Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Furcsa bejelentést kapott hétfőn a német autópályarendőrség. Több autós is azzal hívta őket, hogy bankjegyek hevernek szanaszét az A57-es úton Krefeld-Oppum közelében.

  A düsseldorfi rendőrök akcióba lendültek.

  Először is megláttak egy pénztárcát, ami az autópálya betonján hevert. A tárcában 2200 euró volt. Ezután elkezdték visszafelé követni a nyomokat, azaz az úton szétszóródott bankjegyeket. Ez a nyomkereső- és gyűjtőakció két kilométeren át tartott, amelyben további 655 eurót és több bankkártyát szedtek össze a betonról.

  Innentől már könnyű dolguk volt: a tárcában talált dokumentumok segítségével értesíteni tudták a családot, amely így közel 3 ezer eurót kapott vissza. A tulajdonos valószínűleg egy autópálya-megállóban a kocsija tetején felejtette a tárcát, és úgy indult tovább. (Bild)

 • No. 9 Iowa Whiskey néven saját márkás viszkit dob a piacra a Slipknot, írja a CoS. A névválasztás sem véletlen, hiszen a zenekar iowai gyökerű, ahogy az italt készítő Cedar Ridge szeszfőzde is.

  A viszki hivatalosan augusztus 10-től lesz elérhető az amerikai boltokban, vagyis egy nappal azután, hogy megjelenik a legújabb nagylemezük. A hírek szerint a zenekar amerikai turnéján is meg lehet vásárolni majd a viszkit, viszont arra nincs esély, hogy a Slipknot szerdai voltos fellépésén lehessen venni belőle Sopronban.

  A 45%-os verziót 40 dollárért számítják majd, de készül 50%-os is 70 dollárért.

 • A hétvégén négy, 11-15 év közötti ausztrál fiatal mókából felgyújtotta a 2014 óta üresen álló egykori Big Brother-házat. A Vice cikke szerint szándékos gyújtogatásról van szó, nem véletlen esetből égett porrá az egykori műsorhelyszín.

  A rendőrség végül hat fiatalt tartóztatott le a szombati tűzeset után, de végül két kilencéves gyereket elengedtek, a többieket viszont gyújtogatással vádolják.

  11238776-3x2-700x467

  A Vice azt is megjegyzi, hogy a gyújtogatás nem sokkal azután történt, hogy egy YouTuber videót töltött fel az egykori BB-házból, amit már több mint 30 ezren néztek meg.

 • D9xpZe3VUAAo-DK
  Fotó: Elon Musk / Twitter

  Elon Musk, a SpaceX alapítója a Marsról szóló mémet posztolt a Twitterre, csakhogy a képen a Hold szerepel. 

  Musk éppen a napokban jelentette be, hogy felgyorsítja a sok milliárd dolláros költségvetésű Starship néven futó űrhajója fejlesztését, amely a marsutazásra is alkalmas lesz a tervek szerint.

  Kérdéses, hogy mennyire volt véletlen hiba a Holdat szerepeltetni az Occupy Mars (Foglaljuk el a Marsot) feliratú képen. A jelmondatot már öt éve is használta a SpaceX, mégpedig az igazi Mars képével.

  Így felmerül, hogy Musk az internetezők szándékos provokációja érdekében cserél(tet)te le az égitest képét a tavalyi holdfogyatkozás idején fényképezett, úgynevezett vérhold vörös fotójával.

   Forrás: Business Insider