel az oldalon, amikor ez a csodás kordokumentum megmutatkozott előttem. Nem tudom nem megosztani az élményt, ezért most ideteszem:

    Sajnos azon kívül, hogy 1985-ben készült, nincs egyéb információ a kép mellett. Kedves Olvasó, ha esetleg magára ismer, vagy tudja, hogy mit látunk pontosan a képen, hol és miért készült, írja meg nekem!

  • Tavaly októberben még csak a 480 eurós (ez nagyjából 149 200 forint) ígéretről írtunk, amit Robert Fico miniszterelnök akkoriban jelentett be, azonban most az Új Szó arról ír, hogy Fico 2019 utánra már 600 eurós minimálbért (kb. 187 ezer forint) ígért be. Ez a jelenleg nagyjából 1000 euró (312 ezer forint) körüli szlovák átlagbér hatvan százaléka lenne. A munkaadók a cikk szerint teljesen eléggé ki voltak akadva már az első emeléstől is, a 600 eurós tervről a Munkaadók Szervezeteinek Szövetsége (AZZZ) viszont egyelőre nem akart véleményt mondani a tervről. (Új Szó)

  • Hirtelen valamiért a fideszes nagyágyúk, többek közt Fazekas Sándor rájött, hogyha nem a Fidesz nyer, akkor szürke marha helyett skorpiót kell enni estebédre, Németh Szilárd meg azzal riogatott, hogy a magyar gasztronómiának is eljöhet a vége, ha bejönnek azok.

    Na de mi lesz, ha tényleg vége mindennek, és mostantól húsimádó pizzán csak kabóca és sáska lesz, a hortobágyi palacsintát pedig csótánypüré fogja kitölteni? Hát mi ezt már három éve kipróbáltuk, készüljön fel egy gyomorforgató videóra:

    Jobb, ha hozzászokik a férgek ízéhez
  • A szegedi GEMMA Központ országos adománygyűjtést indított a város első speciális, integráló, fogyatékossággal élő gyermekeknek készült játszóteréhez. A fogyatékossággal élőket nevelő és fejlesztő szervezet jótékonysági kampányáról a honlapjukon lehet többet olvasni.

  • A csíkszeredai Gabriela Isadora beleszeretett a kerekeken guruló házakba, amik nem tévesztendőek össze a lakókocsikkal. A tiny house néven ismert házikó ugyanis pont olyan, mint egy családi ház, csak sokkal kisebb - na meg mobilis. Mindössze 20 ezer euróból építtette meg egy marosvásárhelyi mesteremberrel, most pedig oda gurul lakni, ahová csak akar.

    24774793 1695210293834132 5978858239403876249 n
    Fotó: Facebook/Gabriela Isadora

    Olvassák irigykedve Önök is a szavait:

    ha az ember kis helyen is elfér és szereti a szabadságot, akkor hamar meg lehet szeretni ezt az életformát. Hihetetlen szabadságot ad. Télen olyan helyen lakhatsz, ahol sízni lehet, míg nyáron leköltözhetsz a tengerpartra. Ha munkahelyet váltasz és költöznöd kell, nem kell eladnod a hűtőt, sőt semmit, hiszen mindent vihetsz magaddal.

    A guruló házról még több képeta Transindexen talál.

  • A parlamenti képviselőkről készített legutolsó demagóg infografikánk után több olvasónkban is felmerült, hogy jelen formájában túlságosan drága fenntartani egy olyan rendszert, ami ennyire egyszerűen működik. Programozóink segítségével ezért fejlesztettük a Parlament 2018 nevű szoftvert, ami feleslegessé teszi a képviselők gombnyomogatását, és jóval megbízhatóbb is egy részüknél. Ha a benyújtott indítvány fideszes, akkor automatikusan megszavazza, ha nem az, akkor sorosozásba kezd: vagyis pontosan leképezi a Parlamentet. A program Basic nyelvű, és így néz ki:

    10 PRINT "Hello"

    20 IF INDITVANYBENYUJTO$ = "Fidesz" THEN PRINT "Inditvany elfogadva" : GOTO 40

    30 PRINT "Soros"

    40 PRINT "Goodbye"

  • Újra járhatóvá váltak a hóátfúvások miatt korábban közlekedésre alkalmatlanná vált közutak a rendőrség szerint.

    Hajnali 5 órára ismét közúti közlekedésre alkalmassá vált a 8626-os számú út Undnál, a 8606-os út Vadosfa és Vica között, a 8604-es számú út Szil és Vág között, illetve a 8623-as út Egyházasfalu és Szakony között. A rendőrség továbbra is kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

  • A walesi Porthmadog városában található Eifion Wyn általános iskolában olyan nagy gondot okoznak a gyerekeket terrorizáló sirályok, hogy az iskolavezetés szokatlan lépésre szánta el magát: felbéreltek egy sólymot és egy ölyvet, hogy tartsák távol a kellemetlenkedő állatokat.

    Az iskolaudvarban fészkelő sirályok szokásává vált, hogy zuhanórepülésben csapnak le a rémült gyerekekre, akiknek emiatt tavaly például a legmelegebb nyári napokat is az épületben kellett töltenie.

    A vezetés azért döntött a természetes megoldás mellett, mert a sirályok védett állatok, és szegények amúgy is csak a fiókáikat védték, minek bántanák őket. Maga az ötlet, hogy ragadozó madarakkal kergessék el a kellemetlenkedő állatokat, amúgy már jól bejáratott módszer Nagy-Britanniában: Rufus, a galambriasztó ölyv jó pár éve őrzi már a wimbledoni teniszpályák nyugalmát.

    Kapcsolódó

    A ragadozó, ami nélkül nem lehetne teniszmeccset rendezni Wimbledonban

    Lopták már el, varjak is kergették, de már egy évtizede biztosítja a galambtalan játékot a pályán.