Frigyes
17 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A horvát játékosok épp Zágrábban ünnepelték a vb-ezüstérmüket, amikor az egyik szervező szólt a vb-aranylabdás Luka Modricnak, hogy egy Down-szindrómás rajongója nagyon szeretne találkozni vele, mert ő a kedvenc játékosa. A Real Madrid klasszisa pedig nem habozott, egy életre szóló élménnyel ajándékozta meg:

 • Egy óriási Jeff Goldblum szobor jelent meg a napokban Londonban, a Potter Fieldsnél, a Tower Bridge közelében. A szobrot a Jurassic Park 25. évfordulója alkalmából állították, és a színészt ábrázolja Dr. Ian Malcolm szerepében, ami Goldblum egyik legismertebb alakítása. A kigombolt ingben heverő matematikus a film egyik jelenetére utal.

  A szobor több, mint 150 kilót, vagy angol mértékegységgel mérve 48 000 teafiltert nyom.

 • Vasárnap több mint hat kilós súllyal ismét tapír született a Debreceni Állatkertben. A szülők, Samu és Luna a tavalyi év után ismét szaporodtak, 13 hónapnyi vemhesség után Luna világra hozta újabb csíkos és pöttyös testű bébijét. 

  A jó étvágyú, hétalvó tapírlánynak még keresik a nevét. A névjavaslatokat az állatkert közösségi oldalán várják. A nyertes személyesen is találkozhat a tapírral!

 • A Pilisi Parkerdő Zrt. lelkes közleményben tudatta, hogy a hegység magasabban fekvő területein rekordmennyiségű erdei gyümölcs termett, a sok málna után a Dobogókő környéki erdőkben augusztusra csúcsnak számító szedertermés is várható.

  A Pilisbe indulóknak tehát érdemes kosarat, vagy egy kisebb dobozt vinni a túrára, amibe napi két kilónyi bogyót leszüretelhetnek.

  Nemcsak az időjárás kedvezett, hanem a 2014. évi jégkárral is összefüggésbe hozható a kiváló termés. A katasztrófában megsérült fák lombkoronájának záródása ugyanis annyira lecsökkent, hogy az alattuk élő lágyszárú- és cserjefajok még több fényhez, nedvességhez és tápanyaghoz jutottak, ami többek között a jó málna- és szedertermést is biztosítja.

  Mindkét vadon termő gyümölcs őshonos a Pilisben, és pont az a magasabban fekvő régió biztosítja számukra a legjobb életfeltételeket, amit a jégkár a legerősebben érintett. Az elmúlt években ezért ezek a növények gyorsan elszaporodtak, és a nyár eleji csapadékos, de meleg időjárás miatt rekordtermést hoztak. 

  Az erdei gyümölcsök a Pilisben a legalapvetőbb szabályok betartásával szabadon szedhetők.

  Gyümölcsökre, gyógynövényekre, a gombákra is vonatkozik, hogy csak személyes fogyasztásra gyűjthetők, naponta és fejenként legfeljebb két kilónyi mennyiségben.