Marcell
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Pécsi Állatkert fel akarja hívni látogatói figyelmét a tengerekbe, óceánokba kerülő szeméttel járó veszélyekre.

  Az akváriumon olvasható információ szerint

  a világ óceánjaiba naponta kétmillió cigarettacsikk, több mint egymillió műanyag palack, 600 ezer szívószál és egyebek mellett egymillió műanyag zacskó kerül.

  Az állatkert ügyvezető igazgatója, Siptár Dávid szerint az állatkerteknek a szórakoztatás mellett feladatuk az oktatás, a természetvédelem, a természetvédelemre, a fajmegőrzés fontosságára való nevelés, valamint a látogatók szemléletének formálása is.

 • Fotó: Fekete Dániel / Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

  Az Ökumenikus Segélyszervezet az idén is meghirdeti adománygyűjtő akcióját, amiben ezer rászoruló gyerek iskolatáskájának feltöltéséhez kérnek támogatást. Mint írják, munkatársaik naponta találkoznak olyan családokkal, akik számára a napi betevő előteremtése is gondot okoz, nemhogy az iskolakezdéssel járó jelentős kiadások.

  A gyerekek esetében a legnagyobb veszély az, hogy a megfelelő tanszerek hiányában szégyenkezve mennek iskolába, és meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, jövőjüket.

  A segélyszervezet akcióját már online adakozással is segítheti itt, az akció végén minden adományozónak beszámolót küldenek arról, mire ment a pénze.

 • Albert monacói herceg unokatestvére 351 millió euró kártérítést követel Franciaországtól, azt állítván, hogy a francia állam fortéllyal megfosztotta annak idején családját attól, hogy a monacói trónra kerüljön, írja az MTI. A 44 éves Louis de Causans francia gróf szerint az öröklés szabályainak meghamisításával szerzett Franciaország ellenőrzést a földközi-tengeri hercegség fölött, amikor a családját megfosztva születési előjogától a Grimaldi-ház egy másik ágát ültette a trónra.

  A francia gróf szerint a keresete nem Albert herceg, Monaco jelenlegi uralkodója, hanem a francia állam ellen irányul.

  Azt akarom, hogy kiderüljön az igazság, és a Franciaország által a családom ellen elkövetett igazságtalanságot rendbe tegyék.

  A férfi a törvényes örökös nélkül meghalt II. Lajos (1922-1949) uralma után kialakult helyzetet kérdőjelezi meg. Szerinte 

  Franciaország megakadályozta, hogy ő a monacói hercegség bevételeiből bármi módon részesüljön.

 • ... A SAVAGE RISING! ... soon .

  Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés,

  Ezt a képet posztolta Sylvester Stallone, arra utalva, hogy készül az ötödik Rambo-film, annak ellenére, hogy úgy volt, már elbúcsúzott a sorozattól. Aztán Cannes-ban mégis bejelentették, hogy jöhet a folytatás, a cím pedig az lesz, hogy Rambo V: The Savage Hunt – erre utal a képaláírás. Az új film már Délkelet-Ázsiában, hanem az amerikaimexikói határvidéken fog játszódni; erről korábban már mi is írtunk.

  Kapcsolódó

  Stallone új Rambót forgat

  Egyszerre írja és rendezi a filmet, amiben ő lesz a főszereplő is. John Rambo a mexikói drogmaffiával számolna le benne.