Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1

  Nyugat-Európa sok nagyvárosában általános lakáshiány van. Ennek enyhítésére különböző megoldások születnek. Az egyik megoldást a parányi mobilházak jelenthetik. Az olasz Leonardo Di Chiara egy olyan konstrukciót alkotott, ami maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet: lehet benne aludni, főzni, mosogatni, zuhanyozni, sőt még tetőterasza is van. A ház igazodik az ember életmódjához is, ha el akar költözni, viheti magával bárhová. Nézzék meg, milyen váratlan helyről nyílnak kis és nagy fiókok, honnan kerülnek elő a székek, hol van elrejtve a teraszra vezető létra, és milyen egy alig fél négyzetméteres fürdőszoba. 

 • Szombaton kezdődik a budapesti birkózó-világbajnokság, és mint az összes fontos sporteseményről, erről is megemlékezik a jegybank. Kétmillió darab különleges ötvenforintost készítenek az alkalomra. Az első napi veretet, 12 ezer érmét díszcsomagban lehet megvenni. Az érme tematikus oldalát Kósa István tervezte. 7,7 grammot nyom, átmérője 27,4 milliméter, peremvastagsága 1,8 milliméter, 75% réz, 25% nikkel, vagyis ebből a szempontból ugyanolyan, mint egy mezei ötvenes. (MNB)

 • Dpk8izrUYAEpHGz
  Fotó: CBP Southeast

  Az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren a Hardy nevű határőr kutya szagot fogott, nem sokkal később pedig

  egy alufóliába csomagolt főtt disznófej került elő a gyanús csomagból. 

  A bőrönd tulajdonosa, aki egyébként Ecuadorból utazott Atlantába, nem tudta, hogy az Egyesült Államok területére nem nagyon engednek be romlandó húsokat – pláne egy disznófejet – különböző járványvédelmi okokból. 

  Úgyhogy a fejet megsemmisítették, Hardynak pedig volt egy jó napja. 

 • Mindig is álmodozott egy luxusnyaralásról, ráadásul imádja a buszokat? Akkor ezt a galériát önnek állítottuk össze a skóciai The Bus Stop nevű szállásról.

  Csak 107 font/éjszaka (39 ezer forint) áron már meg is szállhat ezekben a kiszuperált, luxusszállóvá átalakított buszokban, a Bankrugg Farmon. Kiváló kilátással és minden kényelemmel felvértezve. 

  Ha pedig kedvet kapott ahhoz, hogy hasonlót létesítsen, elég vennie pár leselejtezett járművet.