Rafael
17 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Michael Jackson hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül a 2009-ben elhunyt híresség életéről. A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.

  Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával.     A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket. 

  Korábban már Donna Summerről, Cherről, Gloria Estefanról, a The Go-Go's-ról, valamint a Huey Lewis and the News formációról is készült musical a saját dalaikra épülve. 

 • Csak úgy beleüvölteni a nyári éjszakába, hogy everybody's coming around to my place! / everybody's coming around to my place! / everybody's coming around! / O baby don't you see / everybody wants to be / your midnight man.

  Számomra ez a legfontosabb oka annak, hogy csütörtökön el kell menni Nick Cave-et megnézni a Papp László Sportarénába. Mert akkor az az éjszaka visszaüvöltött nekem.

  És öt másik ok, amiért kihagyhatatlan:

  • Az idén 60 éves Nick Cave művészeti pályája csúcsán van (mondjuk évtizedek óta), és kivétel nélkül átütő erejű koncerteket ad.
  • A Nick Cave & The Bad Seeds kikerülhetetlen zenekar, az egyik legnagyobb hatású, még jelenleg is aktív csapat.
  • Nick Cave átütő személyisége élőben hipnotikus erővel bír (ezt most olvastam).
  • Bár a zenekar aktív, és szerencsére nem is úgy tűnik, hogy ez változna, a közeljövőben újabb magyarországi koncertre nem sok esély van.
  • A koncert a zenekar köztudatba kerülésük évfordulója, ugyanis 34 évvel és alig pár nappal a hazai esemény előtt, 1984. június 18-án jelent meg első, From Her to Eternity című albumuk.
 • Az amerikai elnök egyébként állandó magyarázkodásban/perlekedésben van az embertelen bevándorlási gyakorlat miatt (több ezer határsértő családot szakítottak ketté), melyet republikánus oldalról is hevesen kritizálnak. De ahogy az lenni szokott, Trumpnak sikerült egy igazi trumpos gesztussal meghajlítania a narratívát:

  Mondjuk a gesztus nem volt eredeti, mivel - ahogy azt a CNN összeszedte - Trumpnak igen komoly zászlóölegető múltja van.

 • Jó hát nagyon cuki, hogy a kislány meghekkeli a család GPS-ét, és azt gügyögi, hogy akkor apu, fordulj jobbra, és mindenki elolvad a kocsiban, meg a Youtube előtt, főleg a 29-39 év közötti, esomar AB státuszú női főbevásárlók. Ez eddig lehetne akár egy alacsony fogyasztású kisautó, vagy egy kézkimélő aloe verás mosogatószer reklámja is, de aztán a kislány beszól apunak, ráadásul mindezt Eger városa szponzorálja. Nézzék csak!