Béla
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Oberwangen bei Bern szigorúan vigyáz a rendre, a svájci faluban 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, így villant a trafipax, amikor egy mozgó alkalmatosság 52-vel elsuhant előtte. A rendőrök aztán felismerték az aszfaltbetyárt, hogy az nem más mint egy kacsa/réce.

  808x599 cmsv2 0b4ddfbc-4070-5db8-8285-c14f0734fd3e-3135538
 • Daisy-nek hívják az Apple új generációs robotkarját, ami már óránként kétszáz telefont tud darabjaira szedni, és 100 ezer készülékből 1900 kg alumíniumot, 770 kg kobaltot, 710 kg rezet és 11 kiló ritka/nemesfémet kinyerni. 

  Az Apple környezettudatossággal foglalkozó friss tanulmányából kiderül, hogy messze van még a kitűzött cél, hogy a 100 százalékban újrahasznosított alapanyagokból készüljenek az újgenerációs termékek, de nem is haladnak rossz úton, hála Daisynek.

 • A park északi útjairól már 2015-ben kitiltották az autókat, de Bill de Blasio New York-i polgármester bejelentette, hogy idén nyártól a park teljes területe autómentes lesz.

  Nem az autókra szabták ezt a parkot. Valójában akkor létesült, amikor még nem is voltak autók. Az emberek számára építették.

  Az autók ezentúl hétköznapokon és csúcsidőben csupán a parkot átszelő négy fő közlekedési utat használhatják, ami eleve a közlekedés elvezetésére készült.

 • Az adója egy jelentős részét olyan emberek költik el beláthatatlan dolgokra, akiket még névről sem ismer, úgyhogy most egyedülálló lehetőségként arcra eldöntheti, hogy legalább az 1 százalékot kinek és milyen célra adja.

  Az alábbi videóban sajátos szemszögből mutatja meg néhány civil, hogy az adó nem csak stadionokra fordítható, hanem lehet belőle időseket gondozni, rászorulókat élelmezni, tüzet oltani, vagy beteget szállítani. A film nem titkolt célja, hogy meggyőzze az állampolgárokat valamelyik cél támogatásáról.