Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Vékássy Bálint vett részt a jövő évi olimpia csapatvezetői értekezletén. Megmutatták neki az olimpia falut is, és ez a kép ott készült.

  Origami ágyat látunk, ami kartonpapírból készült, vagyis a karton a mindennapok része lesz Tokióban.

  Olympic Village bed

  A kartonágy teherbírása két mázsa, a matracokat pedig igyekszik személyre szabni a gyártó.

  Még több infó itt található.

 • Igen kínos véletlen miatt kellettt bezárni a Fekete-erdő népszerű Tatzmania vidámparkjában az Adlerflug nevű berendezést.

  A levegőben repülő utasszállító kosarak horogkeresztet mintáztak.

  A németek ezt nem találták túl vidám dolognak, hiszen náluk tiltott jelkép a náci horogkereszt, így a július végén elindított berendezést kénytelenek voltak bezárni.

  Most átépítik a szerkezetet, hogy nácimentesen lehessen élvezni a röpködést.

  Untitled-1
 • Létezik egy orosz vasúti járat, a Moszkvából, Vlagyivosztokba tartó Arany Sas Expressz, amelyre a legolcsóbb jegy 15 ezer dollár (4,5 millió forint), de vannak ehhez képest kétszeres árú jegyek is.

  A vonat kívülről nem néz ki különösen, de belülről ötvözi a cári paloták eleganciáját, olyan modern szolgáltatásokkal, mint a minden fülkéhez tartozó külön fürdőszoba, tévé, valamint a kaviáros, vodkás, pelmenyis étkezések a két étterem valamelyikében, vagy a fitnessterem használatának lehetősége.

  A vonat belső terei a Russia Beyond the Headlines cikkében nyomon követhetők.

  Maga a kéthetes út nem a legegyszerűbb utazás az érintett városokba (például Jekatyerinburgba, Irkutszkba, Kazanyba, vagy Novoszibirszkbe), hiszen mindenhová mennek repülőgépek is, de a vonatút olyan, mint az óceánjáró hajók modellje, a megállóknál városnézés, kulturális programok várják a javarészt angolszász turistákat, akiket a vonat saját angol nyelvű orvosa is el tud látni. A járat nem menetrendszerinti, de jellemzően évente legalább 12-szer elindul, javarészt a nyári hónapokban.

 • David W. Peters pap próbál közösséget szervezni a Texas állambéli austin kertvárosában. Mivel egyelőre nincs elég híve, úgy térít, ahogy csak tud. Emiatt regisztrált a tizenévesek kedvenc oldalára, a rövid, zenére tátogós videókra épülő TikTokra, ami az alapítása után három évvel, egymilliárd dollárért eladott Musical.ly utódja.

  Guardian azt írja , hogy a TikTok-papnak óriási sikere van, pedig ugyanazt csinálja, mint mindenki más, tátog a zenére, és idétlenül viselkedik. Az viszont kiemeli a mezőnyből, hogy pap, és háromszor annyi idős, mint az applikáció legtöbb használója.