új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több olvasóban is felmerült a Jurányi Zsófiával, az Antarktiszon áttelelt magyar fizikussal készült interjúnk után, hogy vajon meg szokták-e nézni a sarki kutatók John Carpenter kultikus horrorfilmjét, az Antarktiszon játszódó A dolog című alkotást? (A filmben egy lezuhant földönkívüli űrhajó és a vele érkező földönkívüli létforma okoz némi bonyodalmat egy norvég majd egy amerikai antarktiszi kutatóbázoson. Sokan csúnya halált halnak.) 

    Azt lehet tudni, hogy a Nemzetközi Űrállomáson elég komoly filmkönyvtár is van, amiből klasszikus sci-fiket – így például a Nyolcadik utas: a halál című horrort, ami az egyik kedvenc – is választhatnak az űrhajósok. Hogy a déli-sarki "űrhajósok" megnézik-e a hasonlóan klausztrofób és rémületes Carpenter-filmet, emailben kérdeztük Jurányi Zsófiát. Íme a válasza:

    Igen, sokat nézünk filmeket, olvasunk is, régi sarki expedíciókról például. A The Thing című filmet pedig hagyományosan június 21-én a nyári napforduló napján nézzük meg, ami az Antarktiszon a legsötétebb nap, a tél közepe. Ezt egyébként minden állomáson megünneplik, üdvözleteket is küldenek egymásnak.

  • A kedvenc szurkolóm a hétvégéről, akit a Fenerbahce-Galarasaray rangadóról örökített meg a fotós. Nem volt gól a meccsen, de érdemes sokáig nézni ezt a képet, különösen a szegecseket.

    fenerdrukker
  • Egészen biztos vagyok benne, hogy nincs baj a térlátásommal, mégis, okoz némi fejtörést kiigazodni ezen a képen:

    Egy kicsit olyan, mintha az ügyetlen festő egyetlen síkba akart volna belezsúfolni mindent, és mintha a lány egyenesen egy vízesésbe úszna épp bele, miközben az alatta (felette) napozó turisták a függőleges sziklafalon fekve pihennének. Arról nem is beszélve, hogy hova folyik ki oldalra a víz a képből. 

    Simán jár a véletlen reneszánsz plecsni az ügyes fotósnak!

  • Barthos Zoltán úgy utazott el az Egyesült Államokba és Kanadába, hogy 31 nap alatt 31 hokimeccset, 31 NHL-meccset néz meg.

    Aztán egyszercsak úgy adódott, hogy egy napra kettő is jutott, az egyik Buffalóban, a másik Torontóban.

    Most már 32 tehát a tét, amivel nem beállítja, hanem át is írja a Guinness-rekordot. Mint látható, élete sapkáját is megvásárolta, ami stílszerűen egy hokikorongot reprodukál a fején.

    Már a hajrában van egyébként, pár nap és vége lesz a túrájának. 

  • A Sony World Photography Awards finalistái közé jutott a képeivel Fabian Muir, aki évekig fotózta a szabadidős tevékenységekkel töltött hétköznapokat Észak-Koreában.

    Valami olyasmit akar megmutatni a képeivel, hogy kommunista diktatúrában élni nem csak nyomorgásból, és gondosan koreografált tömegrendezvényeken szinkronban szereplésből áll, de azért, szórakozásnak sem igazán lehet nevezni, ami ezeken felül marad a világból.

    A képre kattintva nyílik a galéria:

  • Az OMSZ cikke szerint március 20. 17 óra 15 perckor megkezdődik a csillagászati tavasz, ekkor következik be ugyanis a napéjegyenlőség.

    A dátum nem tévedés, a tankönyvek ugyan március 21-re datálják az eseményt, mely azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re.

    Sőt, csillagászok kiszámolták, hogy ebben az évszázadban már nem lesz többet napéjegyenlőség március 21-én. A következő ilyen alkalom majd csak 2102-ben jön el újra. A négy évenként bekövetkező szökőévek miatt pedig 2048-ra olyan koraivá válik ez az időpont, hogy március 19-re csúszik.

  • Március 10-én kelt ki a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, egy bekamerázott fészekben egy rétisasfióka. A nemzeti park a Facebookon tudósított róla, hogy a hímnek csütörtökön nyoma veszett, ami elég nagy baj, hiszen az ő feladata etetni a tojót és a fiókát is. A tojó egyelőre eteti a kis pelyhes fiókát (mint az az alábbi, március 11-ei videón is látható), és a nemzeti park szakemberei tesznek ki eleséget számukra.

    A szakemberek folyamatosan követik a fejleményeket, egyelőre úgy látszik, szükségtelen a mentőakció. De azért nem árt drukkolni, hogy előkerüljön a papa - és bízni benne, hogy nem az elmúlt években elharapozó sasmérgezések áldozata lett. Az élő adást itt lehet nézni

  • Azt írja a rendőrség, hogy az autós ügye, akit az autópályarendőrség még 9-én ellenőrzött mostanra lezáródott. Zsolti az M3-ason ment Nyíregyháza felé Opeljával, és az arra felszerelt rajzolt rendszámmal.

    N3268374
    Fotó: Police.hu

    A rajz egyébként egészen jó lett, de azért egy ellenőrzésen már nem ment át: "az intézkedéskor kiderült, hogy a jármű hatósági jelzése hamis, mivel mindkettő papírra rajzolt utánzat" - írja a rendőrség. A 41 éves miskolci lakos elismerte, hogy a rendszámokat ő készítette és helyezte fel az autóra.

    K. Zsolt ellen a Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet a napokban befejezett és bíróság elé állítási javaslattal megküldött az ügyészségnek, írják.

  • Szombaton igazoltan volt távol a Chicago Fire bajnokijáról - kikaptak 2-1-re Minnesotában - a világbajnok német Bastian Schweinsteiger. Vasárnap ugyanis megszületett Luka, vagyis elsőszülött gyereke.

    Az anyuka, a valaha a teniszben világelső Ana Ivanovic posztolt is erről. Mindketten jól vannak.

    Welcome to the world our little boy *. Words can not describe the joy and the happiness we feel in our hearts! @bastianschweinsteiger *

    Ana Ivanovic (@anaivanovic) által megosztott bejegyzés,

  • zaol.PNG

    A kormány sorosozása az univerzumot is meghajlította, és úgy néz ki, még a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks embereit is megdelejezi, ha nem figyelnek egy pillanatra oda. Mert nehéz lenne elképzelni, hogy szándékosan írták bele Soros Györgyöt egy örökbefogadásra váró kutyusokról szóló cikk címébe.

    Persze ha szándékos volt, akkor leborulok a Zaol.hu munkatársai előtt, jó poén volt, csak nehogy a munkaügyi bíróságon kössön ki ez is, mint a meghekkelt Orbán-interjú.

    De az elgépelés teljesen érthető, egyszer én is elírtam nem olyan régen, pont így. A cikk url-jében még megtalálható.

  • Egy nagy kereskedelmi hajó ég a Reuters szomáliai tudósítájónak videóján. A hajó elvileg Dubajból szállított üzemanyagot, autókat és egyebeket. 

    A legénységet sikerült kimenteni a hírek szerint, bár ketten megsérültek. A rendőrség szerint egy gépházban történt rövidzárlat okozhatta a tüzet. Egyébként az ilyen szupergyors helyi rendőrségi megállapításokat érdemes nagyobb óvatossággal kezelni. 

  • Több mint fél kilogramm marihuánát talált a szegedi határrendész kutyavezetője egy szerb férfinél Röszkén. A gyanúsított a derekára rögzítette a kábítószert. Így nézett ki a figura: 

  • Április 13-án a budapesti Kuplungban szervezik meg az első Szubpopfesztivált.

    A szubpopot a Tej zenekar találta ki, így magyarították a grunge-alapvetés Subpop lemezkiadót.

    Szerintük ez nem stílus, hanem hozzáállás, amiket olyan zenekarok testesítenek meg, mint a:

    További részletekről a Facebook-eseményen lehet tájékozódni.

  • Januárban írtunk arról, hogy hiúz nyomára bukkantak a Börzsönyben. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságakkor túrát szervezett, hogy megtalálják az állatot - ez nem sikerült, csak a lábnyomait sikerült megtalálni a hóban. 

    A Börzsöny élővilága nevű Facebook-csoport most arról posztolt, hogy a hiúzt befogta egy kameracsapda. És úgy tűnik, hogy minden rendben, köszöni, jól van.

  • NOTHINGTO-HIDE-796x417.png

    Az úriember a képen Jelle de Graaf, a holland Kalózpárt vezetője, akinek a pucér fotói láthatók mostanában Amszterdam-szerte. Arról ne nyissunk vitát, hogy ez esztétikusabb-e, mint nálunk a minden sarki óriásplakáton feltűnő Soros György, főleg, hogy itt de Graaf önszántából került a plakátokra: azt üzeni a meztelenségével - és a biztonság kedvéért a kezében tartott papírlapon is -, hogy nincs semmi takargatnivalója. Van a poszterből rajzfilm-padlizsán nélküli verzió is, ha kíváncsiak rá, erre tessék.

    És ha most elképzelt bárkit a magyar politikai mezőnyből hasonló plakátokon, hát, izé, szóval a következményekért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Későn szóltunk, mi? Bocs.

    (via)

  • Egy Dani Ochoa nevű lány egy ceruza, egy papír és egy matematikai képlet segítségével csodás dolgokra képes. Önnek például mi jut erről eszébe?

    Ismerős igaz? Ha Ön Star Wars rajongó, akkor nem kérdés, mi a megoldás, ha pedig nem fanatikus, akkor itt van hozzá egy kis segítség:

     (Via HVG)

  • „Valaki nagyon türelmes volt" – írta olvasónk, Zsuzsa, aki lefotózta, hogy valaki vasárnap napközben a Kodály Körönd egynyolcadánál stílusosan végiggombócozta a kerítés tetejét.

  • Akár 1,8 millió euróért (560 millió forintért) is elkelhet egy ritka, nem azonosított fajú dinoszaurusz csontváza egy júniusi párizsi árverésen, írja az MTI. A 9 méter hosszú, szokatlanul teljes, mintegy 70 százalékban fennmaradt csontváz egy húsevő dinoszaurusz maradványa lehet.

    Az őshüllőnek üreges csontjai, lábain pedig három ujja volt, de olyan vonásokkal is rendelkezett, amelyek nem illenek az eddig ismert dinoszauruszokra, mondta el az Aguttes aukciósház paleontológus szakértője. A csontvázat jelenleg Lyonban mutatják be a lehetséges vásárlók (múzeumok és magángyűjtők) számára. 

    Az aukciót június 4-én rendezik meg Párizsban. A várakozások szerint 1,2-1,8 millió euróért (370-560 millió forintért) is elkelhet a különleges darab. A csontvázat 2013-ban Wyomingban találták, egy brit üzletember tulajdona.