Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy a fociban, úgy a küzdősportokban is ellepték a netet a bunyósok otthoni edzésvideói. Max Holloway, a UFC pehelysúlyú klasszisa például bemutatja, hogyan kell úgy küzdeni, hogy közben megtartjuk a biztonságos távolságot:

  A hawaii garázsban tartott bemutató persze inkább csak egy viccesen megkoreografált bemutató, mint egy valódi értékkel bíró edzőküzdelem. Ráadásul meglehetősen félrevezető a páros által gondosan megtartott 6 láb (kicsit több, mint 1,8 méter) küzdőtávolság. Ugyanis az ütéssel egyidőben hirtelen kifújt levegő sokkal messzebb repítheti a nyálcseppeket, mint az átlagos kilégzés, és a lendülettől a szintén nem feltétlenül steril verejtékcseppek is csak úgy spriccelhetnek a fedetlen testrészekről és a bokszkesztyűről (hasonló okokból kéne végre észhez térnie a városi futóknak, és felhagyni a Margit-hídon, a sétálók által látogatott közparkokban vagy a népszerű erdei sétautakon való fújtatással).

  mma-coronavirus-fight.gif
  Fotó: BlessedMMA / Twitter
 • A szinte üres Tower Bridge
  A szinte üres Tower Bridge
  Kép: Bársony Péter

  Bársony Péter főállásban fotózással, videózással foglalkozik, kilenc éve él Londonban – de jelenleg Londonban is elég rossz piaca van akár az esküvő-, akár az ingatlanfotózásnak. A szabadidejében fogta magát és három-négy napig körbevideózta- és drónozta a koronavírus sújtotta Londont.

  A kísérteties videó nagyjából olyan érzést kelt, mintha a kihalt Angliában játszódó 2002-es filmet, a 28 nappal későbbet néznénk – annyi különbséggel, hogy ezek most a valódi mindennapok.

 • Minden nap 11 órakor egy észak-angol város utcájában kiállnak a lakók, és egy fitneszoktató vezetésével táncolnak egy kicsit, már napok óta, csak 10 percre. A nyolcadik napra már annyira népszerű lett a dolog, hogy a BBC és az ITV tévései is megjelentek, hogy riportokat készítsenek a lakókról, akik minimum 2 méterre állnak egymástól:

 • A londoni ExCeL egy hatalmas épületegyüttes, ahol békeidőben kiállításokat és rendezvényeket szoktak tartani, most viszont

  villámgyorsan, öt nap alatt alakítják át ideiglenes karanténkórházzá.

  Az éppen épülő Nightingale NHS kórházban 500 ágy már áll, a hét végére pedig további 3500 lesz elérhető, tehát összesen 4000 férőhelyes szuperkórházat építenek.

  Erre azért van szükség, mert a londoni kórházak hiába többszörözték meg a kapacitásukat, nehezen tudják felvenni a lépést a járvány gyors terjedésével. Az egészségügyi dolgozókból is hiány van, sokan megfertőződtek, sokan pedig a koruk miatt a veszélyeztetett csoportba tartoznak.

  A járvány tetőzésére 4-5 hét múlva számítanak Nagy-Britanniában, jelenleg 25 ezer azonosított beteg van és 1789 elhunyt.

  Ágy a londoni ExCeL-ben felépített karanténkórházban
  Ágy a londoni ExCeL-ben felépített karanténkórházban
  Fotó: BBC

  (BBC)