Valér
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Brie Larson március 7-én öltözik be először Marvel kapitánynak, azaz Carol Danvers pilótanőnek, aki egy bevetés (tesztrepülés) után a földbe áll a gépével, és valahogy összepasszítják a DNS-ét a Kree nevű idegen faj DNS-évelé, és ettől a tápolástól tulajdonképpen a Marvel Supergirlje lesz, képességeit felsorolni is tereh (két görgetés a wikipédán), legyen elég annyi, hogy ő tényleg fel tudja emelni Thor kalapácsát, tán még használni is képes, mittudomén.

  Szóval Marvel kapitány az első olyan női szuperhős, ami a Marveltő kap egy saját filmet, amiben Sam Jackson is szerepel (HAJJAL!). A szupernő a Kree népség Starforce nevű különleges egységének tagja lesz, ami egy afféle intergalaktikus Delta Force, ha jól értem. És amikor a Skrull faj a Föld elleni invázióját megindítja, akkor Marvel kapitány csatasorba áll.

 • Mit is lehetne még a címhez hozzátenni? Nézzék meg az MTI fotósának drónos fotóit a Baranya megyei téli csodavilágból:

 • 15135924 1190818867669074 5703035805646417182 n

  A Round Table Hungary nevű szervezet idén is orvosi eszközökkel támogat egy gyermekeket ellátó egészségügyi intézményt. Az egyesület évek óta minden karácsonykor megrendezi a Maciakciót, amelynek keretein belül támogatást gyűjtenek egy gyermekekkel foglalkozó intézmény, vagy kórházi osztály számára.

  A tavalyi akcióból befolyó adományokból az Országos Baleseti Intézet Gyermektraumatológiai osztálya kapott korszerű betegfigyelő monitort, végtagrögzítőket, illetve több, Buzzynak nevezett készüléket, amely fájdalommentessé teszi a kicsik számára az injekciók beadását.

  A befolyt adományokból a Szent János kórház Újszülött Intenzív Centrumának és Koraszülött osztályának szeretnének vásárolni a kis betegek gyógyításában használatos modern készülékeket. A többi között egy olyan speciális UV-lámpát, amely a koraszülött babák májfunkcióinak javulását segíti elő.

  A kezdeményezés egyébként onnan kapta a nevét,  hogy az adományokért cserébe az egyesület tagjai minden adományozónak plüssmacikat ajándékoznak. Az egyesületben ügyvédek, üzletemberek, orvosok és lelkészek jótékonykodnak. A karácsonyi akciók mellett az utóbbi években erdélyi és kárpátaljai gyermekotthonokba és árvaházakba is szállítottak adományokat.

 • Szép, fehér hó hullott a tegnap még paprikasprétől ködös és "Utáljuk a nagyhasút, üsse el a kisvasút"-tól hangos térre, amiből szép, fehér hóember is lett egyszerre:

  Ha önt is megihlette a hó, akkor küldjön képet a műalkotásáról az ugyelet@index.inda.hu címre.