Árpád
-2 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szily Laci volt kollégánknak jó pár évig ment egy blogja Szemét paraszt majmok címmel, amiben kíméletlenül kiszerkesztette az alattomos, tolvaj majmok minden mocskos trükkjét. Ha még működne ez a blog, tuti belekerülne az MTI mai híre, miszerint

  az indiai kormány jövőre kemény választási küzdelemnek néz elébe, ezt megelőzően azonban olyan ellenféllel kell szembenéznie, amely van olyan ravasz, mint bármely politikai riválisa; komoly fenyegetéssé váltak ugyanis az újdelhi hivatalokban garázdálkodó rhesusmajmok csoportjai.

  A hír szerint a rhesusmajmok:

  • bundás betörőként is terrorizálják az indiai főváros és térségének lakóit
  • megszállták az újdelhi parlament és a kulcsfontosságú minisztériumok térségét, kezdve a kormányfő hivatalától a pénzügyi és a védelmi tárca épületéig, nemcsak a köztisztviselőket riogatva
  • nagy felfordulást okoznak azzal, hogy ételt és mobiltelefonokat is kikapnak az ember kezéből
  • az ablakokon bemászva iratokat és dokumentumokat tépnek szét.

  A probléma olyan komoly, hogy az indiai képviselőknek körlevélben adtak tippeket a majomtámadások elkerülésére. Ezek között szerepel például az, hogy nem szabad a makákókat ingerelni, de nem ajánlatos szemkontaktust sem létesíteni velük, és végképp rossz ötlet, ha valaki egy anyamajom és kicsinye közé keveredik.

  És hogy ezt mennyire érdemes betartani, arra két bizonyítékot is adunk: 2007-ben majmok lökték le otthona erkélyéről újdelhi akkori polgármester-helyettesét, S.S. Bajvát a halálba. A múlt hónapban pedig egy 12 napos csecsemőt ragadott el és ölt meg egy majom Agrában.

 • Andy Serkis, A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek Gollamját játszó színész készített egy Theresa May paródiát, amiben a gyűrű miatt megőrült Gollam hangján beszél a brit miniszterelnök.

  A két toronyban van az a jelenet, ahol a személyiséghasadásos Gollam magával vitatkozik. Egyszer határozottan kijelenti, hogy meggyilkolja Fordót és Bilbót, néha meg jámboran visszakozik. Na, ebben a paródiában ugyanezt játsza el Serkis, csak itt a brexit az ő drágaszága.

  Aki ennél egy kicsivel mélyebb elemzésre kíváncsi a brexit jelenlegi állásáról, annak ezt a cikkünket ajánljuk.

 • Fotó: Fox

  Nem tudom, mi játszódhatott le a floridai Dominick Breedlove fejében, amikor a múlt héten elment a Kohl's nevű amerikai hálózat egyik boltjába állásinterjúra, aztán

  a beszélgetés után rögtön megpróbált kilopni két pár cipőt az üzletből.

  Az mindenesetre biztos, hogy lélekben szegényebbek lennénk a rettenetesen amatőr próbálkozás nélkül, ami a következőképp zajlott le:

  • rögtön az interjú után Breedlove elment a cipőkhöz,
  • talált egy pár lopásgátló nélküli cipőt,
  • úgyhogy kiment a kocsijához egy Kohl's feliratú zacskóért, amibe belepakolta a cipőt,
  • aztán elment a vevőszolgálathoz, de mikor meglátta a hosszú sort, inkább visszament még egy pár cipőért, aztán kiment a boltból.

  Az egészet persze szépen végignézte a bolt biztonsági szolgálata, és még a parkolóban lekapcsolták a férfit, aki állítása szerint édesanyjának akart kedveskedni az összesen 150 dollár értékű cipőkkel.

  Breedlove óriási meglepetésre végül nem kapta meg a munkát, viszont legalább ő is Floridai Ember lett.

  (via)

 • Bár nem tudom, hogy az Államok déli és délkeleti részét már rendkívüli állapotba borító tél New Yorkban milyen pusztítást végzett, ha nem túl komoly a helyzet, és a zöldbe vágyna, akkor városon belül itt talál parkokat. Nem is rossz arány egy alapvetően betontengernek gondolt városban, nem?