új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Rovarokat enni alapvetően jó sok szakértő szerint, ugyanis alacsony a zsírtartalmuk, cserébe pedig rengeteg fehérjét tartalmaznak. A sáskákkal, tücskökkel még talán meg lehetne barátkozni, hisz szinte ropivá lehet őket sütni, azonban a tenyérnyi, petékkel teli tarantulákkal azért kicsit más a helyzet

    A videóban szereplő emberek egyébként azért ilyen bátrak a hatalmas pókokkal, mert már megszabadították őket a csáprágóiktól. 

  • Lovaggá ütötték Ringo Starrt, írja az MTI. Starr egykori zenésztársa, a 75 éves Sir Paul McCartney, a Beatles volt dalszerzője és basszusgitárosa 21 évvel ezelőtt kapta meg a lovagi címet.

    Egyébként a Beatles testületileg már 1965-ben a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címben részesült, de Sir Paul McCartney és Sir Ringo Starr lovagi rangja ennél is jóval magasabb uralkodói kitüntetést jelent.

    Ringót, aki Richard Starkeyként szerepel a lovagi címben részesítettek listáján, de a királynő engedélyezte számára a Sir Ringo változat használatát, Vilmos herceg ütötte lovaggá a Buckingham-palotában megrendezett keddi ceremónián.

    Végezetül hadd tegyük ide ezt a videót, amelyben Keith Richards mesél arról, mit gondol Mick Jagger lovagi címéről.

  • A tavasz színei és ízei ihlették Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvői tortáját, amelyet egy kis kelet-londoni pékség készít el a májusi esküvőre – írja a Kensington-palotára hivatkozva az MTI.

    A palota közlése szerint a pár maga választotta ki Claire Ptakot, a Violet Bakery vezetőjét a citromos-bodzavirágos torta elkészítésére. A torta vajas krémmel lesz bevonva, és valódi virágok fogják díszíteni. Az eredetileg Kaliforniából származó Ptak a berkeley-i Chez Panisse étteremben dolgozott Alice Waters séf szárnyai alatt, mielőtt a brit fővárosba költözött. Először a kelet-londoni Broadway Market egyik standján árulta otthon készített süteményeit, majd 2010-ben megnyitotta a Violet Bakeryt.

    Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

  • Egy nem túl sok ésszel megáldott 14 éves barcelonai lány úgy gondolta, hogy magasabb szintre emeli a szelfizés művészetét. Így hát felment egy nyolc emeletes épület tetejére, majd a kimászott egy az épület szélein túlnyúló vasgerendára, hogy majd azon lógva csinál (vagy csináltat) magáról pár nagyon menő képet. 

    Hogy a képek sikerültek-e, azt nem tudni, a lány azonban visszamászni már nem tudott a gerendáról. Szerencséjére nem sokkal alatta volt egy szegély, azon fagyoskodott addig, míg a barátja értesítette a hatóságokat.

    Az esetből végül nem lett komolyabb baleset, a lányt pedig átadták a szüleinek.

  • Több százezer műanyag lemezt mosott partra a víz az olasz partoknál. A szakértők egyelőre nem tudják, honnan származik a szemét és hogy került a tengerbe, de jó eséllyel egy víztisztító üzemből moshatták ki valahogy a heves esőzések, esetleg szállítás közben landolhattak a vízben. Mindenesetre nem túl szép látvány:

    (Via)

  • 1,5 milliárd hamburgert adtak el Franciaországban tavaly, míg a hazai klasszikus jambon-beurre szendvicsből (sonkás baguette) csak 1,2 milliárdot. Nagy pofon ez a gasztronómiájukra annyi büszke franciáknak, főleg úgy, hogy a rengeteg McDonald's és a többi gyorsétterem csak az eladott hamburgerek 30 százalékáért felelősek. A többi burgert beülős éttermekben, étlapról vásároltak meg a népek.

    (Via)

  • "Bármikor vehetünk egy másikat Ebay-en, és itt lesz már keddre" - nyilatkozta a virginiai Tudományos Múzeum igazgatója a lopásról. Nagyjából 1500 dollárt ért az a teniszlabda-nagyságú vas-nikkel meterorit, amit még (valamikor) az elmúlt héten lopott el valaki(k) a múzeumból.

    A rendőrség, azért, keresi a tettes(eke)t.

    saxs97llhuetaz1fjhem
  • xdf

    Minden mesterséges intelligencia csak annyit tud, amennyit tanítunk neki. Egy gépi képfelismeréssel kísérletező művész három dolgot mutatott meg a képalkotó AI-nak: a virágokat, a hullámokat és a tüzet. Aztán, egy webkamerával kísérletezve arra volt kíváncsi, hogyan értelmezi a gép a látottakat, ha azoknak semmi közük a fent említett három fogalomhoz.

    A gépnek ilyenkor az a feladata, megpróbálja a saját ismeretei alapján rekonstruálni a látottakat, ebben az esetben tehát hullámokkal, tűzzel és virágokkal leutánozni, ahogy kábeleket rakosgat a gazdája az asztalon, vagy törölközőt hajtogat.

    Az eredmény: lenyűgöző.

  • Idén 2018. március 20. 17 óra 15 perckor (tehát e poszt írása előtt nem sokkal) beköszöntött a csillagászati tavasz. Az időpont azért ennyire precíz, mert a számítások szerint ekkor következett be a tavaszi napéjegyenlőség. A napéjegyenlőség ugyanis egy egzakt csillagászati esemény, a Föld egyenlítőjének síkja ekkor halad át a Nap középpontján. Mint azt az OMSZ kis híréből megtudhatjuk, a dátum sem tévedés: a tankönyvek ugyan március 21-re teszik az eseményt, az azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re. Ráadásul a csillagászok kiszámolták azt is, hogy ebben az évszázadban már nem is lesz többet napéjegyenlőség március 21-én, a következő ilyen alkalom majd csak 2102-ben jön el újra. (A négy évenként bekövetkező szökőévek miatt pedig 2048-ra olyan koraivá válik ez az időpont, hogy március 19-re csúszik.) A napéjegyenlőség pillanatában így festett a Nap szerkesztőségünk ablakából fényképezve, amint 17:15-kor épp lemenni készült a budai hegyek mögé.

  • A police.hu az egyik legmeglepőbb hivatalos hírportál, mert két körözési fotó és lefülelt tolvaj között olyan kis színesek kerülhetnek be a hírfolyamba, mint a mai cukiság: a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai megmentettek egy bajba jutott madarat.

    Jó3 0

    Halász Szabolcs őrmester és Kardos Zoltán zászlós délelőtt fél 12-kor a Hejőbába és Szakáld közötti útszakaszon észrevettek egy, az út mentén sántikáló bíbicet. Látták, hogy a madár bal szárnya feltehetően törött, és egyik lábára sántít. Betették az állatot a szolgálati autóba, bevitték a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a Bükki Nemzeti Park munkatársát. Kibicnek semmi sem drága, de ennek a bíbicnek ez nyilván sokat jelentett, még ha nem is írta meg az esetet a BíBíCí.

  • Áprilisban lesz 10 éve, hogy a magyar jégkorongválogatott Japánban megnyerte a B-csoportos világbajnokságot Ukrajna előtt. (Csak a történeti hűség kedvéért: a másik hatosban Ausztria lett a legjobb.)

    A hősökről dokumentumfilm készült - a Sport1-en mutatják majd be áprilkis 17-én -, ebből itt van egy 15 másodperces jelenet, amelyikből kiderült, hogy a magyar kapus, Szuper Levente megtartotta azt a korongot, amelyikkel az ukránok ellen játszottunk a legfontosabb, 4-2-re megnyert meccsen.

  • Jeff Bezos Amazon-vezér, aki egy ideje a világ leggazdagabb emberének számít a cége részvényeinek szárnyalása folytán, szóval ez a jóravaló fickó a MARS robotikai konferenciáról jelentkezett be Palm Springsből ezzel a fotóval:

    Igen, jól látja, a négylábú robot mellette a Boston Dynamics robotkutyája, ami pár hete azzal lett az internet kedvence, hogy tök ügyesen tud ajtót nyitni, és a frászt hozni mindenkire, aki a Black Mirror legutóbbi évadából látta azt a részt.

    Hogy Bezos csak vicceskedik azzal, hogy ez az új házikedvence, vagy tényleg vett/kapott egyet, egyelőre nem tudni.

    (via)

  • 13,8 milliárd évet ölel fel egy 10 perces, YouTube-ra feltöltött timelapse videó. Egy másodperc 22 millió évnek felel meg, végigkövethetjük az univerzum evolúcióját: az ősrobbanástól az emberiség megszületéséig.

  • Elég kemény felhívással bünteti a világot a legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail:

    "Látott egy balesetet? Ismeri az érintett családot? Írjon az anthony.joseph@mailonline.co.uk -ra vagy a tippek@mailonline...-ra".

    image.png

    Szemtanúkat találni egy újságírónak hasznos lehet, de ez a felhívás azért különösen szemét, mert keresik azokat az embereket, akik egy bajban lévő, friss balesetes családot még odatolnának a bulvárújságírók elé is. Alapjáraton egy balesetes hírnél semmi köze az egész országnak ahhoz, hogy mondjuk Nagy Béla leszakadt lábától öklendezve hányt halála előtt a helyszínen szétégett menyasszonya, Kis Angéla. Nem véletlenül nem adja ki a rendőrség sem ezeket a személyes információkat.

    Nyilván az más, ha ők maguk akarják elmesélni, de akkor is nehezen hiszem, hogy úgy jönnének rá, ha frissen bejelentené őket valami jóakarójuk a Daily Mailnek. Ha lát egy balesetet, ismeri az elszenvedőit, és nem tartja magát velejéig romlott embernek, akkor inkább ne adja meg a szerencsétlenek adatait Anthony Josephnek, se más újságnak vagy tévének. Bízza ezt rájuk.

  • Nehéz ezt az apróbetűs világban elhinni, de március 21-én tényleg ingyen lesz a kávé 80 kávézóban és étteremben országszerte. Ez ugyanis a költészet világnapja, úgyhogy az akcióban részt vevő helyeken egy versért vagy versidézetért cserébe nem kell fizetni a kávéért. A vers lehet akár saját költemény, akár egy kedvenc idézet, mindegy, úgyis minden költészet. Az akció március 21-én egész nap tart, a résztvevő helyek listája ide kattintva olvasható.

  • lkjh

    A nap internetes szenzációja a 87 éves Concha Garcia Zaera, aki pont olyan képeket rajzol, mint amik minden nagymamánál lógnak a falon kifakulva. Ő viszont, Microsoft Paintben alkot, ahol pixeleként rajzol meg minden egyes formát. Azokból a képeslapokból merít inspirációt, amiket a férje küldött neki egykoron.

    Március 9-én még csak háromszáz követője volt, de hamar felkapta az internet. Ma már 108 ezren csodálják a képeit csak az Instagrammon.

    Mi ez, ha nem művészet!?

    grandmother-microsoft-paint-art-concha-garcia-zaera-spain-14
  • Elég béndzsán, meg nyilván a minősége is pocsék lenne, de a Squirrel Monkey nevű társaság elképzelte egy kilencvenes évek ósdi technológiájából viccet csináló videóban:

  • lep1

    Egy időben sportot űztünk belőle, hogy összeültünk Zs-kategóriás horrorfilmeket nézni, és a nagyon erős átlagmezőnynél is mélyebb nyomot hagyott bennem, amikor ledaráltuk az összes Leprechaun (Gyilkos Kobold) részt egy este alatt. 

    Nem hittem a szememnek, amikor ma azt olvastam, hogy a Syfy lát még fantáziát a sorozatban, és a Gyilkos Kobold visszatér néven készül a folytatás. Folytatás. Egy olyan filmnek, amiben négereket gyilkol egy kobold, akik ellopták a pénzét; amikor az űrben fénykardozik a kobold, mert ellopták az űrpénzét??? Hova lehet ezt még fokozni??

  • Hát persze, hogy Oroszország. Akkorát tréfált, mókázott a londoni orosz nagykövetség Szergej Szkripal és lánya elleni gyilkossági kísérlet kapcsán, hogy a legendás brit humor azóta köpni-nyelni nem tud, valószínűleg. Az ügyről egyébként itt olvashat bővebben.

    Egészen pontosan azon próbál poénkodni az orosz állam, hogy addig nem ők a felelősök a látványosan, ritka méreggel elkövetett, de összességében totál bénán elsült merényletért, amíg az Egyesült Királyság nem hoz nekik olyan bizonyítékokat, amik nekik is tetszenek. Ezért vasárnap mókásan kirakták Twitterre, hogy bizonyíték hiányában Poirot-ra van szükség Salisbury-ben.

    Az ilyen alacsony szintű poénkodás egy komoly ügyben pontosan azt erősíti, mintha a saját álláspontjukat se vennék komolyan, tökmindegy az egész, valamit mondanak, aztán kész. Persze az is lehet, hogy meg se próbálnak már hatni a társadalom gondolkodó felére, csak a legsötétebb putyinistákat és laposföldhívőket próbálják kiszolgálni gagyi tartalommal minden országban, erre van a nagykövetség. 

    Mindez annyiban nekünk is tanulságos lehet, hogy ha Magyarországon történik hasonló, akkor nekünk is könnyen lehet, hogy annyi lesz az orosz válasz, hogy  "Én vagyok én, te vagy te, ki a hülye, én vagy te?" #nemmivoltunk #hehe #pacsi.

  • Az első benyomás fontos, benne van minden sikerkalauzos, öntréningezős, kapcsolatépítős, randisegítős bulvárpszichológus tankönyvben, hogy érdemes rágyúrni az első pillanatra, mert meghatározó lehet. Gondolom, nincs ez másként az országimázzsal sem.

    Például, ha én repülőtér-üzemeltető lennék, nem biztos, hogy örülnék, ha olyan szolgáltató működne nálam, akitől úgy távozik a kedves ügyfél, vagy kicsit később ébred rá arra, hogy csúnyán kihasználták, hülyére vették.

    Itt van például ez a pénzváltónál látható árfolyamtábla a Liszt Ferencen. 245 forintot adnak egy euróért és 345-öt kérnek érte. Ez nagyjából 12 százalékkal van a középárfolyam felett, vételkor meg 20 százalékkal alatta. Az persze eleve árulkodó, amikor az adás és vétel közötti különbség 40 százalék, a 2-5 százalék helyett.

    Ha egy érkező turista taxira bevált 8000 ezer forintnyi eurót, akkor rögtön azzal számolhat, hogy 25 helyett 32 eurót kell fizetnie. (Induljunk ki abból, hogy a második benyomás, a taxizás utáni fizetés nem tartogat kellemetlen meglepetéseket.)

    Áh – legyinthetnénk, ez mindenütt így van! Kétségtelen, nem hungaricum – tapasztalataim alapján legalább ennyire csehikum is – ez a hozzáállás, de mégsem annyira általános. Itt van például a kalasnyikovos jegesmedvék országában egy repülőtéri pénzváltó eurós kurzusa:

    Ez pontosan annyi, mint bármelyik bankban – és az adás és a vétel között is csak 4,5 százalék van –, semmivel sem éri nagyobb kár az ügyfelet, mintha Moszkva más részén váltana. A helyzet hasonló Kijevben is.

    Nem tudom, mekkora hasznot hoz a gyakorlatban ferihegyi a pénzváltási stratégia, de hogy a turistákban nem az ötlik fel, hogy ez egy szép barátság kezdete, az biztos.

    Persze, nyilván sokan elkerülik inkább a váltást, vagy a legszükségesebb összeget forintosítják, de akkor meg az a kérdés, hogy megéri-e országképileg, vagy a repülőtér reputációjának szempontjából. Ha a taxitársaságot is kiválasztja a repülőtér, nyilván ez igaz a pénzváltóra is, valamiért tehát ez tűnik a legjobb megoldásnak. Csak fura, hogy vadkeleten sem feltétlenül így gondolják, ha már úgyis annyit nézünk oda, ezt speciel lemásolhatnánk.

    A repülőtéri euróárfolyam

  • A fenti életképet a Koppenhágától délre fekvő Faxe-öbölben lőtte az EPA fotósa 2018. március 19-én, hétfőn. Hogy mire gondolhat a kutya azt nem tudom, de hogy a ház lakói valószínűleg hevesen szentségeltek, amikor reggel megpróbálták kinyitni az ajtót, az holtbiztos. Így néz ki a tengerparti ingatlan, amit teljesen bilincsbe vert a hó és jég:

  • Egy csomó van belőlük, személyes kedvencem a "THE WICKED WITCH OF THE WEST WING AND PUTIN’S FLYING MONKEYS" címet viseli, ami egyszerre gyúrja össze a nyugati boszorkányt és a Fehér Ház nyugati szárnyát, ahol a mindenkori elnök irodái vannak.

    A Spin egyébként nem a trumpos kép miatt foglalkozott Carrey művészetével, hanem a Sarah Huckabee Sandersről készített portréja miatt: ő a legfrissebb Fehér Ház-i szóvivő, akit nem túl előnyös festményen, hazugnak titulálva ábrázolt Carrey, amin eléggé kiakadtak jobboldali twitterezők.

    Ez meg itt az említett trumpos kép:

  • jghg

    Az Amerikai Paralimpiai Csapat egyik tagja, Megan Absten mutatja meg a Youtube-csatornáján, hogyan kell egy kézzel cipőt kötni. Rendkívül hasznos tudás lehet kisgyerekes szülőknek is a reggeli készülődéshez:

  • A 3 hetes kis zsiráfbikánk már együtt él a nagytesóval és a csapat ivarérett zsiráfteheneivel. Egy hét alatt több mint 10 centimétert nőtt -

    írják a Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán.

    29365728 1874719359257132 5540749377980596224 n
    Fotó: Nyíregyházi Állatpark