Cecília
4 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ő Jabari, a debreceni állatkert kiszsiráfja, aki zöldségtortával ünnepelte első születésnapját, és erről egy videóban is megemlékeztek. 

  Az állatkert közleménye szerint az ápolók által felnevelt kis bika kezdettől fogva életerős és játékos. „Jabari, a 163 egyedből álló európai recés zsiráf állomány ifjú bikája a jövő évben még látható Debrecenben, utána az európai fajmentő program keretében fog új otthonra találni és párba állni.”

  FRISSÍTÉS: Most érkezett egy lazán kapcsolódó hír: három intelligens zebra létesült Kecskeméten.

 • A Magyar Madártani Egyesület az egyik legszerethetőbb civil szervezet az országban, csupa olyan dologért küzdenek, ami az állam feladata lenne, de a természetvédelem lefejezésével egyre kevésbé látszik, hogy a munkát el akarnák végezni.

  Szóval nagyon fontos, hogy az MME (és természetesen minden természetvédelmi civil szervezet) életben maradjon, és kellő támogatáshoz jusson. Ennek az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha az ország számtalan pontján beszerezhető madaras kitűzőikből veszünk egy pár darabot. Ráadásként csoki helyett adventi kalendáriumba is lehet tenni. Mutatják is, hogy hogyan:

 • Egy wisconsini buszsofőr, Natalie Barnes rendszeresen szállított egy Richard nevű férfit, aki egy nap elpanaszolta neki, hogy hajléktalan lett, mert lebontásra ítélték a házat, amiben eddig élt.

  Barnes egyből felajánlotta a férfinak, hogy nyugodtan melegedjen meg a buszban, szerzett neki ételt is. Ezt később is megismételte, majd felhívta egy ismerősét, aki elintézte, hogy Richardot elhelyezzék egy közösségi szálláson, amíg megoldódik a lakhatási helyzete.

  A férfi alig győzte megköszönni a buszvezető kedvességét, azóta is kapcsolatban vannak. A közlekedési társaság vezetője közleményében azt írta, Natalie Barnes megmutatta, közösen kell fellépni a hajléktalanok megsegítéséért, és figyelni egymásra, amikor csak lehet. 

  (CNN)

 • Ünnepi fénybe borult a Kew Gardens Londonban. Hatodik éve lézeres fényjátékkal  és egyéb esti programokkal teszik varázslatossá a londoni Kew Garden-t. A látogatók november 22-től egészen január 5-ig nézhetik a színes fényeket.

  Pálmaház téli kivilágítása a Kew Gardensben, Londonban 2018. november 21-én
  Pálmaház téli kivilágítása a Kew Gardensben, Londonban 2018. november 21-én
  Fotó: Toby Melville / Reuters

  Íme egy kis kedvcsináló, ha kedve támadna kiruccanni Angliába:

  A Kew Gardens egy botanikus kert, ahol nemcsak növényeket és gombákat nézhetnek meg a látogatók, hanem különböző botanikai kutatásokba is betekintést nyerhetnek.