Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az etióp férfi egészen pontosan 122 darab 10 centiméteres szöget, négy rajzszöget, két tűt, egy fogpiszkálót és több üvegcserepet nyelt le. Ahhoz képest, hogy simán meg is halhatott volt, óriási szerencséje volt, a gyomra sértetlenül megúszta a dolgot.

  A 33 éves férfi tíz éve mentális betegséggel küzd, de két éve abbahagyta a gyógyszerei szedését, az orvosok szerint ezért nyelhette le az éles és veszélyes tárgyakat. Az MTI által idézett kórházi közlemény valamiért azt is kiemeli, hogy valószínűleg sok vízzel nyeldeste a tárgyakat, bár az nem világos, ez mennyiben árnyalja a sztorit.

 • A ByAlex-féle Senkise és Hiro korskorskors című közös számával hirdet Instagramon a Michael Kors – vette észre a 24.hu.

  krs

  A dolog már csak azért is menő, mert a Versace-t nemrég felvásárló cégnek 12,8 millió követője van Instán.

  Ez itt az Insta-reklám:

  Ez pedig a felhasznált szám klipje:

 • Csodával határos módon sértetlenül túlélte egy pár, hogy egy hód rádöntött a hajójukra egy 20 méteres nyárfát a Müritz-Elde csatornán a németországi Schwerin közelében.

  A hód átrágta a nyárfa fél méter vastagságú törzsét, és az rázuhant a partnál horgonyzó 10 méteres jacht kellős közepére. A hajón két személy tartózkodott, de szerencsére éppen lenn voltak a kajütben, így nem esett bajuk.

  A német rendőrség szerint "szerencsére a hajó fémből volt, így folytatni tudta útját saját erejéből". Az eset még október 18-án történt, de csak ezen a héten kapott nyilvánosságot. (MTI)

 • És tényleg! Hiánypótló Wikipedia-oldalra bukkant Szász Barna kollégánk a minap az internet jelentette Végtelen Hosszú Információs Szupersztrádán barangolva. Létezik egy olyan oldal, ami semmi mást nem csinál, csak a fiktív helységneveket listázza.

  Teszi mindezt tudományos alapossággal és igényességgel, csoportosítva a közbeszédben használt neveket kialakulásuk szerint (új kedvencem a vasúti nevek felhasználásával kreált Mészárospusztaszemölcs alsó), valamint felsorolja az irodalomban és filmekben szereplő fiktív településneveket is. Ahol lehet, azt is leírják, milyen valós helynév adhatta az ihletet a fiktív névhez. De nem is folytatom, akit hozzám hasonlóan lázba hozott a téma, kattintson szépen a képre, és egy ugróhivatkozás máris az említett Wiki-oldalra viszi.

  pajkaszeg