Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen kis mintán végeztek kutatást Angliában egy ujjlenyomat-szkenner fejlesztéséhez, de egészen meglepő eredményre jutottak.

  Arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy kimutathatók-e kábítószer nyomai olyan emberek kezén, akik - saját bevallásuk szerint - nem fogyasztottak semmilyen kábítószert előtte. 

  65 embert vizsgáltak meg, közülük 15-en bevettek valamit a tesztet megelőző 24 órában - rajtuk ezt ki is mutatták. A maradék 50 emberen végzett teszteknek viszont a 13 százaléka így is pozitív lett kokainra, és egy százalékuk heroinra.

  A kábítószerek nyoma könnyen terjedhet például papírpénzen, ebben nincs újdonság, de a kutatókat így is meglepte, hogy milyen sok minta hozott pozitív eredményt. Sokkal elterjedtebb környezeti tényező lehet a kokain például, mint azt eddig gondolták.

  (Qz)

 • Vannak dolgok, amiért el kell zarándokolni. Egy Rothko festményt például telefonon keresztül nézni jóval kisebb élmény, mint amikor mondjuk egy terem tele van velük pakolva, és az ember úgy érzi, hogy a képek elnyelik a testét és szellemét. Ilyen formában van némi rokonság a már-már eredtvédett flordai death metal legenda Suffocation, illetve annak gitárosa Terrance Hobbs és hangzása, valamint a híres festő  között, ugyanis a Suffocation tipikusan az a zenekar, amit élőben kell látni. Jó hír, hogy a zenekar holnap játszik a Mantas és Abaddon féle Venom Inc. társaságában, úgyhogy elég csak egyet aludni, hogy leszakadjon az ég a Barba Negrára. Ez a videó tényleg csak ízelítő, az igazi élményért el kell menni, és beállni Hobbs erősítőjével szembe. 

 • A Pintér Galéria aukciósháza harminc, a Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulói által festett képet bocsájtott online árverésre. A gyerekek alkotásaira március 28-ig lehet licitálni. A befolyó összegből az iskolában folyó művészeti tehetséggondozási programot támogatják, a többi között tervezik egy speciális zeneszoba létesítését, és az év közbeni képzőművészeti foglalkozások folytatását.

  A galériában látható minden festmény, minden teljesítmény mögött egy küzdő gyermek és konduktorok összehangolt munkája áll. Aminek például ilyen csodás végeredménye van:

  20180331 74005-13499

  További képekért kattintson ide, és ha teheti, vásároljon. A képek kikiáltási ára 20-40 ezer forintról indul.

 • Új emojik jönnek az Apple-re, ha a jövő hónapban elfogadja ezeket az illetékes csoportjuk is, de miért ne fogadná el. Az új ikonok célja, hogy jobban reprezentálják a fogyatékkal élőket, lesz hallókészülék, vakvezető kutya, jelnyelven beszélő figura is többek között.

  Fehérbotos fiú és lány:

  apple-person-with-white-cane-emoji-emojipedia

  És a többiek: