Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • merci.png

  Simán benne van a pakliban, hogy ez valami jól álcázott Mercedes-gerillareklám, de ha az, hát elég jól sikerült. A sztori annyi mögötte, hogy egy 83 éves New York-i dokinak eszébe jutott hogy odaajándékozza a régi autóját az unokájának, de mivel egy ideje már a garázsban állt, hát igényelt némi apró, kozmetikázást.

 • A Vice News videós stábja látogatott el nemrég Mortal Kombat verekedős játék hangtechnikusaihoz, hogy megtudják, a készítők hogyan is állítják elő a végtelenül brutális jelenetek alá kevert hangeffekteket.

  A válasz egészen meglepő: egy megfelelő erővel, jó irányba csavart és széttépett paprika pont olyan hatást kelt, mint az ember ropogó bordái, az összenyomott paprikadarabok a fröcsögő vér hangját adják, ahogy egy széttépett grépfrút is.

  Screenshotter--TheSecretToTheGruesomeSoundsInMortalKombatIsExplo

  Na jó, de mire jó egy banán? A mikrofonhoz egészen közel csócsálva szintén elég sok jelenetben felhasználható effektet kapunk. Persze csak némi utómunka után, amit meg is mutattak a Vice videójában.

  A Mortal Kombat X véres jelenetein itt szörnyülködtünk, a 11 brutalitásán pedig itt ámult el még maga Zacher Gábor is.

  Zacher Gáborral elemeztük a Mortal Kombat legdurvább sérüléseit

  A hasonló kreatív hozzáállás egyébként a hangeffekt iparág velejárója, a Star Warsban például meglepő helyről jön a fénykard állandó, hümmögő zaja: egy hibás mikrofonkábel által felvett tévézajt vegyítettek egy vetítőgép beinduló motorjának hangjával. És bumm, így lett a csokapik.

 • Oké, igazából kíváncsi voltam, akkor is kattint-e ön a clickbaitre, ha ott helyben lelövöm, hogy clickbait.

  És kattintott!

  A sztori egyébként annyi, hogy a columbusi állatkert nőstény oroszlánjának, Naominak három kölyke született a hétvégén, annak ellenére, hogy az egyetlen hím lakótársa, Tomo 2018-ban vazektómián esett át, vagyis elkötötték az ondóvezetékét. Az állatorvosok szerint megesik az ilyesmi, még ha nem is sűrűn. Tomo egyébként Naomi apja is, de oroszlánoknál ez nem szokott gondot jelenteni a családtervezésnél.

  Szegény Tomo már nem élhette meg a kölykök születését, mert idén májusban elpusztult. 15 éves volt, ez oroszlánban tisztes kornak számít, 10-14 évig élnek átlagosan odakinn a vadonban (fogságban volt már, amelyik a 20. születésnapját is megélte). 

 • Meg egy kecske is.

  Bár a MÁV szerint „résen voltak a jegyvizsgálók”, a két házi kedvencnek valahogy mégis sikerült feljutnia a szerelvényre, ami egyébként nem megengedett.

  69137352 2358772200883135 4946621470978605056 n

  Az állatok gazdái meg is magyarázták a nem mindennapi jelenséget. Késésben voltak, és sikerült két megállót utazniuk a málhás szamárral és a kecskével.

  Getting off the train with Rocinante and Bolha

  Juhú, kaptunk videót is! (Köszi, Regina!!)