Hella
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a Youtube-ot egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt, ami miatt még 2013-ban perelt egy helyi ügyvéd - írja az MTI.

  Az eljárás a Muszlimok ártatlansága című, 13 perces filmelőzetes miatt indult, amelyet Kaliforniában készítettek magán finanszírozók támogatásával. A felvétel 2012-es megjelenése után erős Amerika-ellenes érzelmeket szított Egyiptomban és más muszlim országokban.

  Egy alsóbb szintű bíróság 2013-ban már felszólította a kommunikációs és informatikai minisztériumot, hogy blokkolja a YouTube-ot a szóban forgó videó miatt, de a döntés ellen fellebbeztek, és a határozat végrehajtása függőben maradt. Akkor azzal érvelt a tárca, hogy a YouTube-ot nem tudják anélkül elérhetetlenné tenni, hogy ne okoznának fennakadást a Google keresőmotor működésében, ami hatalmas költségekkel és akár munkahelyek megszüntetésével is járhat Egyiptomban.

  A legfelső bíróság szombaton hozott végleges döntést, de a kommunikációs és informatikai minisztérium egyelőre nem reagált a legújabb bírósági határozatra. A Reuters tudósítója szerint a YouTube szombaton, helyi idő szerint délután 3 óra körül még elérhető volt Egyiptomban.

 • Az ausztrál Ricciardónak van némi tapasztalata a nem kerek labdákkal, pont Monacóban tanítgatta F1-pilótatársát, Pierry Gaslyt, hogy hogyan is kell bánni az AFL tojáslabdájával.

  Később meg már elkapói tehetségét mutathatta meg, amikor egy szponzorrendezvényen az ötszörös Super Bowl-győztes Tom Brady kínálta meg egy passzal. Mivel Monacóban vagyunk, természetesen egy yachtról passzolt egy motorcsónakra, mert hát Monacóban így megy ez.

 • Érdekes adatok bukkantak fel az internet mélyéről, amelyeken az látszik, hogy a magyarok elég rasszisták, de sehol nincsenek mondjuk a szlovákokhoz vagy a csehekhez képest. Vagy legalábbis sehol nem voltak pár éve, amikor ez a felmérés készült. 

  Kafkadesk európa térkép
  Kép: Facebook/Kafkadesk

  A felmérés, amiről szó van, és amely most a Kafkadesk nevű Facebook oldalon került elő, az eurobarométer EU-s szintű közvélemény-kutatás diszkriminációra vonatkozó adatait mutatja, ezt 2015-ben mérték fel legutóbb. A kérdés, amire válaszolni kellett, és amelyet itt térképen látunk, a következő volt:

  mennyire tudna ön megbarátkozni azzal, ha a gyereke egy feketével/muszlimmal/ázsiaival/zsidóval élne párkapcsolatban?

  A 2015-ös felmérés alapján egy muszlim vővel/mennyel tudtak legkevésbé megbarátkozni az unió polgárai, mindössze 50 százalékuknak lenne oké, ha a gyerekük egy muszlimmal járna. Az afrikai származású barátokkal/barátnőkkel jóval megengedőbb az átlag (64 százalék), az ázsiai és zsidó párokkal pedig az unió 69 százalékának nem lenne semmi baja. 

  Van azért néhány piros folt a térképen, főleg keleten, a cseh és szlovák szülők például mindenkit utálnak, de a görögök se gyakran csúsznak át a megengedőbb zöld árnyalatokba. Magyarország amúgy ezekhez az országokhoz képest nagyon megengedő, az ázsiai párokkal a magyarok több mint felének, zsidókkal pedig több mint 60 százalékának nem lenne semmi baja, míg az arabok és feketék elfogadottsága 2015-ben 50 százalék alatti volt, rózsaszínes árnyalatot kölcsönözve Magyarországnak a térképen.

  Persze ennél valószínűleg most már sokkal rasszistább a magyar társadalom, hála a kormány azóta csúcsra pörgetett kampányainak. Érdekes lesz megfigyelni, hogy hogyan alakulnak ezek a színek legközelebb, amikor fölteszik majd a magyaroknak ezeket a kérdéseket. 

 • Untitled-1

  Nagyon durva videót osztott meg a richmondi rendőrség egy autópályán örjöngő férfiról. A felvételt az egyik rendőr testkamerája készítette. A járőröket még május 14-én egy riadóztatták egy hotelhez, ahol egy furcsán viselkedő, akkor még félmeztelen férfivel akadtak gondok. Mielőtt azonban odaértek volna, a férfi kocsiba szállt és elmenekült. A rendőrök üldözni kezdték. A férfi az autópályán elvesztette uralmát az autója fölött, két másik járműnek is nekiütközött, majd lefutott a pályáról, és a bokrok között állt meg.  

  Itt a kocsiból már teljesen meztelenül ugrott ki, visszarohant az autópályára és az aszfaltra fekve őrjöngött a kocsik között. A láthatóan nem beszámítható állapotban lévő férfi ezután a rendőrre támadt, és a hivatalos jelentés szerint a járőr fegyvere után nyúlt. A rendőr sokkolóval akarta ártalmatlanítani, de ez nem használt, így végül a fegyverét is használta. A férfi másnap a kórházban belehalt sérüléseibe. 

  A richmondi rendőrkapitány azt mondta: eltérve a protokolltól, azért hozták nyilvánosságra a felvételt, hogy mindenki lássa, mi történt és cáfolják a közösségi médiában megjelent hamis híreket.