új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha Panenka tudta volna, hogy milyen lavinát indít el a ravasz tizenegyesével, minden bizonnyal inkább meg se születik, mindenesetre ma már ott tartunk, hogy a tizenegyesből, ebből a legegyszerűbb büntetési formából külön művészeti ág lett.

    fc.png

    Az alábbi büntetőről csak annyit tudok, hogy vélhetően Dél-Amerikában, hobbiból állt neki az ember, hogy úgy megalázza a kapust, hogy arra már szavak se nagyon vannak.

    Cseles tizenegyes
  • A Nagy-hasadékvölgy hű maradt a nevéhez, Kenyában megmutatta, miért hívják így. A BBC felvételét látják:

    .

    rift
    Fotó: newsroom
  • Mario Garcia Montealegre egy nap felébredt és azt gondolta: de vicces lenne felrúgni egy nőt a zebrán, majd azt feltölteni a világhálóra, hadd nevessen egy jót mindenki. 

    Bármilyen hihetetlen, az áldozat ettől annyira nem volt oda. Így hát feljelentés történt, a férfi pedig önként feladta magát. Az eset 2015-ben történt, a támadó pedig most kénytelen egy 60 ezer eurós (18,75 millió forintos) kártérítést fizetni. 

    (Via)

  • A férfiak és nők közötti jövedelemegyenlőtlenség nagyon sok ország nagyon sok területén szinte általános jelenség: a nők gyakran kevesebbet kapnak ugyanazért a munkáért, nehezebben lépnek feljebb a ranglétrán, egyszerűen negatív diszkrimináció áldozatai. Persze azért akadnak kivételek: egy osztrák tisztviselő azért kapott 300 ezer eurós (93 millió forint) kártérítést, mert egy női kollégájával kivételeztek egy előléptetésnél még 2011-ben .

    Peter Franzmayr szerint unfair módon bántak vele a közlekedési minisztériumban, a fejesek ugyanis már a kezdetektől kivételeztek Ursula Zechnerrel. A bíróság neki adott igazat, így 317 368 eurós kártérítést ítélt neki, ugyanis ennyi pénztől esett el az elbukott pozíció miatt.

    (Via)

  • - áll ebben a hirdetésben. Ami engem illet, én egész biztos a "saját ízlés szerinti bővítés" mellett döntenék.

    patchwork
    Fotó: Otthontérkép
  • George Clooney a szombati washingtoni diáktüntetés előtt nyílt levelében dicsérte a parklandi diákok fegyveres erőszak elleni tiltakozó mozgalmát. A floridai Parkland gimnáziumban lezajlott februári lövöldözésnek 17 halálos áldozata volt. A tragédiát követően Amerika-szerte szerveztek iskolai demonstrációkat a fegyvertartás szigorításáért, az iskolák biztonságáért.

    A washingtoni March for Our Lives elnevezésű nagyszabású demonstrációhoz számos híresség is csatlakozott, a szombatra szervezett tüntetésen George Clooney és felesége, Amal Clooney is részt vesz, sőt, félmillió dollárral (127 millió forinttal) támogatták is a rendezvényt. Példájukat más hírességek is követték.

    A brit The Guardian amerikai kiadásának pénteki különszámát vendégszerkesztőként a parklandi Majory Stoneman Douglas középiskola újságjának szerkesztősége készítette. A diákok a lapban a felvonulással foglalkoznak, emellett a fegyvertartás szigorításának, az iskolai biztonság növelésének szükségességére hívják fel a figyelmet.

    Clooney nyílt levelében gratulált a parklandi diákok hihetetlen munkájához, és erőfeszítéseikhez, amellyel biztonságosabb hellyé teszik az országot.

    Megint büszkévé tettetek a hazámra

    - üzente nekik. (MTI)

  • Kigyulladt, és a lángok martalékává vált egy gigantikus, életnagyságú T-Rex a Colorado állam déli részén lévő Canon City-ben található Royal Gorge Dinosaur Experience élménypark területén.

    29497552 2148742698681837 2349123281012279402 n
    Fotó: Royal Gorge Dinosaur Experience / Facebook



    A szerkezet nagyjából 10 percig izzott, mire lángra kapott csütörtök reggel, a látogatók szeme láttára.

    “Eddig is tudtuk, hogy ideges, de ma egyenesen felrobbant a dühtől” - viccelődött a park tulajdonosa Zach Reynolds. 

    29512004 2148714268684680 1356383971678111371 n
    Fotó: Royal Gorge Dinosaur Experience / Facebook

    A nagyjából 7 méter magas T-Rex egyike volt az élménypark állományát képző 16 dinoszaurusznak. Bár teljesen leégett a dinoszaurusz, de Reynolds szerint legalább látványos volt ahogy lángolt, néha úgy tűnve, mintha lángokat köpne. 

    A tűz után a fémszerkezet maradt hátra, illetve a faroknak egy része, de a nyári főszezonra már újra teljes pompában fogja riogatni a látogatókat a monstrum. 

  • Kitett pénteken magáért a Nap. Igaz, hogy a tavaszias langymeleget még nem hozta el, de aki felnézett az égre, lenyűgöző légköroptikai jelenségeket figyelhetett meg, az ország szerencsésebb helyein egyszerre többet is. Ilyen szerencsés volt olvasónk, Kádár István is, akitől az alábbi fotót kaptuk:

    A fotón egy Magyarországon ilyen komplex formában meglehetősen ritkán látható halórendszer látható. A halszemoptikának hála az ég jelentős része szerepel a képen, így belefért szinte minden, amit ma a Nap nyújtani tudott. Nézzük mit is látunk, belülről kifelé, alulról fölfelé haladva:

    • 22 fokos haló a Nap körül
    • két fényes melléknap
    • parhélikus kör (a Napon és a két melléknapon áthaladó fehér ív)
    • fölső érintő ív (a 22 fokos halót fölülről érintő madárszárnyhoz hasonlatos ív)
    • Parry-ív (az érintő ívhez simuló halványabb ív)
    • fölső oldalív (a 22 fokos halóval koncentrikus, attól kintebb lévő színes fényív)
    • zenitkörüli ív (a fölső oldalívhez tapadó ahhoz képes fordított állású szivárványos ív)

    Az Index szerkesztőségéből is lehetett látni a mai műsort, de errefelé csak ennyire futotta:

    Halo+fölső érintő+parhélikus ív a szerkesztőségi konyha ablakából
    Halo+fölső érintő+parhélikus ív a szerkesztőségi konyha ablakából
    Fotó: Nagy Attila Károly / Index
  • Szép város. 

    Ennyi. Eddig is gyanítható volt, hogy a feleség volt az, aki regisztráltatta a F1 talán legnépszerűbb pilótáját az Instagramra, ezek után azonban nem is kérdés. Letudta a napi kötelezőt:

    Nice city.

    Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

     Amúgy vannak érdekes vagy aranyos posztjai is, például amikor F1-est játszik a kisfiával: 

    Pitstop.

    Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

  • sherlock-season-4-russian-hack.png

    Nesze neked plot twist avagy csavar a sztoriban: a BBC Sherlock című sorozatának második számú főszereplője, a Watsont alakító Martin Freeman arra a kérdésre, hogy lesz-e ötödik Sherlock-évad, és ha igen, mikor, azt válaszolta, hogy nem nagyon erőlteti senki az alkotók közül, ráadásul a két főszereplő eladta a lelkét a Marvelnek és képregényfilmek forgatásával töltik a következő (minimum) öt évet.

    A negyedik évad után úgy voltunk vele, hogy ideje egy szünetnek. Mindenki úgy érezte, hogy ennyi elég is volt. Én a magam részéről az évad fogadtatása, a rajongók miatt.

    A Sherlock negyedik évada nem volt olyan közönségkedvenc, mint az első három, de Freemant nem a kritikusok borították ki, hanem a rajongók, akik annyira izé, rajonganak, hogy ez már terhes és idegesítő.

    Ebben a sorozatban szerepeli olyan, mint egy mini-Beatles-ben lenni. Az elvárás hatalmas, és így a munka sem szórakoztató már, hanem teher. Lassan ott tartunk, hogy a Sherlockot az alkotók már egyáltalán nem élvezhetik, mert az van, hogy “vagy megcsinálod rendesem, bazmeg, vagy egy fasz vagy.” És erre nekem nincs szükségem.

    Túl gyorsan nőttek túl nagyra, mondta még el a Telegraph-nak adott interjúban. Az első évad sikere miatt gyorsan kellett lépni, előkészíteni és leforgatni a másodikat, úgy, hogy a minőség ne essen vissza, és a rajongók elégedettek legyenek. 

  • Peter Pellegrini, a Robert Fico lemondása után kinevezett új szlovák miniszterelnök éppen Bugár Bélával tartott sajtótájékoztatót, amikor a belső zsebében megcsörrent a mobilja, ő meg a sajtótájékoztató kellős közepén odanyúlt és előhúzta.

    drg.png

    A telefonnal együtt előkerült egy kis csomagocska, ami az asztalra pottyant, és a fél világ most azon röhög, hogy biztosan kokain volt. 

    A másik fele meg a magyarázaton röhög, ami szerint az valójában fogpiszkáló. Este Pellegrini ugyanis egy repülőgépen ülve megmutatta, hogy ő fogpiszkálókat tart a belső zsebében, elő is vett hármat annak bizonyítására, hogy neki van igaza.

    Nekünk számít az ön véleménye: szavazzon!

    Mi lehet a csomagban?

  • Több mint százötven cetet vetett partra a tenger a nyugat-ausztráliai Hamelin-öbölben, a halászati hatóság emiatt pénteken lezárta a strandot és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.  Nem ez az első ilyen eset az öbölben, 2009-ben is több mint nyolcvan cet vetődött partra és múlt ki.

    A partra vetett tengeri emlősök - többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin - csaknem fele elpusztult. A még életben lévő ceteket a helyszínen lévők igyekeztek visszatolni a vízbe.

    A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin egyaránt megtalálható a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Egy kifejlett példány akár hétméteresre is nőhet, a súlya a három tonnát is elérheti.

    (Via MTI)

  • Hader a Saturday Night Live-ban nyolc évadon át szerepelt, és lett közkedvelt komikus, kapott is pár filmszerepet, de az igazi nagy áttörés nem jött még össze neki sajnos. Kár, mert nagyon vicces faszi, a hangja állati jó, kiválóan utánoz hangokat, meg úgy amúgy is nagyon tehetséges. Hamarosan a Barry című HBO-sorozatban látható majd, amiben egy bérgyilkost alakít, de előtte itt egy hatperces Vanity Fair-videó, amiben bemutatja, hogy lehet elszúrni egy meghallgatást, de NAGYON.

  • Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány új szolgálati kocsikat adott át a Készenléti Rendőrség központi épületénél, a Kerepesi úton - számolt be a Police.hu. 

    kocsik
    Fotó: Police.hu

    A rendőrség járműparkjának amortizációs cseréje során 570 bűnügyi és ügyintézői Skodát, Opelt, Suzukit és Mercedest kapott az állomány 3,6 milliárd forint értékben, az öt évre vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomag pedig 1,7 milliárd forintba kerül.

    Az elmúlt fél évben rendszerbe állított 3235 jármű beszerzésére 37 milliárd forintot, a kapcsolódó szervizcsomag biztosítására 9,7 milliárd forintot fordított a rendőrség. Az új autókkal a szolgálati autópark átlagéletkora 6,8 évről 3,2 évre csökkent.

    Hamarosan a Magyar Honvédség is kap új Suzukikat, ezeket hétfőn adják át. 

  • Nem adja fel a kolléga, ez szimpatikus.

  • Először is: én ezt nem hiszem el.

    Másodszor: Steven Spielberg rendező és Zak Penn, a film egyik forgatókönyvírója elhatározták, hogy a saját filmjeikre nem akarnak utalást tenni a Ready Player One című könyv filmadaptációjában (a könyv telis-tele van ilyen referenciákkal), Penn viszont az első vetítés után észrevette, hogy van benne egy utalás Az utolsó akcióhősre. Amit Penn írt.

    Penn állítása szerint ez biztos a könyvet író Ernest Cline műve, de hogy ezt hogy nem vette észre a film rendezője, Steven Spielberg, azt nem tudom:

    És ugye Az utolsó akcióhős főszereplőjét úgy hívják, hogy Jack Slater, és Arnold Schwarzenegger játssza.

    (Gizmodo)

  • Mert akkor is el lehet csípni izgalmas és szép jelenségeket, ha épp nincs gigamegaszuperhold, vagy holdfogyatkozás. A csillagászok szerint a Hold akkor a legszebb, amikor épp fogyó vagy növekvő fázisban van, mivel ilyenkor a Nap fénye súrolva éri, szépen kiemelve a kárterek árnyékait. Csütörtök este szólt is Facebookon a Magyar Csillagászati Egyesület, hogy érdemes távcsövezni a Holdat, mert a terminátor (azaz fény-árnyék elválasztóvonal) a Theophilus-Cyrillus-Catharina kráterhármasnál van. Az alábbi fotón balra alul szépen látszik is a három egymásba kapcsolódó kozmikus becsapódásnyom.

    Volt még egy érdekes együtttállás is: szabad szemmel is jól látható volt az Aldebaran, a bika csillagkép fő csillaga a Holdtól balra, kb. négy holdátmérőnyire. Az este folyamán közeledett is hozzá a Hold, szabad szemmel is feltűnően, de sajnos hazánkból már nem volt megfigyelhető a teljes takarás, mivel a Hold addigra már lenyugodott.

  • Eliades Ochoa gitáros-énekes a Buena Vista Social Club egyik tagja, és nem először jár nálunk, nem mintha ez baj lenne, sőt. A sajtóközlemény szerint aki

    igazi kubai hangulatra vágyna,

    az 2018. április 28-án menjen el szépen az Akvárium Klubba, ahol Ocha Grupo Patria zenekarával lép majd fel, és lesznek

    • fülbemászó dallamok,
    • vérpezsdítő ritmusok
    • és kihagyhatatlan slágerek.

    Egyébként minden viccet félretéve, kurva jól tolja az öreg.

  • Ha esetleg nem tudott volna nyugodtan aludni a válasz nélkül, a Times of Israel egy híres ortodox rabbira hivatkozva azt írja, a klónozás során elvész az állati identitás, így a hús kósernek minősül a zsidó étkezési előírások szempontjából. Sőt, a hús jellegét is elveszíti, így a szabályozása még lazább lesz, például lehet hozzá tejterméket fogyasztani.

    (Valójában a poszttal konteóhívő olvasóink kedvében szerettünk volna járni, ezért van benne egyszerre génmanipuláció és zsidók. Nagyon szívesen!)

  • geza ricz error GIF.gif
    Fotó: Ritz Géza

    A Szabadkán született, majd sokáig Szegeden alkotó, és jelenleg Salzburgban élő Ricz Géza graffitisből lett kiváló képzőművész, aki a múlt és a jelen komponenseit a monokróm műtőasztalán illeszti össze figurális és nonfirgurális ellenpontokkal, hogy ezek jellegzetes és megrendítő képekké alakuljanak műtermében. 

    Legújabb, Error című munkája egy installáció terve, amit végül úgy gondolt, hogy mivel képként is működik, nyilvánossá teszi aktualitása miatt. 

    Ricz Géza elmondása szerint az alkotás a 2018-as országgyűlési választásokra reflektál, és arra a feszültségre utal, ami mindként politikai oldalon jelen van. Ami közös pont, hogy mindenki a másik oldal győzelmében az ország katasztrófáját látja. 

    "A Fidesz kommunikációja szerint az ellenzék győzelme esetén a déli országhatárnál húzott kerítés elbontását követően, Soros György migráns hordái fogják az országot elárasztani, az országot iszlamizálni, a magyarok munkáját majd kultúráját elvenni. 


    Az ellenzék egységes véleménye szerint a Fidesz gőzelme esetén jön az illiberális, korrupcióra épülő állam végleges megszilárdítása és a hatalom bebetonozása. Folytatódnak a folyamatok melyeket a Fidesz az elmúlt években elkezdett. A bevándorlók, Soros György, a civil szervezetek, az ENSZ, az EU támadása, és mindennemű független szervezet és a független igazságszolgáltatás felszámolása, valamint a kormány közeli milliárdos oligarchák további korrupt gazdagodása.


    Orbán Viktor március 15-én bejelentette, hogy a választások után elégtételt fog venni erkölcsi, politikai és jogi értelemben is..."

        

  • A túlóramániás dél-koreaiak átlagosan ezer órával többet dolgoznak egy évben, mint más fejlett országok lakói, ezért a kormánynak kellett közbeavatkoznia. A szöuli önkormányzat három fázisban nyesi vissza a munkaidőt.

    Első lépésben, március 30-án még csak annyit mernek lépni, hogy péntek este 8-kor kikapcsolnak minden számítógépet. Aztán áprilisban már minden második pénteken 19:30-kor ki kell lépniük az irodából, májusban pedig már 19:00 órakor lesz záróra, minden pénteken.

    Természetesen előfordulhatnak kivételes esetek. Úgy látszik a munkakultúrát nem is olyan könnyű erőszakkal megváltoztatni: máris a kormányzati dolgozók kétharmada kérte, hogy kapjon felmentést a túl korai pénteki pihenés alól.

    (BBC)    

  • És igen, úgy néz ki, mint a régi Paint kezelőfelülete. 18 dolcsiért lehet megvenni. (Boing Boing)