Dezső
14 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Malajziában múlt héten tartottak parlamenti választásokat, amin a 92 éves Mahathir Mohamed vezette ellenzéki tömörülés győzött a választásokon. Rögtön kijelentette, hogy az új kabinet a jogállamiság helyreállítására fog törekedni.

    Az új kormány kommunikációért és médiáért felelős minisztere Gobind Sing Deo lesz, aki az ország népességének nagyjából 7 százalékát kitevő indiai kisebbségen belül is kisebbségben lévő szikh vallásúakhoz tartozik.

    Miniszterként Deo első tervezett intézkedése az előző kormány által áprilisban elfogadott álhírtörvény visszavonása lesz. A törvény fogadtatása nagyon ellentmondásos volt, az ellenzék szerint a kormány a vele kritikus média elhallgattatására akarta felhasználni, hogy a törvény értelmében "álhírek terjesztéséért" akár hat év börtönre is ítélhettek újságírókat, a 123 ezer dolláros bírsággal pedig a kiadókat tudták volna tönkretenni.

    Deo azt mondta, elkötelezett a sajtószabadság helyreállítása mellett, ezért arra készül, hogy a jelenleg hatályos szabályozást és törvényeket úgy alakítsák át, hogy az korlátozza be a médiatermékek mozgásterét ilyen téren. (QZ)

  • Két miskolci fiatal szájába illettek volna a fenti, Nagy Lebowskit idéző mondatok idén március 16-án hajnalban. Hogy tényleg el is hangoztak-e, azt nem tudom, az esetről készült a rendőrségi beszámolóból nem derül ki. Az viszont biztos, hogy amit tettek, arról tényleg Walter Sobchak legendás akciója juthat mindenki eszébe, aki csak egyszer is látta azt a filmet.

    Hogy mi is történt? A police.hu-n olvasható közlemény szerint néhány fiatal megkérdezett egy taxist, van-e buli a miskolci egyetemvárosban (ez a belvárostól 6-7 kilométerre van). A taxis azt mondta, hogy igen, ki is vitte őket. Buli sehol nem volt, hát szintén vele visszamentek. A kifelé vezető utat ki is fizették, de a visszafelé vezető út miatt akadtak némi elszámolási problémák, amik odáig fajultak, hogy a társaságból egy fiatal megpróbálta megütni a taxist, egy másik pedig az autó motorháztetőjét ütlegelte, amely behorpadt. Az ügyet a rendőrség most zárta le, vádemelési javaslattal.