Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Több mint valószínű, hogy a világ más pontjain is ez történik amúgy, ha ilyesmit csinál az ember, mert ugyan szórakoztatónak hangzik a dolog, és annak is néz ki a róla készült felvétel alapján, azért mégiscsak  eléggé ön- és közveszélyes mutatványról van szó:

  Az egész tényleg nehezen lehetne ennél szürreálisabb, nem is csak azért mert két ember egy mozgó motoron mos hajat félmeztelenül, hanem azért is, mert a motort vezető férfi úgy kormányoz, hogy az ölében még egy karton sör is van.

  vietn.png
  Fotó: Facebook

  A rendőrök amúgy pont a fenti videó alapján találták meg a szabálysértőket, ezen ugyanis látszott a motor rendszámtáblája is. A két férfi végül 1,8 millió vietnámi dongos, vagyis kb. 24 ezer forintos bírságot kapott, ami annak fényében nem is tűnik soknak, hogy a motort vezető Huynh Thanh Khanh-nak még jogsija sincsen.

  (via)

 • Az egyik észak-karolinai állatmenhely egy elég érdekes posztban igyekezet új otthont találni az egyik macskának, ami azután került hozzájuk, hogy korábbi gazdája elhunyt. Pertidát a "világ legrosszabb macskájaként" írták le. Ezután egy felsorolás következett arról, hogy mik azok a dolgok, amiket védencük szeret, és amiket nem szeret. Amellett, hogy Pertida pillantása a lelkünk mélyére hatol, szívesen bujkál sötét sarkokban és a magánlaksértést nagyon komolyan veszi, nem kedveli a 

  • a rózsaszínt mint színt
  • a kölyökmacskákat
  • a kutyákat
  • a gyerekeket
  • a Dixie Chicks zenekart
  • a Disney-filmeket
  • a karácsonyt
  • és az öleléseket.
  worst-cat-21
  Fotó: Mitchell County Animal Rescue

  A trükk bevált, hiszen a negatív reklám is reklám, és eddig több mint ötvenen jelentkeztek, hogy szívesen örökbe fogadnák a világ legrosszabb macskáját . A menhely pedig mindenkit megnyugtatott, amint kiderül, hogy ki a szerencsés, aki Perdita szolgája gazdája lehet, természetesen mindenképpen tájékoztatják a rajongókat. Perdita egyébként mérsékelt lelkesedéssel fogadta, hogy híres lett, de hát fő az önazonosság. 

  Másrészt gondoljunk bele, mennyire nehéz helyzet ez egy állat számára, egyik pillanatról a másikra elveszíti a gazdáját, és egy teljesen idegen helyre kerül, ahol ismeretlen emberek és állatok veszik körül, ahol valószínűleg jóval több inger éri mint eddig bármikor. Ilyenkor sok macska vagy kutya nem feltétlenül a legjobb oldalát mutatja, ezzel pedig belépnek egy ördögi körbe, hiszen így nehezebb lesz nekik új otthont találni. A kommentelők közül ezért is jegyezték meg sokan, hogy érdemes esélyt adni ilyen állatoknak is, amik egy szerető és nyugodt környezetben újra kinyílnak, és hűséges társai lesznek az örökbefogadóiknak. 

  (Forrás: Bored Panda)

 • 3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

  A problémát azóta elhárították, de így is 1700-3600 hektoliter szivároghatott be a Russian Riverbe, amely végül a Csendes-óceánba torkollik. Egyelőre nem érkezett jelentés halpusztulásról, de a bor savtartalma elpusztíthat különféle rovarokat, amiket a halak elfogyaszthatnak, közölte a CNN-nel Don McEnhill, a Russian Rivert karbantartó cég ügyvezetője.

  A lapnak nyilatkozó illetékesen tájékoztatása szerint a borgazdaság együttműködik a hatóságokkal és belső vizsgálatot indít a történtek miatt, ugyanakkor mély aggodalommal tölti el őket a szivárgás.

 • Egy ausztrál művész, akit csak Edward néven emlegetnek,  egy óriási koalát rajzolt a homokba a Victoria államban található Barwon Headsnél. Nem nehéz kitalálni, hogy a 120 méteres alkotást az állatok millióinak halálát okozó tűzvész ihlette, ő így próbálja feldolgozni azt, ami az országában történik. 

  11888392-3x2-940x627
  Fotó: Edward

  Edward, akit sokan a híres brit graffitiművészhez, Banksyhez hasonlítják, hiszen ő sem szeretné, ha kiderülne, ki is rejtőzik a művésznév mögött, 2015 óta készít óriási homokrajzokat, amiket Adam Stand fotós segítségével tár a világ elé.

  Nem a koala az első olyan rajz, ami a bozóttüzekkel foglalkozik, egyik alkotásával az emberfeletti munkát végző tűzoltók előtt szerette volna leróni a tiszteletét, és volt olyan fotó, amit árverésre bocsájtottak, az aukcióból befolyt összeget pedig egy olyan alapítványnak ajánlottak fel, ami segít a beteg és sérült állatokon. 

  (Forrás: BBC/ABC News)