új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Számomra az is egészen hihetetlen, hogy valaki egyáltalán még játszik a játékkal, de azt meg még nehezebb elképzelni, hogy még mindig a kezdeti őrülethez hasonló incidensekbe torkollik a Pokémon Gózás.

    Történt ugyanis, hogy három férfi békésen ücsörgött egy vancouveri park egyik padján, mikor megállt mellettük egy kocsi, majd kiszállt egy kerékkulccsal felszerelt férfi, aki azt üvöltözte, hogy 

    melyikőtök az andy?

    Ezt Andrew Otton, azaz AndySamberg mondta el, aki hamar rájött, hogy vélhetően róla van szó. Ha jól értettem, akkor az volt amúgy a rájuk rontó ember baja, hogy Andrew elvett tőle egy gymet, amit épp akkor foglalt el, vagy valami hasonló felháborító dolgot csinált, amit egyértelműen csak egy kerékkulccsal lehet megtorolni, de mindegy is, a lényeg, hogy állítólag nagyon mérges volt a támadó.

    Andrew egyik barátja elmondta, a férfi többször megütötte őt, ezért elkezdte fojtogatni, mondván 

    ha nem lenne magánál, biztos nem keménykedne ennyire.

    Ha ezen a ponton nem lenne elég szürreális a sztori, kiderült az is, hogy a Stephen Jollyként azonosított tettes állítólag elég gyakran csinál ilyesmit, bár a jelek szerint eddig ezt senki nem jelentette a rendőröknek. Ottonék most megtették, Jolly többek közt testi sértés miatt felelhet majd.

    (Katu)

  • Az NCAA idei amerikai egyetemi kosárbajnokságán történtek már érdekes dolgok eddig is, de a legnagyobb mentést kétségtelenül a Gonzaga videós koordinátora, Ricardo Fois mutatta be, aki hősiesen megpróbálta elkapni csapata egyik hátvédjét, Josh Perkinst, aki egy elszabadult labdát próbált meg kicsit túl nagy vehemenciával a pályán tartani.

    Ez többé-kevésbé sikerült is, Perkins ugyanis ahelyett, hogy a fémkorlátba csapódott volna, csak felborult a koordinátorral együtt, így valószínűleg egy potenciális sérülést megúszva tudta folytatni a meccset, és nagy szerepet is játszott a Gonzaga győzelmében.

    a4rp0vr0m3cexs4lxu2i.gif

    Fois az eset után elmondta, hogy szükségük volt a játékosukra, így önmagát is hajlandó volt beáldozni érte, Perkins pedig hozzátette, hogy a férfi rögtön az esés után már azt kérdezte tőle, hogy jól van-e, pedig saját maga miatt is aggódhatott volna, a szemüvege ugyanis nem úszta meg az esetet.

    (via)

  • Nőtt Magyarországon a disznóhúsfogyasztás a KSH adatai szerint - ismertette nagy örömmel Fazekas Sándor a XII. abádszalóki böllérfesztiválon az MTI beszámolója szerint. 

    Az agrárminiszter elmondta, 2,2 kilóval több sértéssel többet eszünk átlagosan egy év alatt, mint tettük ezt 2016-ban. Most 23-25 kiló disznót fogyaszt az átlagmagyar egy év alatt, mindezt a 2016-ban életbe lépett áfacsökkentésnek tudja be a tárcavezető. 

    Magyarország 2010-ben mintegy 50 milliárd forintot költött saját forrásból a termelők támogatására, az elmúlt hét évben ez az összeg megduplázódott, most mintegy 103 milliárd forintot fordítanak erre - mondta Fazekas Sándor.

    Az áfacsökkentési körbe legutóbb a hal- és a vadhúst vonta be a kormány, azt várják ezek fogyasztása is növekedni fog a lépés hatására, bár egyelőre úgy tűnik, a hal kiskereskedelmi árán nem fog meglátszódni az intézkedés.

    A csótányok és tücskök áfájának csökkentése nem várható a közeljövőben. 

  • Megbüntettek egy ausztrál tudóst és biohekkert, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, és emiatt az utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak, írja az MTI.

    A 34 éves férfi, Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow (tényleg, ez a neve, úgy néz ki a hülyenév is ilyen biohekker dolog) egyébként fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a kézbőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

    Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg a bérletét, ezt nem tudta megtenni, ezért megbüntették. A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte. A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

    A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja "az új módszerek felderítését", melyekkel az utazásért fizethet. "Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós.

  • Az Independent írja, hogy teafa és levendula illóolajak miatt egyre több fiatal fiúnak nőnek mellei. Amerikai kutatók figyelték meg, hogy a szappanokban, samponban, parfümben használt olajok bezavarnak a fejlődésben lévő, kamaszodás előtti fiúk hormonjaiba.

    Az úgy nevezett endokrin romboló vegyületek, mint amilyen a levendula- és a teafaolaj, a hormonháztartást szabályozó mirigyek működését változtatják meg. Ezek vagy a férfi hormont, a tesztoszteron termelését blokkolják, vagy a női ösztrogén hormonhoz hasonló tüneteket okoznak.

  • Mondom ezt én, akinek az volt az összes gondja, hogy pár percig tartott lesöpörni reggel a havat a kocsiról, szóval lehet, hogy vannak, akik egy kicsit rosszabbul érzik ma magukat nálam. Nekik is ajánlom, hogy feledkezzenek bele Mohai Balázs csodálatos drónos (?) felvételeibe a behavazott Visegrádi-hegységről. Egészen olyan, mint egy meditáció.

  • Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy 

    Bento, a zongorázó macska

    elhunyt.

    6YFVzC.gif

    Bentóról először azt állította gazdája, hogy rokona a másik híres zongorázó macskának, Fetsónak. Erről később aztán kiderült, hogy nem igaz, Bentót egy menhelyen fogadta örökbe 2010-ben, ennek ellenére tehetsége talán elődjét is túlhaladta.

    Szerkesztőségünk egy emberként gyászol.

    Legyen neki könnyű föld!

  • Alig több mint két hét telt el azóta, hogy több tízezer magyar internetező vetemedett arra, hogy megossza a Tesla Hungary nevű oldal posztját, amiben állítólag egy Tesla Model S-t sorsoltak ki, de hát valójában nem volt semmiféle sorsolás, mert nincs Tesla Hungary sem.

    Az arról írt posztunkat elég sokan megosztották (remélhetőleg nem Elon Musk megnyerésének reményében) de látszólag éppen azokhoz nem jutott el az üzenet, akikhez kellett volna, ugyanis két napja ismét egy elsőre is agyzsibbasztóan kamunak tűnő oldal képét osztogatják boldogan az emberek, hogy egy BMW-t nyerjenek.

    Ezzel kapcsolatban tényleg csak néhány dolog bűzlik, például hogy

    • az AutoPark - Budapest nevű oldal öt napja létezik
    • az AutoPark egy kanadai cég (ami egyébként rögtön az oldal borítóképéről kiderül)
    • ehhez képest mégis amerikaiként hivatkoznak rá
    • az oldal a sorsoláson kívül csak pár semmitmondó BMW-s képet osztott meg
    • a sorsolásnál szereplő kép ebből a két éves hirdetésből lett kilopva
    • az autót állítólag "új típusra cserélés miatt" sorsolják ki (ami egy használtautó kereskedésnél viszonylag nehezen értelmezhető)
    • az oldalon megadott szám kamu, amit többen, több helyen jelentettek már

    Ehhez képest már több mint 19 ezer megosztásnál és majdnem négyezer hozzászólásnál jár a poszt, emellett pedig az oldalon is van már közel kilencezer lájk. Ahogy a legutóbbi alkalommal, most is azt tanácsoljuk, hogy anyázás helyett inkább csak jelentse az oldalt, a BMW-t osztogató ismerőseinek pedig kedvesen magyarázza el, hogy őket bizony átverték.

    b5fea86534

    Nincs más dolga tehát, mint itt rábökni a "Report" gombra, aztán az "It's a scam", aztán a "This page is fake", végül a "Mark this Page as a scam" opciót kell választani, és ha mindez megvolt, akkor hátradőlni, hogy ma is tett valami jót a világért!

  • Biran Ellison michigani szenátorjelölt szerint komoly probléma Amerikában, hogy a hajléktalanok gyakran válnak erőszakos bűncselekmények áldozatává. A politikus azt szeretné, hogy a hajléktalanok legyenek biztonságban. És mivel egy republikánus, libertárius képviselőjelöltről van szó, itt jön a csavar: azt javasolta, hogy a hajléktalanokat fegyverezzék fel

    shotgunnal,

    hogy meg tudják védeni magukat.

    A politikus alaposan átgondolta a dolgot, mert külön jelezte, hogy ő pisztolyt adna a hajléktalanoknak, ha rajta múlni, de a kisebb fegyvereket regisztrálni kell, a regisztrációhoz pedig általában kell lakcím is. Ezért a hajléktalanoknak maradnak a hosszúcsövű fegyverek, mint a shotgun. (Guardian)

  • 89 éves, nyugdíjas lakos munkát keres Paignton környékén. Több, mint húsz munkaóra. Takarítok, kertészkedem, barkácsolok, bármit megcsinálok. Vannak referenciáim. Öreg katona vagyok, a légierőnél szolgáltam. Mentsenek meg, mert meghalok az unalomtól.

    Két éve ezzel a szöveggel adott fel álláshirdetést a brit Joe Bartley, akinek nem is kellett sokáig várnia, egy kávézóba szinte azonnal felvették dolgozni. De azóta eltelt két év, és a mostmár 91 éves férfi úgy döntött, elég volt a munkából, inkább visszamegy megint nyugdíjba.

    A BBC számolt be az újranyugdíjas Joe-ról, aki azzal indokolta a döntést, hogy már elkezdte érezni az éveket, ezért ráfér a pihenés. Persze néha-néha még egy pipázásra, sörre, kávéra be szokott ugrani a kávézóba, de már csak a pult másik oldalán.

  • 29243606 1956816231018513 4354331586641002496 o
    Fotó: Cupákos / Facebook

    Claire Danes Budapesten forgatja a Homeland című sorozat egyes epizódjait, amiről nemrég mi is megemlékeztünk, amikor a Golden Globe-díjas színésznő végigfotózta Budapest legturistásabb helyeit. Most pedig azt is megtudhatták a magyar rajongók, hogy Danes családjával együtt sok turistához hasonlóan ki akarta próbálni az igazi magyaros ízeket, de sok más turistával ellentétben volt annyi esze, hogy ezt nem egy turistakopasztó lehúzós helyen tette meg egy íztelen, ötszörös árú goulash-sal, hanem elment a bulinegyedben található Cupákosba (amit mi is dicsértünk, amikor kipróbáltuk).

    A Facebooknak hála még azt is megtudhatja az utókor, hogy mit evett a sztár Pesten: "A sztár és családja Fehérbab krémlevest; Sült kolbászt kenyérrel, házi mustárral, savanyúsággal; Kacsakolbászt zöldborsófőzelékkel; Borjú paprikást nokedlivel választottak. A desszertnek pedig már nem maradt hely, annyira jól laktak" - írták az étterem oldalán.

    (Köszönjük a találatot olvasónknak, Eszternek!)

  • A Nintendo új, Mario-karakterekkel készült teniszes játéka, a Mario Tennis Aces nemsokára megjelenik, ki is jöttek hozzá a promóciós anyagok. Az egyik ilyen képen Luigi, Mario öccse látható egy kis puklival a nadrágjában. Az egyik Twitter-felhasználó ezután kimatekozta, hogy vajon mekkora lehet Luigi farka: körülbelül 3,7 inch, azaz 9,4 centiméter.

    Ezután a Kotaku újságírója elvégezte az ilyenkor kötelezően elvégzendő, szakújságírói feladatot, Luigi farka alapján megbecsülte, hogy a Mario Tennis Aces többi promóképén szereplő karakterek mekkorák lehetnek: Peach hercegnő 99 centiméter magas, Toad 74 centi és Bowser, a tűzgolyót okádó szegecses hátú dinóteknős is csak 120 centis (bár itt problémát okoz, hogy Bowser mindig görnyed, ezért pontatlanabb a becslés).

    Ja, és a legfontosabb, az is kiderült, hogy Mario bajsza 30 centiméteres.

    Screenshot 1.png
  • Machu Picchu a Világ Új Hét Csodájának egyike, ami jó eséllyel a legtöbb bakancslistán szerepel, mint kötelező úti cél. Persze vannak olyanok, akik ahelyett, hogy örülnének annak, hogy sikerült eljutni Peruba és megcsodálni az egykori Inka Birodalom egyedülálló örökségét, inkább ordas nagy baromságokat csinálnak. Komolyan: ennek mi értelme?

    A fenti képek csak illusztrációk, amiket három turista (egy svájci, egy német és egy holland) egyszerűen leutánozott. Őket örökre kitiltották a Machu Picchuból. 

    (Via)