József, Bánk
-6 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Sony World Photography Awards finalistái közé jutott a képeivel Fabian Muir, aki évekig fotózta a szabadidős tevékenységekkel töltött hétköznapokat Észak-Koreában.

  Valami olyasmit akar megmutatni a képeivel, hogy kommunista diktatúrában élni nem csak nyomorgásból, és gondosan koreografált tömegrendezvényeken szinkronban szereplésből áll, de azért, szórakozásnak sem igazán lehet nevezni, ami ezeken felül marad a világból.

  A képre kattintva nyílik a galéria:

 • Az OMSZ cikke szerint március 20. 17 óra 15 perckor megkezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a napéjegyenlőség.

  A dátum nem tévedés, a tankönyvek ugyan március 21-re datálják az eseményt, mely azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re.

  Sőt, csillagászok kiszámolták, hogy ebben az évszázadban már nem lesz többet napéjegyenlőség március 21-én. A következő ilyen alkalom majd csak 2102-ben jön el újra. A négy évenként bekövetkező szökőévek miatt pedig 2048-ra olyan koraivá válik ez az időpont, hogy március 19-re csúszik.

 • Március 10-én kelt ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, egy bekamerázott fészekben egy rétisasfióka. A nemzeti park a Facebookon tudósított róla, hogy a hímnek csütörtökön nyoma veszett, ami elég nagy baj, hiszen az ő feladata etetni a tojót és a fiókát is. A tojó egyelőre eteti a kis pelyhes fiókát (mint az az alábbi, március 11-ei videón is látható), és a nemzeti park szakemberei tesznek ki eleséget számukra.

  A szakemberek folyamatosan követik a fejleményeket, egyelőre úgy látszik, szükségtelen a mentőakció. De azért nem árt drukkolni, hogy előkerüljön a papa - és bízni benne, hogy nem az elmúlt években elharapozó sasmérgezések áldozata lett. Az élő adást itt lehet nézni

 • Azt írja a rendőrség, hogy az autós ügye, akit az autópályarendőrség még 9-én ellenőrzött mostanra lezáródott. Zsolti az M3-ason ment Nyíregyháza felé Opeljával, és az arra felszerelt rajzolt rendszámmal.

  N3268374
  Fotó: Police.hu

  A rajz egyébként egészen jó lett, de azért egy ellenőrzésen már nem ment át: "az intézkedéskor kiderült, hogy a jármű hatósági jelzése hamis, mivel mindkettő papírra rajzolt utánzat" - írja a rendőrség. A 41 éves miskolci lakos elismerte, hogy a rendszámokat ő készítette és helyezte fel az autóra.

  K. Zsolt ellen a Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet a napokban befejezett és bíróság elé állítási javaslattal megküldött az ügyészségnek, írják.