új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Banksy legújabb alkotásával Zehra Dogan bebörtönzött törökországi kurd újságíró és festőművész szabadon bocsátását követeli. A graffitiművész a New York-i Bowery utcában látható 20 méter magas alkotásán a két év kilenc hónap 22 napra elítélt festő képe látható, alatta megjelenik a festő is, az egyik börtönrács, melybe kapaszkodik,  egy ceruzát ábrázol.

  • Az interneten több helyen lehet olyan címekbe futni, hogy "Matt Damon Ausztráliába költözik Donald Trump elől?". Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy ez a része egyelőre csak spekuláció. Az biztos, hogy a színész, titokban vett egy házat, 800 kilométerre Sydney-től, egy igazán romantikus és érintetlen helyen. Itt él feleségével Chris Hemsworth is, aki jóban van Damonnal, aki a feleségével és négy gyerekével együtt már többször vakációzott itt.

    Matt Damon karrierje nincs a legjobb állapotban, korábban írtunk róla, hogy a zaklatási botrányokkal kapcsolatban tett kijelentései miatt többen támadtak, végül ő maga is elismerte, hogy ideje befognia egy ideig. Lehet, hogy most tart egy kis szünetet a karrierjében?

  • Ha nem, ez a mai a napja, mert a Cinema City Debrecenben nyíló új 4DX-s mozitermének építéséről itt van egy werkfilm. Adalék még, bár nem sok ember vérnyomását emeli meg úgysem, hogy a Cineworld Group, ami a Cinema City tulajdonosa is, felvásárolta az amerikai Regal Cinemast, így a világ második legnagyobb mozihálózata lett.

  • A képen a következő dolog látható:

    Egy hadrendből kivont Mi-24-es harci helikoptert helyeznek el az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szakemberei Szolnokon, a Debreceni út és a Kertész utca kereszteződésében.

    A műveletről készült videót ide kattintva tudja megnézni.

  • Két új szereplője is van a Deadpool 2-nek, az egyik legviccesebb, de egyben legerőszakosabb szuperhősfilm folytatásának, és hogy hogy nem, a nézőket, legalábbis a próbavetítés közönségét, pont ők érdekelték leginkább. Az első vetítések alapján a filmet 90 pont körülinek értékelték a nézők (100-ból) és azt kifogásolták, hogy Cable (Josh Brolin) és  Dominos (Zazie Beets) nem szerepel benne eleget. A 20th Century Fox pluszjeleneteket forgattatott a filmhez, és menten 97-es átlag jött ki. Bemutató: május 18., meglátjuk, milyen lett a végeredmény.

    deadpool-2-trailer-image-25
  • Olvasónk, András, aki gyakran jár a XVIII. kerületi Szarvas csárda téren, tavaly év végén megörült, amikor azt látta, hogy az addig az évszaktól függően sáros vagy poros teret elkezdték felújítani. Most, a munkák befejeztével, az építkező cég levonulásával az arcára fagyott a mosoly. A térkövezés még csak-csak sikerült, a földes területet azonban nem rendezték - reméljük, tavasszal erre is sort kerítenek majd, hogy az eső ne mossa a sarat az új térkőre, és a nyári szárazságban se lepje el a por a környéket.

    Az átadott padok szépek, funkcionálisak, a többi tárgyról azonban mindez nem mondható el. Az ivókutat rögzítő csavarok már kilazultak, a kút az oldalán fekszik. A kedvencünk pedig az alsó képen látható szemetes, amelybe a szemeteszsákot is csak a kulccsal lenyitott tetőn át lehet betenni, a szemetet azonban lezárt állapotban sehogy, így - kuka híján - a szemét a földön landol. (Aki megfejtette, hogy az arra járó egyszerű földi halandó hogyan tudja szakszerűen elhelyezni a szemetet a bezárt szemetesbe, írja meg nekünk.)

  • Van egy fickó, a Youtube-on, Klayton Fioriti: ő alapvetően popcornfilmekről készített mindenféle kiokosító-elemző-összeesküvéselméletező-magyarázó angol nyelvű videót, aztán egy idő után ráállt a Jurassic Park filmekre.

    De nagyon durván.

    Az elmúlt hónapokban körülbelül 150 videót készített a franchise-ról, legyen szó akár a Jurassic Park-játékokról (ezek nem jók), a képregényekről (ezek már jobbak), az új filmekről (alakul) és a régiekről, különösen az első részről (révbe értünk). Ezeket a videókat folyamatosan készíti, és persze gyanús, hogy valaki tényleg önmagától beszél-e ennyit a Jurassic Parkról, nem pedig a film forgalmazói fizetik őt, hogy foglalkozzon a filmekkel és mindennel, ami hozzá kötődik – de ez mindegy is. A lényeg, hogy egy olyan geek, mint én, akit a mandulaműtétje idején a Jurassic Park matricás Lutra-albuma tartott életben, nagyon könnyen el tud veszni ezek közt a videók közt, legyen szó akár arról,

    • hogy miért nem sikerült felvenni Samuel L Jackson utolsó jelenetét a raptorral
    • vagy hogy mit tudunk a következő filmben szereplő Indoraptorról
    • esetleg hogy hogyan szerezhették meg a vízalatti Mosasaurus DNS-ét
    • és az állandó kérdésről, hogy miért is ekkorák a Velociraptorok a filmben (a népszerű magyarázat az, hogy a filmben látott állatok Deinonychusok, amik megkapták a félelmetesebb Velociraptor nevet, miközben a Velociraptorok pulyka méretű állatok, de a valóság eszerint a videó szerint ennél egy fokkal komplikáltabb)

    És ez most elsőre elég hülyén hangzik, ha valaki csak az egyik témára kíváncsi, utána be fogja szippantani a következő is és az azutáni is és így tovább. Szóval jó elveszést a videókban.

  • Olvasóink képet és videót is küldtek a péntek délelőtti buszbalesetről.

    IMG 20180316 124356

    A BKV-nak elküldtük a kérdéseinket. Szombaton azt írták, hogy március 16-án, 12:43 órakor a 236-os jelzésű autóbuszon úgynevezett lánggal égés történt. Az esemény személyi sérüléssel nem járt. Az ezzel kapcsolatos vizsgálat folyamatban van.

     

    Lángol a busz Vecsésen
  • Kígyózik a sor a Látogatóközpontnál.

  • Néhány nappal ezelőtt már megemlékeztünk Ninjáról, a fiatal videósról, aki havonta 60 milliót keres azzal, hogy közvetíti Twitchen keresztül azt, ahogyan játszik. 

    Hozzá ugrott most be egy kis játékra Drake, a kanadai rapper, a két szupersztár pedig meg is döntötte a platform eddigi rekordját. 600.000 ezer nézője is volt a közös Fortnite-ozásnak, amivel bőven sikerült megdönteni az eddigi 388 ezres rekordot. Itt muszáj hozzátenni, hogy itt olyan közvetítésekről van szó, amiknek nincs köze semmilyen bajnoksághoz. Annak a rekordját még mindig az Eleague Major: Boston 2018 tartja, amit 1,1 millióan követtek.

    Nem Drake volt az egyetlen, aki szerepelt a rekordot döntő közvetítésben. Csatlakozott még Ninjához egy másik rapper, Travis Scott, illetve egy NFL-játéékos, JuJu Smith-Schuster is.

  • jég.png

    Hangot fel, és füleljen!

    Az Antarktiszon is van élet, a jégbe 90 méter mélyen vájt furatba ejtették le ezt a jégdarabot. Ahogy zuhan, a csörömpölés része is fantasztikus, de hogy a végén rendesen filmszerű pisztolylövésszerű hangot ad ki, az egészen hihetetlen.

  • Ma ünnepli 42. születésnapját Dárdai Pál, a német Hertha vezetőedzője. A jelenlegi legjobb magyar edzőt a csapata is felköszöntötte, Twitteren egy pohár vörös borral és egy nagy adag gulyással (bár a Gulasch szigorúan véve pörköltet takar) kívántak neki boldog születésnapot.

  • Egy ütközéstől egy nagyon magas híd szélére sodródott Floridában egy autó lakókocsija, és úgy állt meg, hogy a fele lelógott az útról- írja az ABC News. A felvételeken elég vészesnek tűnik a helyzet, de végül szerencsére sikerült a lakókocsit visszahúzni az útra, így nem rántotta magával a mélybe az autót.

    florida
  • Jómagam is szoktam szóviccelni, és az ALDI szóvicc-mélyütései sem ismeretlenek számomra. De ez a Gerard Butler-utalásos PlayStation-reklám most nagyon fáj:

  • Mindent értünk.